Bloggeri.ro si ocazia unora de a se face de … blog

Nu prea ma omora pe mine gandul sa comentez minunile ce se intampla prin concursul de blogareala pe nume Bloggeri.ro, pentru ca pana acum nu prea m-a stresat nimic. Nici acum nu pot spune ca am vreo iritare anume, dar chiar sunt niste elemente in acest tablou care sunt de maxim insucces cromatic (sa ii zic asa).

Am urmarit fara interes prima editie (nici acum nu ma pot lauda ca nu dorm noaptea de grija proiectului, nu pentru ca este prost, este reusit, dar nu ma intereseaza in mod special) .. a fost si ea marcata de sincope, de mici ezitari, de scandal (asta e la moda). S-au mai coborat sfintii din calendar intre bloggeri, s-au mai facut niste traffic spikes, niste link back etc. Pana la urma, cu chiu si vai s-a ajuns la final. S-a organizat the party la care sincer mi-ar fi placut sa merg (deh, prea multi km intre noi).

Si ajungem la the second edition, care incepe furibund.

Prima faza este cu Petru, care publica “afurisitul” ala de comentariu despre voturile sale. Dupa cum il stiu eu pe Petru (departe de imaginea de “ala de face pe nebunu’ ca lucreaza la radio) a facut-o cu inocenta care il caracterizeaza. Of course, si-a luat-o peste nas urat de tot, poate prea urat pana la urma. Am comentat si eu pe blog-ul lui si mi-am exprimat o opinie prieteneasca, dupa care mi-am vazut de treaba.

Aflu apoi ca scandalul este si mai mare, pentru ca au fost atinsi VisUrat (care observ ca prezinta o concluzie suculenta) si DeMaio (ajuns si el la partea a III-a a discursului despre scandal) si petrec ca tot omul niste minute bune citind pas cu pas tot ce s-a scris.

Ma intristeaza faptul ca se ajunge la atatea probleme .. ma intristeaza ca sunt implicati bloggeri pe care ii admir si ii citesc (oricat de furibunzi sunt acum sau poate uneori prea “directi” cu epitetele lansate unii spre altii, oamenii astia chiar scriu bine si nu pleci de la ei cu mana goala). Normal ca nebunia asta a scos tot “caimacul” din toti .. sincer .. e interesant sa citesti articolele in cauza, pentru ca nu se iarta si chiar sunt inspirati 🙂 )

De ce oare se ajunge aici?

Este problema premiilor? Hai sa fim seriosi .. chiar nu particip pentru premii si ceva imi spune ca multi dintre competitori au acasa un USB, un aparat foto sau chiar un laptop. Nici macar ASUS-ul in cauza nu imi trezeste fiori .. sunt convinsa ca un procentaj serios din cei implicati castiga bine din blog (sau alte proiecte) ori au un job bun sau parinti cu relaxare financiara suficienta incat sa aiba un MP3 player sau un foto camera.

Premiile nu sunt penibile deloc, problema este ca multi cam avem chestiile in cauza (nu mai vorbesc de domenii si hosting, ca-s satula de ele pana peste cap).

Sa fie problema de corectitudine a concursului?

Sunt discutii destule pe tema asta, n-are rost sa mai bat si eu saua pe iapa ametita ..  Inteleg ca sunt unii sponsori implicati in concurs (adicatele participanti), se mai schimba cate o chestie .. cea mai “flagranta” fiind problema cu review-urile pentru shop-ul IT spre castigarea ASUS-ului .. se pare ca lumea nu prea se inghesuie la IT reviews, asa ca s-a schimbat schimbarea.

In mod normal ar trebui sa carai si eu ca nu e OK sa vii cu modificari in timpul concursului, dar stau si ma gandesc ca si cei care pun la bataie laptop-ul nu o fac asa aiurea. Doresc niste links, o promovare, niste reviews. Si intr-un fel mi se pare normal sa ai niste pretentii cand pui la bataie 1000 de euro (sau cat valoreaza socotitoarea) .. le inteleg clar punctul de vedere …

Toate problemele in cauza mi se par minore ..

Pana acu’ 2 zile vedeam 2-3 articole postate de niste harnici pe viitoarele 2 etape .. un mic glitch se pare (a fost remediat) ..

Ar mai fi poate cateva maruntisuri .. dar sincer .. nu merita.

Concursul este interesant si sunt convinsa ca organizatorii au destul de furca. Pentru mine este o provocare (mai troznesc si eu un articol), mai vine un vizitator, poate se mai inscrie vreunul la RSS-uri .. Nu voi castiga (sunt convinsa, pentru ca sunt multe articole exceptionale fata de ale mele) si nici nu mi-as dori .. pentru ca nimic din ce este acolo nu imi doresc si din pacate as mai si regreta ca nu pot merge la the party din cauza lipsei de timp si a distantei mari ..

Si totusi uite ca ne scandalizam .. si scriem (chiar si eu pierd timp cu problema asta). Si se injura lumea si se mai da un link (asta-i bine) si iarasi se mai dezbate ..

.. si uite ca am tot scris si zau daca stiu ce ma deranja mai mult .. atitudinea noastra de romani (sincer nu imi amintesc sa fii vazut asemenea scandaluri pe la altii), faptul ca nimic nu este perfect? .. ca o mai zbarcim din cand in cand?

… hai ca e tarziu si am de lucru pentru niste clienti .. astia macar platesc 😀

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792