Si totusi, Dragos, eu nu ii sustin pe tigani

Acum 2 zile Dragos Bucurenci posta un articol prin care promova o “stampila” a proiectului SPER – Stop Prejudecatilor despre etnia rroma. Am fost câţiva care am comentat negativ, adică ceva de genul .. bre, noi nu am promova aşa ceva, mai ales la câte fac şi dreg MAJORITATEA ţiganilor.

Comentariul, deşi zic eu politicos a fost însă şters.

Departe de mine să îi spun omului cum să îşi conducă blogul, deci nu voi comenta aici că e naşpa că a dezaprobat mirobolantul comentariu.

Profit însă de ocazie pentru a-mi manifesta ÎNCĂ O DATĂ SATURAŢIA faţă de toate proiectele astea multiculturale şi multi-pluri-tolerante. E plin de ONG-uri, e plin de tot felul de concerte, piese de teatru şi afişe prin care noi, rasiştii de români suntem traşi de mânecă înspre toleranţă.

Sunt al naibii de tolerantă. Nu am tratat vreodata vreun ţigan (nu veţi auzi de la mine cuvântul ăla cu 2 r prea repede) altfel decât cu respect. Ăla pe care îl am faţă de orice individ. Le recunosc (unora) valoarea de oameni deosebiţi. Sunt conştientă că sunt oameni muncitori sau chiar copii care au studiat şi şi-au depăşit “condiţia”. Nu am decât admiraţie. Sunt de asemenea conştientă că renumele de “ciordales” (cuget că ăsta e cuvântul care a deranjat) nu şi l-au primit pentru că sunt o etnie civilizată şi înclinată spre a respecta legile ţării în care trăiesc.

Sunt sincer sătulă de toată promovarea asta, de toate oportunităţile pe care se kk indivizii ăştia, doar pentru că munca e pentru proşti. Pentru idioţii care se străduiesc să fie la zi cu plata tuturor impozitelor (oricât de fantasmagorice sunt ele), să muncească şi să fie corecţi.

După cum spunea un alt comentator, doresc un festival care să promoveze românul de rând. Ăla care nu se consumă cu dramele de la OTV, care citeşte şi altceva decât lista morţilor din ziarul local, care este la zi cu taxele, care munceşte de căpiază, respectă limita legală de viteză şi legile ţării ăsteia. Pe ăştia nu îi mai ridică nimeni în slăvi. Pe ei nu îi discriminează nimeni pozitiv, pentru ei nu sunt campanii radio-TV de mii de euro.

Bine că îi avem însă pe ţigani, cărora să le suflăm în fund toată ziua. Că sunt discriminaţi, că nu au nicio şansă. Şi să ajungem să îi înjurăm neputincioşi când ne fură banii sau ne violează fetele. Sărmanii.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792