Administratoru’ roman de forum si frica de link-uri

Am pierdut 2 minute din viata mea inregistrandu-ma pe nu stiu ce forum destept de web design din Romania. Trec peste partea cu tema default inca nemodificata, care pe mine ma deranjeaza la orice ora si ajung la posibilitatile mele de editare de profil.

Imi place sa imi pun avatar si cate un link in semnatura.

Nu, nu sunt spammer.

Scriu de cele mai multe ori mesaje bine gandite si folositoare. “Prestez” in sute de forum-uri de aiurea si cateva de la noi. Am reusit in 5 ani sa nu ma fac chiar de ras, asa ca nu se pune problema ca as abuza de pozitia mea de membru si de posibilitatea de a afisa un link.

De ce mi se pare normal sa se poate pune macar un link clickable?

Pentru ca forum posting-ul este poate una dintre metodele de trafic cu mare succes. Oamenii vad ce scriu si viziteaza. Nu fur pe nimeni, contribui ca si continut la dezvoltarea comunitatii in cauza. Si in schimb am posibilitatea de a afisa un link discret in semnatura. Nu flash, nu imagini, nu mesaje de genul “viziteaza-mi situl” .. ca nici eu nu le suport.

Cu toate acestea multe forum-uri romanesti nu te lasa cu link. Ca le e teama ca esti spammer. Asta din start. Nici nu apuci sa dovedesti contrariul. Se merge pe prezumtia de vinovatie din start.

Poate le este team ca le “furi” trafic. Mi se pare stupida o asemenea teama. In mod normal, daca au un forum bun, nimeni nu fuge. Romanu’ insa e precaut. Nu risca el ca eu, dojo, sa vin cu mesajele mele si sa link-ui la un site de al meu. Nu ma deranjeaza daca mi se refuza de pilda un link catre un site de al meu direct concurent. Hai ca asta o pot intelege. Dar zau ca am 19 situri, cred ca destule sunt pe alta nisa, asa ca nici gand de “furat” oameni de pe forum.

Suntem foarte speriosi … credem ca avem de-a face numai cu spammeri, poate pentru ca multi romani sunt spammeri. Poate ca multi au furat membri cum au putut si le este teama ca altii vor face la fel.

Poate ca nu isi respecta atat de mult utilizatorii. Asta se poate vedea prin faptul ca multe nu au o tema grafica unicat, ca doar nu sunt tampiti sa piarda timpul cu asa ceva, cand e mai usor sa numere banii de pe Adsense. Ei cred ca fac un bine utilizatorului si uita ca de fapt utilizatorii lor le fac un bine. Un forum inseamna membrii sai si nu poate trai fara.

Ce fac eu in acest caz?

Ignor cu eleganta asemenea forum-uri. Postez foarte rar in comunitatile in care nu mi se permite macar un link. Nu sunt acolo sa ma promovez. Mesajele mele de calitatea AJUTA acea comunitate. Nu mi se pare insa “normal” ca numai eu sa “dau”.

De ce spun ca este o chestie “romaneasca”?

Pentru ca sunt membru activ in peste 200 de forums din strainatate. De la web design, pana la arte martiale si entertainment. Pot numara pe degete forumurile in care nu ti se lasa link in semnatura. Marile forum-uri din toate topic-urile permit link. Si nu le mai este teama ca pleci cu membrii lor. Sunt activa pe Site Point, Digital Point, Web Hosting Talk, Name Pros, The Admin Zone, Martial Arts Planet, Karate Forums, Rotten Tomatoes etc.

Nu sunt un membru ignorat. Si nici ignorant. Nu am adus lezari niciunei comunitati, am contribuit cu mesaje bune, apreciate de administratori si de ceilalti utilizatori. Pentru toate aceste mesaje am avut si sansa de a promova un link in semnatura.

Nu am furat oamenii de acolo, dar am mai primit o vizita – doua si de pe acel forum. Comunitatea in cauza nu a pierdut nimic. Nici nu avea ce sa piarda. A castigat un membru deosebit de activ (sunt comunitati in care am peste 1000 de mesaje, altele in care am postat cateva sute) .. si sute de mesaje de mare calitate.

Eu am 14 forum-uri in acest moment. Si permit link. Este un minim compromis pe care il fac pentru a aprecia munca oamenilor mei. Si merita. Am membri care au scris mii de mesaje. Am comunitati care se dezvolta superb pe munca lor. Eu deschid niste topics si ofer o locatie de desfasurare. Dar fara oamenii mei, sunt zero.

Pana si pe blog comentariile voastre trimit link catre situl/blog-ul pe care il detineti. Intr-un fel, este o semnatura prin care va promovati.

Atunci nu vad de ce sa nu las link in semnatura? Si inca nu inteleg de ce romanu’ administrator de forum este atat de sperios in acest sens.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791