Medicul de familie .. inutil?

.. părerea mea adică …

Aşa cum orice câine are coadă, am şi eu medic de familie. Şi familia are medic de familie (culmea că toţi suntem la alţii înscrişi). Să vedem cum a mers treaba până acum.

Avut nevoie de nuş’ ce adeverinţa lui proces verbal. Dus la medicul de familie, stat la coadă. Vreo 2 ore aşa.

Avut nevoie trimitere la nuş’ ce analize. Stat iar vreo 2 ore. Omul a fost super OK, dar aşteptarea mă scoate din sandale.

Avut nevoie analize Mama Ana (ze personal bunică). Dus direct la Grigoraş, făcut analize. 40 de lei, cu taxă de urgenţă (că doream noi să avem rezultatele ieri de preferat). Sărit deci statul la coadă şi condusul prin trafic serios până hăt ălalalt capăt de oraş.

Avut nevoie consult eco pentru io. Dus la Medlife, făcut programare în 30 de secunde, stabilit ce şi cum, urcat în maşină, plecat. Merjem “tumarău” să ne căutăm.

Varianta cu medic de familie inclus însemna iar stat la coadă de să căpiezi. Printre mame cu copii, bătrâni, oameni în “putere”. Bolnavi sau în curs de. Cu ceva noroc, poate şi pleci cu ceva din camera mică de aşteptare. Se stă minim 2 ore, pentru că programul de lucru e de vreo 3. După-masa, că mai are omul o pâine de mâncat şi la un spital “oficial”. Nu mă deranjează faza asta, că doar nu e treaba mea de unde mai face un ban omul, dar mă deranjează enorm să stau la coadă amboulea pentru “gratuităţi”.

Calculând toată tevatura asta, benzina arsă aiurea şi “the billable hours” pe care eu le pierd pe acolo, concluzionăm că e mai bine să fim domni şi să scoatem leul. Sau eventul ar fi varianta eu la medicul de familie, cu laptoapa în braţe, muncind de zor. Poate că aşa ar mai merge.

Ziceţi, dragii mei .. cum vă dă vouă ecuaţia?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792