De pe drumuri ..

Că tot am fost mare şofer zilele astea şi am circulat nişte kilometri …

  • mi-a fost ruşine cu oraşul meu. Am cărat artişti de prin tot felul de locaţii. În zilele de “trafic” am preferat ruta “industrială” pentru a evita Centrul şi aglomeraţia de acolo. Şi-au muşcat limbile cred în sutele de gropi, gropane şi canale puse amboulea, de le-a ajuns. Pe podul de pe Calea Şagului, în niciuna dintre cele 5 zile NU AM VĂZUT PE NIMENI SĂ LUCREZE. Clădirile jegoase şi “barbarizate” de dughene şi “şopuri” infecte le-au arătat invitaţilor că suntem departe de Europa .. încă. Nu ştiu care dintre ei chiar mă întreba dacă suntem chiar parte din UE. Mi-a picat faţa de ruşine.
  • în Timiş trecerile la nivel de cale ferată sunt “pitoreşti” şi numai bune de pus la încercare maşina. În Caraş, judeţ mai “vai de el”, după cum le place timişenilor să îl vadă, am trecut cu 60-70 la oră peste unele … nişte cauciuc negru plasat bine a făcut ca porţiunile până atunci temute să se treacă absolut lejer.
  • drumul până la Şag cel puţin este PENIBIL. Acum nişte ani era o plăcere să circuli pe acolo .. s-a dus naibii …
  • am prins o putoare de gunoi în TM de abia am scăpat de ea prin zona Aeroport. Din nou mi-a  fost ruşine faţă de oameni care văd România pentru prima dată.
  • m-au “ofticat” deţinătorii de “pârciuri”. Cu maşini care intră în 80 la oră cu mare greutate şi un fum negru şi des, dar care ţin morţis să îţi demonstreze că te întrec la 60 la oră (cât ai în localităţi), după care te încurcă la drum pe exterior că mai mult nu pot. Dar nu şi-ar vedea de ritmul şi de treaba lor nici în 1000 de ani.
  • concluzionez că nu mai am 20 de ani. Aşa zice şi buletinu’, oricum. Mi se par “aiurea” poveştile de vitejie ale studenţilor de 22 de ani, care cred că e al dreac de cool să te faci mangă sau să “alergi” maşina cu peste suta la oră pe serpentine. Cred că pe la 30 de ani se întâmplă ceva, de nu mai guşti prostiile pe care le debitai la vârsta lor.
  • felicit şi Reşiţa pentru nişte drumuri de să îţi bagi picioarele. Cred că îs la concurs cu drumarii de la noi. Altă chestie ce m-a surprins neplăcut .. porţiuni de drum bibilite anul trecut pe acolo, sus, acum sunt “găurite”. Dacă nici 12 luni nu ne ţine “asfaltul” …

Or mai fi “apăsări” … momentan pe astea le aveam în plan.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792