Romanisme

  • Ieri. Am de făcut un drum spre o clientă pentru a lua nişte materiale pentru o brăţară. Ies de sub viaductul de lângă Gară. În faţă o trecere de pietoni. Pe care sunt 2 bărbaţi. Au tot dreptul să treacă pe acolo, normal. Încetinesc mult, pentru a le da ocazia să ajungă în siguranţă. În spatele meu taximetristul loganist (bonus), cu număr de Arad (e nuş’ ce firma lu’ peşte şi cred că a adunat cei mai idioţi şoferi, după cum se comportă în trafic), claxonează isteric. Vede pietonii şi ştie că nu se face să îi arunc peste maşină. Dar claxonează pentru că atât ştie.
  • Tot ieri. Vin de la clienta în cauză pe un drum în reparaţii. Atât de prost făcut încât ai o bandă jumate din 2, restul sunt nişte cratere ciudate. Normal că, după ce se pune şi restul de asfalt corect, va fi o bucurie, aşa cum e pe sensul opus. Momentan însă circuli cu atenţie, că altfel ai încurcat-o. Exact unde drumul este oricum îngustat de mergi la milimetru, sunt maşini oprite pe prima bandă. Că nu poate omul lăsa trocariciul la 10 metri mai încolo, unde ar fi 2 benzi pline de spaţiu. Atenţie mărită, o înjurătură şi trecem cu bine.
  • Azi. UPC. Intru la unul din sediile de cartier. 5  oameni stau aliniaţi corect la coadă. Ştiu că sunt 2 casierii care fac acelaşi lucru. Mă gândesc că poate una e închisă. Nu, tânăra stă acolo, amuzată de cum s-a format frumos coada la colega, în timp ce nimeni nu o “deranjează” pe ea. Cum intru mai bine în încăpere, apuc să văd că totuşi cele 2 casierii sunt funcţionale. Mă aşez la ghişeul liber, spun adresa, plătesc şi plec. 30 de secunde. La casieria din stânga coada e tot frumoasă. Încă nu s-au dumirit că este totuşi încă un ghişeu liber. Sau poate le place să facă trenuleţul.

Atât momentan … la voi ce s-a mai întâmplat “interesant” zilele astea?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792