Ați venit să le schimbați că nu sunt bune?
Zâmbește amuzat de gluma lui. Știe că are niște căpșuni minunate și este sigur că dorim să mai cumpărăm.
Dimineață am cumpărat 3 kilograme de la el. Unul l-am devorat noi, alte două le-a consumat vecina noastră de la sat. Pe nerăsuflate.
Așa că, după ce am terminat cu treaba la „moșie”, ne-am întors la Bazoș și l-am sunat din nou la telefon.
Să mai luăm 5 kilograme. O parte de consum și restul la congelator. Să bea fii-mea smoothie rece săptămâni la rând.
Îl amuză propriul comentariu, pentru că știe de la clienții lui că are niște căpșuni de cea mai bună calitate.
E supărat că nu merge prea rapid discuția cu cei de la Kaufland. Până ajung la un acord, probabil i se duc căpșunile. Dar poate la anu’ să pornească o colaborare. Are multe căpșuni, suficientă cantitate pentru a susține un asemenea contract.
Momentan vine lumea la poartă și cumpără.
Sunt bio, doamnă, totul este curat.
Ne-au confirmat și niște vecini, copilul lui de un an și ceva mănâncă fructele parfumate direct de pe rând, din grădină.
Nadia s-a hrănit ieri mai mult cu căpșuni, le adoră. Și noi am mâncat până să ni se facă rău.
Sunt parfumate, colorate, dulci și gustoase. Nestropite, îngrijite cu atenție și drag.
Înțeleg că a lucrat ceva timp afară la cules căpșuni. Îl trădează și accentul, ușor „stricat” de șederea prelungită peste hotare.
A luat de acolo niște lecții bune de viață și de afaceri și a revenit acasă pentru a culege căpșuni pentru el și clienții lui.
Se mândrește cu soiurile lui bune, pe care a dat mai mulți bani decât alții. Și cu munca pe care o depune zilnic, de la 6 dimineața până seara. Clienții lui sunt încântați să cumpere fructe abia culese – mai proaspete decât așa nu există. Iar micuța lui afacere crește ușor și sigur.
Dacă sunteți de la Timișoara (sau prin zonă), dați o fugă la Bazoș pentru niște căpșuni. Veți fi încântați.
Buna, suntem in trecere prin Timișoara si suna tare bine descrierea ta, am vrea sa-i facem gospodarului o vizita. Ma poți ajuta te rog cu un număr de telefon sau cu adresa? Multumesc.
Pana fac rost de numar … cum intri in Bazos, pe STANGA drumului, e un panou mare Vand capsuni. Si numarul gospodarului. Nu cred ca vei regreta oprirea, are niste capsuni criminale 🙂
Din PACATE cei care au fost pe afara,odata cu ideile de afaceri,au adus si samanta de capsuni,soiuri care fac fructe mari,frumoase,etc.Pot pune pariu cu tine ca nu au gustul capsunilor pe care le am eu in gradina,undeva prin Dolj,tufe de capsuni datand cam de pe cand aveai tu vreo 5 anisori.Semintele de rosii tot de pe vremea aia,arpagicul la fel si cam toate legumele tot cu samanta de pe atunci.Norocul celor cu seminte din afara se numeste solul romanesc,inca neotravit cu tot felul de prostii.
P.S.Incearca un pepene de Dabuleni original si o sa vezi ca nu mai are savoarea celui de acum 10 ani.S-au smecherit taranii si cresc lubenita fortat,cu folie neagra si hormoni de crestere.Pacat.
P.P.S.Ai auzit vreodata de fasole cultivata in VATA MINERALA,cu ajutorul nutrientilor artificiali?Exista!
Sunt convinsa ca sunt departe de capsunile tale, asa cum e extrem de greu sa mai dai de usturoi normal, nu ala facut cat vaca in China. E pacat ca se duc dracului atatea soiuri de calitate. Ne-am pus si noi pepeni galbeni la sat, plus inca niste daravele. Unele au iesit super oK, chiar daca probabil nu mai sunt din semintele alea ‘originale’. Dar faptul ca nu am pus o carca de chimicale pe ele ne da speranta ca totusi mancam aprox. sanatos. Stiu ca sunt tot felul de smecherii sa cresti culturi repede, rod mare si frumos, din pacate numai cultivatorii stiu ce mizerii baga in ele 🙁
Eu am avut noroc anul acesta, cu toate ca a fost un inghet am avut o recolta ok de capsuni. Am mancat zilnic, ideea e sa ii lasi sa se coaca bine si sa le pui niste paie.
Dacă stai la casă e o plăcere să plantezi. Am sădit un măr acum câțiva ani iar anul trecut am mâncat pentru prima oară din din roade. Şi ce bune mi s-au părut! 🙂
Si noi am sadit niste pomi, imediat ce ne-am luat casa de la tara. Mai avem 2-3 ani de asteptat, dar va veni si momentul ala 🙂
Si noi am gasit un “nene capsunar” la marginea Iasi-ului.
Tare drag mi-e sa-l ascult cu cat entuziasm vorbeste despre productia lui si cum in ciuda faptului ca nu a fost un an foarte prielnic dpdv meteorologic, multumeste lui Dumnezeu pentru cat este.