A pus proasta mana pe iPad

Pe la începutul şederii noastre aici am văzut la te(le)leu o ştire de când s-a dat “drumul” la absorbantul Apple (că i-a pus naiba să-i zică iPad). S-au călcat proştii să îl testeze şi să îl cumpere, de parcă se dădea moca. Noa, fiecare cu durerea lui. Cum jucăria e încă în mare atenţie, a dat providenţa să călcăm pe lângă un Apple Store din NY. Ghidul nostru ad-hoc (fratele prietenului de ne găzduieşte aici) n-are de lucru şi zice “voi nu vreţi să vedeţi cum arată iPad?”

Mda, spune-mi mie că e ocazie de căscat gura la chestii de “aitii” şi ţi-ai aranjat destinul. Am făcut deci o scurtă escală şi ne-am proţăpit la măsuţa plină de jucăriile în cauză. Iote şi neşte concluzii după 2-3 minute de utilizare:

  • designul e superb. Asta nu mai trebuia să o spun eu.
  • nu e nici mare şi nici mic. Să zicem potrivit cât să descifrezi ce e de descifrat
  • se întoarce 90 de grade imaginea, dacă intorci şi tu obiectul, pentru a reveni la o poziţie normală. Mi-a plăcut chestia asta, deşi nu e nu ştiu ce chestie nemaipomenită.
  • tastatura ce apare când trebuie să scrii se poate utiliza destul de uşor, după câteva secunde de tastat. Clar nu cred că se poate face “tastat viteză”, dar merge treaba
  • cred că era util vreun capac ceva peste obiect, când se transportă. Vor fi şi gentuţe pentru el sau alte metode de a proteja display-ul
  • preţul este clar uriaş. Nu era sub 600 USD şi spaţiul de stocare în cazul ăla pare o glumă pentru cineva care e obişnuit chiar şi cu un mini-notebook
  • tot din perspectiva unuia care deţine o jucărie din aia (mini-notebook), pe care spaţiul este mult mai mare şi are tot ce trebuie pentru a face mai mult decât un simplu browsing, nu prea văd utilitatea unei asemenea jucării. Faptul că nu ştie multitasking pe mine mă scoate din ecuaţie, pentru că mereu am cel puţin 5 programe deschise pe comp.

Pentru cine doreşte să fie însă la modă şi adoră produsele Apple, cuget că este o investiţie OK. Eu nu i-aş prea găsi utilitate, dar clar nu-s io targetul.

PS: ăsta nu se doreşte a fi review. E doar relatarea experienţei mele cu jucăria respectivă. Iote şi poze de dovedesc că io am fost aceea 😀

[nggallery id=6]

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792