Cum se mai fura cate un domeniu …

Sunt client GoDaddy de vreo 4 ani. Anul trecut, după ce au încercat să fure un domeniu din posesia mea, am trecut pe NameCheap cu majoritatea bagajelor. Restul de domenii, se transferă pas cu pas. Deci io m-am fript, să zic aşa.

Ieri mă contactează un membru de pe Învăţăm.Net să mă roage să transfer domeniul lui, desenele-copilăriei.net, primit la un concurs, pe contul lui Godaddy, să poată el administra contul. Cum domeniile clienţilor se înregistrează mereu pe numele lor şi eu am destule pe cap, să mă intereseze să le “şutesc”, i-am iniţiat transferul.

Peste 3 ore îmi trimite mail disperat.

A dat acces în GoDaddy unui “amic”, care chipurile i-ar seta nuş’ ce chestie. Amicul se numeşte Ion Nenu şi de acum îl vom cunoaşte ca HOŢUL.

Hoţul a intrat pe cont şi în 2 timpi şi 3 mişcări a setat datele de domeniu pe treaba lui şi a lăsat victima fără un site pe care a muncit destul de mult tot timpul ăsta.

NENU, ION  ion_nenu@yahoo.com
Str, Redutei nr 80
Hunedoara, Hunedoara 111341
Romania
+40.075532109

Acesta este HOŢUL de domenii.

GoDaddy momentan tac ca porcul în cucuruz, declarând că nu e treaba lor să ajute la recuperarea domeniului, deşi au toate datele necesare. Încă un semn de maxim profesionalism din partea lor.

Victima are şi ea din pacate vina că a crezut că oamenii sunt de bun simţ. Vina asta este şi ea “parţială”, pentru că am avut şi eu destui clienţi care mi-au dat acces complet pe conturile în situri de înregistrare sau hosting, tocmai pentru că treaba mea era să administrez, fără să îi stresez cu emailuri, nu să le fur munca.

Oricum ATENŢIE pe cine lăsaţi în conturile voastre.

PS: are careva idee cum se poate rezolva situaţia? Că mie mi se cam pare nasoală, mai ales că registrarul refuză să se implice.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792