.. acum si cu al doilea ..

Buuun, am trecut şi de noaptea în cauză. Înainte de orice aş dori să le urez FALIMENT rapid şi dureros televiziunilor care şi-au bătut joc în halul ăsta de o întreagă naţiune. Am înţeles că suntem o adunătură de manelişti proşti, dar ceea ce s-a difuzat pe măreţele canale media a fost absolut execrabil. Bine că mi-am adus nişte filmuleţe pe HDD-ul extern şi am reuşit să legăm laptop-ul de LCD-ul bărbatului. Am avut cinema la noi acasă, cu tot cu Dolby şi fără bilete.

Spuneam într-un articol anterior că unul dintre tipii pentru care am mare respect, este organizat ca neamţul ce este. Se pare că unii dintre aceşti successful people au listuţe de “to do” şi, chiar dacă mai intră în anul nou în genunchi de cât au sărbătorit, au deja pregătite aşteptările şi “biznis planul” pentru următoarele 12 luni.

Contrar obiceiului personal de a merge pe val, anul ăsta îmi trasez şi eu nişte “obiective operaţionale” (parcă aşa le zicea pe când făceam şi eu pedagojii). Om vedea peste 1 an ce s-a ales din planurile măreţe.

  • organizarea timpului, care să includă şi relaxare. În secunda asta sunt ceea ce se cheama “workaholic”, muncind cât sunt trează. Chiar dacă e relativ ok acum că e iarnă şi nu îmi scot fundul din casă prea mult, primăvara va aduce şi ieşiri mai dese. Plus că nu voi rezista pe sistemul ăsta de muncă un an întreg. Planific încă nişte săptămâni de “hei rup”, după care voi face loc şi relaxării “planificate”.
  • supravegherea timpului de muncă pe sistemul “hai să vedem de fapt cât muncesc pe un proiect şi dacă îmi ating plata orară stabilită de mine. Spre deosebire de cei care se trezesc în 1 ianuarie să îşi schimbe viaţa, am început “plannerul” de vreo 2 luni deja. Aşa că merge bine studiul şi mă ajută la a vedea cât costă de fapt ora mea de muncă.
  • actualizarea plannerului. De când am luat treaba asta în serios munca îmi este mai organizată. Cum e vorba de deadlines stricte, sistemul ăsta mă ajută să am puţine zile de “foc” (când se adună toate rahaturile) şi în rest un volum de muncă potrivit. Asta ridică şi calitatea serviciilor, că am timp să bibilesc totul cu grijă. Deci aici e treabă de perseverenţă, că am început pe sistemul ăsta şi e bun.
  • asigurarea unor câştiguri de 1000 USD pe lună. Cel puţin. Sunt deja foarte aproape de asta, cu câte o lună în care a mers chiar şi mai bine. Ideea este să am mia măcar în fiecare lună.
  • buget strict şi reducerea cheltuielilor inutile. Şi pe asta am început-o şi dă roade. Am un control mai bun asupra banilor şi nu mai pierd sume considerabile pe tâmpenii.
  • bani economisiti: 50 euro pe lună. Pare o sumă infimă, dar chiar şi ea trebuie acoperită. Sunt la zi cu cheltuielile şi plăţile, am reuşit să ies parţial din dificultăţile financiare datorate “şomajului” şi trecerii pe “antreprenoriat”, este momentul să refac şi rezervele pentru vremuri răhăţoase. Asta înseamnă 600 de oiro peste 12 luni. Dacă se poate mai mult, punem mai mult.
  • reorganizări în reţea. Vânzări de situri – refaceri – trecere pe mai multe sisteme de monetizare. Asigurarea unui venit mediu de 300 USD pe lună din advertising (no matter what). Pe când nu era criză am avut şi 700 USD, dar şi aici a scăzut mult “piaţa”.

Cam astea sunt planurile de business pe 2010. La sectorul personal totul este în ordine. Nu îmi propun călătorii sau chestii din astea, pentru că sunt mai greu de controlat, plus că nu sunt eu factor decizional. Vor fi şi ele cu siguranţă şi îmi vor aduce un binemeritat “relaş” de la programul draconic de muncă. În momentul ăsta NU există altă cale decât munca şi planificarea ei. Mi-am asumat condiţia asta în momentul în care am trecut pe post de “self-employed”, aşa că … ciocu mic din partea mea 🙂

Voi ce plănuiţi pe 2010? Comentaţi aici sau daţi un link. LA MULŢI ANI!

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792