Politica lui „să le-o tragem”

Știți că nu fac politică pe blog și nu-mi voi strica bunul obicei nici acum. Drept pentru care nu veți găsi aici articole de simpatie pentru X sau pentru Y, pentru că, în umila mea părere, cam toți sunt la fel.

Mai stau din întâmplare cu urechea pe direcție, când sunt alegeri sau, chiar dacă nu mă interesează subiectul, mai sunt inundată de articole sau links pe rețelele sociale folosite. Deși în general nu urmăresc oameni prea „politizați”, mai scapă și câte o idee de-a lor. Plus că nu poți discuta normal cu nimeni în zilele respective, neapărat cineva încearcă să-ți îndese ideile pe gât.

Pentru că nu știm să trăim fenomenul ăsta relaxat, să ne vedem de voturi și niscaiva informare înaintea lui, apoi să ne preocupăm de familiile noastre, de job, de viitor. Nu, pentru noi românii zilele astea sunt de maximă fierbere, stricăm prietenii pentru că „dușmanul” ține cu ceilalți, ne batjocorim unii pe alții și sperăm că-i va lua dracul pe adversarii politicianului pe care-l simpatizăm.

Numai că din păcate nu-i ia nimeni, pentru că, oricum am vota, tot se învârt și aterizează pe picioare. Dar noi de fiecare dată ne dăm cu fundul de pământ și apoi înghițim în sec, când vedem ce alianțe stupide se realizează. Pentru că noi, dacă mai credem în povești cu zâne, nu am înțeles că pentru „aleșii” noștri nu contează vreun program, vreo doctrină, contează doar BANII. Așa avem de ani buni „alianțe” avortone cu icși și igreci de la partide teoretic diferite ca doctrină, dar cu același scop, să mulgă ce se mai poate din țara asta.

Discuția acum este că „i-am arătat lui x”, pentru că întreaga campanie electorală la noi înseamnă să lovim în x și y. Am văzut doar atacuri personale, nu am auzit vreun plan ADEVĂRAT de a scoate România din rahat. Pentru că, oricât de mult închidem ochii, suntem într-un rahat monumental. Am avut parte ori de idei fantasmagorice, de genul celor 10 mii de locuri de muncă în IT „oferite” de Dedeteve, plus eternele promisiuni de pensii și salarii mărite, în condițiile în care numărăm pe degete investițiile serioase (dătătoare de locuri de muncă și plătitoare de taxe etern mărite) și tot mai multe firme românești sunt închise sau mutate în vreun paradis fiscal.

Dar nimeni nu vine cu soluții adevărate, pentru că votantul pentru o găleată de zahăr nu înțelege de ce „vampirii” de patroni mai trebuie să existe. Românul știe doar să calculeze de la gură la burtă. Atât contează. Nu vedem nici măcar cu 6 luni în avans (motiv pentru care ne înglodăm în datorii doar să ne demonstrăm „potența”, deși nimeni nu mai e sigur pe afacerea sau jobul său în plină recesie).

Iar politicienii noștri sunt exact ca noi. Doresc să fure acum, cât se mai poate, fără să înțeleagă că într-o țară prosperă e mai mult de furat decât dintr-un deșert ca România. Se „bat” între ei, pentru ca apoi să se alieze tot pentru ciolan. În loc de platforme program bine gândite și realiste, ni se servește circ și scandal. Că doar așa trăim, în circ și scandal. Pentru că dorim ca vecinul cu tot cu capra lui să dea colțul, în loc să încercă să vedem de ce e capra lui atât de sănătoasă și eventual să ne-o aducem pe a noastră la același nivel.

Dar asta înseamnă MUNCĂ și asumarea unor responsabilități și nouă ne este greu să suportăm ideea asta. Că trebuie să muncești pentru a avea. Că binele și norocul ți le mai faci și singur.

Cu un asemenea popor (să nu menționez procentul de vite care votează pe cine le-a miluit cu vreun kil de făină), nici clasa politică nu e mai bună. Dacă ar veni vreunul să ne spună că ne trece prin iad 3 ani, dar apoi ne revenim, că va lua măsuri nepopulare, care ne vor scoate din rahat, nici dracu nu l-ar vota. Că nu dorim iad, chiar și pentru 2 luni, când știm că probabil „ne vom descurca”. Am auzit atacuri personale, am auzit injurii, am vizionat circ. Acesta este nivelul, asta știe populația, asta i se dă.

Aud de aseară comentarii încântate de genul „i-am arătat noi lui x”. Nu nu i-am arătat nimic. Pentru că, oricât de mult îi urâm pe unii și pe alții, atât de rău pe cât ne este (ne va fi) nouă nu le va fi niciodată. Pentru că ei și familiile lor trăiesc o viață pe care o vedem eventual în filme. Iar noi, prostimea, ne scoatem ochii și ne bucurăm că x i-a tras-o lui y.

Nouă ne-au tras-o, dacă-mi permiteți. Și fac asta de 20 și ceva de ani. Nu vom avea mai multe locuri de muncă, nu vom ajunge să ne plătim datoriile enorme pe care le-am făcut ca țară, moneda noastră va fi în continuare vai de ea, iar economia, cât a mai rămas, se va duce naibii. Pentru că niciunul dintre scelerații care țin destinele noastre în mâini nu dorește să fie mai bine pentru țara lui. Sunt lași, sunt corupți, sunt niște gunoaie.

