Vrei sa castigi un premiu? Trimite un SMS!

Azi in timp ce veneam cu taxi-ul catre job mi-a venit ideea de subiect de blog, ca tot ma streseaza atat de mult chestia asta. Acum cateva minute mi-am luat un croissant cu ciocolata, care culmea promoveaza un concurs de genul asta .. este clar .. trebuie sa scriu despre asta.

Imi amintesc acum cativa ani incepusera sa apara tot felul de concursulete. Nu comentez faptul ca ma indoiesc de corectitudinea multora (ca doar traim in Romania si organizatorii au si ei rude si prieteni). M-a “socat” de pilda faptul ca, desi se fac campanii TV serioase pentru ele, foarte putine prezinta la final castigatorii. Hai ma’ ca nu e asa o problema; inlocuiesti ultimele 10 spot-uri de pilda din campanie si arati prostimii ca s-a castigat totusi ceva “pe bune”.

Conditiile erau destul de OK: cumparai 3-10 produse din campania in cauza si trimiteai taloanele la OP-ul nu stiu care din Capitala. Nu conteaza ca, dupa cum precizam, in unele cazuri nu se stie cine ce a castigat .. oricum efortul era destul de mic: cumparai cateva din mirificele produse si trimiteai talonul.

Acum nu .. s-au smecherit. Trimite un SMS la numarul x .. nimic problematic, om trece si noi in era SMS-ului si parasim avul postal mediu. Dar stai .. un SMS costa 0.5 USD (cel putin), fara TVA inclus.

Si uite cum participarea la concurs e mai scumpa. Adica tot cumperi produsul in cauza, dar mai si dai bani pe SMS.

S-au “smecherit” domnii: Vodafone (care sarbatoreau nu stiu cati ani de cand sunt in Romania, de fapt Connex, ca rebranding-ul de de data mai recenta), emisiuni de radio (21 imi vine in minte si Europa FM) si tot felul de masinute si cornulete.

Nu se mai dau premii din surplusul lor de bani veniti din suplimentarea consumului (ca doar participam si cumparam mai mult, nu), nu, acum noi, fraierii interesati de imbogatire peste noapte sau avizi dupa aia 100 de euro, platim ca “popicul” toata misculatia asta. Si organizatorul minunat mai pune si un ban de ciorap, in timp ce participantii platesc cateva zeci de mii de lei pentru a participa la un concurs pe care il PLATESC ei integral mai ceva ca la loto.

Hai noroc!

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791