Cosmote lanseaza servicii pentru firme, ma leshi?

M-am băgat în pat după 3 noaptea. Am lucrat la un design de blog pentru unul dintre “brendurile” din trust şi erau jde mii de chestii de făcut. Vă dau şi link, imediat ce terminăm de bibilit. Aşa că era normal ca la ora 10 încă să fac nani, cu plapuma peste cap şi fără pernă, ca de obicei.

Sună telefonul.

“Da”, spun cu cea mai suavă voce posibilă. Ăia de mă ştiu cunosc vocea mea “con cojones” care nu e suavă nici la miez de zi, necum la trezire, când hârcâi din glăscior ca un fumător, deşi nu am pipat niciodată. Am luat toată dulceaţa pe care o puteam din personalitatea mea trezită aşa de neplăcut şi am încercat să am o voce din aia agreabilă, deşi am tras un “cine mă’sa mă sună la ora asta” în timp ce mă întindeam după telefon.

Se prezintă .. x-ulescu .. mă sună în legătură cu firma Dojo Design. Ok, o fi un client, m-au sunat deja câţiva şi săptămâna trecută, o fi criză, dar situri tot se mai fac. Nu, nu este client. Este de la Cosmote şi mă sună în legătură cu nuş’ ce servicii noi oferite firmelor.

Încerc să îi retez că nu mă interesează, dar e în priză omul. Ca indivizii ăia care veneau la uşă, până nu ne-am montat interfon la casa scarii, de îţi vindeau tot felul de rahaturi şi nu puteai să îi opreşti din vorbit. Şi asta s-a rezolvat cu ante-menţionatul agregat de lăsat înăuntru selectiv şi apoi cu câinele, când agregatul nu filtrează cum trebuie. Latră bestia şi omul îşi dă seama că nu mai are şanse de convingere, că atenţia mea e pe câine, să îi zic de dulce că nu tace naibii din gură şi la el să îi explic că tre’ să o scurteze, nene, că scoală câinele şi morţii din cele 2 cimitire plasate strategic la “nord” şi “sud” (sau “la deal şi la vale”, după cum spun rudele mele de la Sibiu, obişnuite să aibă înclinaţie chiar şi pe Câmpia de Vest) de bloc (300 de metri distanţă .. să avem doamne de unde alege).

Nu, Junior doarme ca porcul pe picioarele mele şi nu schiţează interes de lătrat. La discuţiile noastre telefonice nu intervine, aşa că sunt singură împotriva mitralierei cu voce mieroasă. “Ce servicii de internet folosiţi?”, doreşte să audă vocea. “UPC şi sunt mulţumită”. Bun, nu sunt mulţumită nu ştiu cât de mult, dar sincer nu am chef de Cosmoţi, aşa că iese din discuţie. Vocea fermă cu care spun asta ar trebui să îl facă să înţeleagă că nu mă interesează.

Hai, chiar credeţi că asta îi opreşte avântul pionieresc? Nu. Doreşte acum confesiuni despre ce telefonie folosesc în firmă. Nu am chef să prelungesc discuţia cu explicaţii de genul “firma se moi”, aşa că îi spun că folosesc Orange.

Mamă, parcă a prins aripi. Adică nu doar UPC, deci folosesc şi alte “brenduri”, oare nu aş fi interesată de servicii de la Cosmote? “Folosesc Orange de 10 ani. Pe când Cosmote a lansat abonamentele alea super ieftine, eu plăteam de câteva ori valoarea lor. Şi nu m-am mutat, pentru că sunt mulţumită de servicii şi nu mă plimb ca ţiganul cu coviltirul de la un provider la altul”.

Cuget că replica asta ar trebui să facă un om să înţeleagă că discuţia s-a terminat.

Începe impasibil să îmi înşire iar nişte cuvinte, pe care refuz să le mai ascult. Îi spun că îi mulţumesc de apel, dar că nu sunt interesată de nimic. Abia după ce zic asta de vreo 2 ori, înţelege că discuţia s-a terminat.

Urăsc insistenţa idioată. Urăsc să fiu contactată pentru a mi se oferi ceva. Am firmă de 2 ani deja şi nu am sunat NICIODATĂ pe cineva cu faze de genul “sunt de la firma x, nu doriţi să vă fac un site?”. Şi, la fel cum mă irită mailurile de spam, mă irită apelurile astea, la care nu pot da “mark spam” direct, fără să le mai citesc.

Oare chiar merge faza asta? Chiar aleargă oamenii să facă abonamentul lu’ peşte că i-a sunat un nenea de la X companie? Nu suntem în stare să căutăm sinceri provideri buni? Să citim recomandări şi să studiem problema, de trebuie să ne ia de mânuţă fiecare companie să ne prezinte telefonic marile oferte şi realizări. Dacă s-ar apuca toate marile companii să te sune că vezi doamne pot, ce s-ar întâmpla? E aşa foame mare la Cosmote? Nu mai au clienţi pentru abonamentele şi cartelele lor?

Îs prost dispusă şi am de frecat nişte chestii la skinul ăla de wordpress. Vă pup.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792