Rezultatul alegerilor este trist. Nu pentru că un partid a ieșit câștigător. Pentru că aș accepta să ne conducă ORICINE, dacă aș știi că plănuiesc să scoată țara din mizerie. Dar nu este cazul. Se fac înțelegeri, se pregătesc deja noi contracte grase pentru „amici”, se va continua furtul obișnuit, vom fi în continuare asmuțiți unii împotriva altora. De luni bune nu aud să existe vreun plan ECONOMIC pus la punct. Suntem bombardați cu invective, cu scandaluri, cu mizerii. Acum, când oricum suntem incredibil de adânc în noroi, aleșii noștri au de planificat vendette. Pentru că, în mintea lor de dobitoci siniștri, doar asta contează. Milioanele de oameni care DEPIND de vorbele și faptele lor nu sunt importanți, acum e vremea să și-o tragă. Și din păcate … tot noi suntem în partea greșită a știți voi ce …

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1810

11 Comments

  1. Înțeleg dezamăgirea ta, dar cu frazele “Politicienii noștri sunt exact ca noi – Doresc să fure”. Eu nu doresc să fur, nu am furat niciodată și îmi merge foarte bine așa. Gândirea aceasta defensivă este chiar mai defectă decât situația în care ne aflăm… Nimic bun nu vine din pesimism.

    • Florin, TU NU ESTI REPREZENTATIV pentru tara asta. Nici eu. Daca muncesti si incerci sa te ridici pe picioarele tale, imi pare rau sa-ti spun ca esti minoritar. O ciudatenie. Vorbesc aici in general de cei care au votat pe o plasa. De cei care, daca nu mai pot fura cum trebuie de la serviciu, vin acasa macar cu un pix. Sau cu un top de hartie. Daca tu nu esti asa (si ma gandesc ca nu esti), inseamna doar ca nu faci parte din ‘normal’. 🙂

      • Exemplu la ce a zis Ramona aș fi eu, și m-ar onora să îți prezint motivele: în primul rând pentru că toți fură și în al doilea rând pentru că oricum și de la mine s-a furat.

        N-am vorbit serios cu prima parte, eu prefer să dau în cap decât să fur, dar motivele sunt general valabile pentru marea majoritate a poporului nord-dunărean.

  2. Hai ca esti prea pesimista, in prima instanta ieri cand am vazut ca DD-ul avea 15 % am innebunit dar apoi tousi m-am bucurat ca eu sunt macar in restul de 85% :))

    Brucan spunea intr-un interviu ca nu se poate descentraliza o tara fost comunista decat prin furt,coruptie…,toti au fost egali si e greu sa se impuna altfel, dupa ce astea vor fi incheiate va urma etapa a doua sanatoasa, eu astept inca sa termine de vandut si furat tot. 🙂

  3. M-aș lega mai mult de asta:
    „Pentru că nu știm să trăim fenomenul ăsta relaxat, să ne vedem de voturi și niscaiva informare înaintea lui, apoi să ne preocupăm de familiile noastre, de job, de viitor.”
    Ei bine, exact asta am remarcat, cu amărăciune, și eu în săptămânile astea de campanie, mai ales pe rețelele de socializare. Oameni care mi s-au părut ponderați și cu bun simț au început deodată să-și exprime apăsat opiniile, condimentându-le, apoi, în comentarii, cu veșnica invectivă la adresa oponenților lor, fracturând astfel orice posibilitate de dialog civilizat.
    Suntem diferiți și este bine că e așa. Uneori, însă, suntem mult prea diferiți ca să (mai) putem fi prieteni după ce vedem așa ceva…
    Nu opiniile diferite strică prieteniile, ci felul în care ni le exprimăm, ca la ușa cortului, cu injurii, după modelul capilor acestei nații.

  4. Răposaţii Ion Raţiu şi Dan Amedeu Lăzărescu, comentaţi de (din păcate) viul Ardei Umplut Cristoiu, ziceau cam aşa: democraţie adevărată nu există decât într-un sistem cu 2 partide mari care alternează la guvernare, ca la americani, fiindcă numai asta lasă loc de societate civilă. Adică publicul obişnuit e mai puţin sau deloc interesat pe cine votează şi cine ajunge la guvernare, şi mai degrabă interesat de chestiunile locale, de construcţii, lucrări publice, protejarea mediului acolo unde trăiesc ei, impozite locale, curăţenie, de ceea ce îi influenţează direct viaţa.

    Teoria lor a crăpat între timp, fiindcă era construită pe nimic, pe aer. Singurul politician care demonstrează că se ocupă de toate astea, mare constructor, administrator şi finanţist, este un oarecare primar, pe numele său Oprescu, care nu face parte nici din societatea civilă şi nu e nici democrat, dar ştie că admiraţia unui procent mărişor de votanţi pentru Răposatul Ceaşcă se baza pe faptul că acela construia şi trebuie să construiască şi el cel puţin la fel de multe pentru a se căţăra în fotoliul prezidenţial în 2014.

    (Majoritatea proiectelor cu care se laudă Oprescu, adică pasajele, tunelurile, parcările subterane, canalul Dunăre-Bucureşti, chiar şi autostrada suspendată care de fapt va fi îngropată, au fost concepute de arhitecţi comunişti şi aprobate de Răposatul Ceaşcă în perioada lui liberală, înainte de 1979. Ceea ce face el scoţându-le de naftalină nu e o mare realizare, ci doar revenirea la normalitate.)

    ~Nautilus

  5. E rau ca poate unii si-au pierdut cateva ore pe zi sa creeze articole unice si nu vor lua nici macar 10 centi la sfarsit de luna. Oricum dupa crearea acestui site oamenii vor incepe sa acorde mai mare atentie profitului pe internet.

  6. Suntem cam multi cei ce spunem ca nu suntem reprezentativi pentru tara asta. Oare asta sa fie motivul starii actuale?

    Poate ca suntem doar prea individualisti.

Comments are closed.