Ce vrei sa stii despre SUA?

Serghei (bine ai venit pe blog) mi-a dat o idee absolut deşteaptă: să deschid un articol (ăsta) în care să puneţi voi nişte întrebări despre “Lumea nouă”, la care să răspund aşa cum mă pricep. Dacă vor fi chestii “lungi”, voi deschide articole separate pentru fiecare informaţie, dacă sunt 2-3 cuvinte de scris, completez aici.

Este clar că nu cunosc absolut totul despre viaţa în SUA (NY în special), dar, dacă tot am ars gazul pe aici aproape juma’ de an, probabil că ştiu mai multe decât cineva care a stat pe aici 7 sau 14 zile. Nu promit deci răspunsuri exagerat de intelectuale, plus că este şi doza de subiectivism, dar s-o găsi ceva interesant de discutat.

Aştept deci “provocările” voastre şi vă mulţumesc de acum pentru răbdare şi interes.

La fel de zgarciti sunt si acolo oamenii?

Nu am prins nici în România “mostre” de zgârcenie, poate e chestie de cum îţi alegi de cine te apropii. Nici eu un sunt pe principiul să dai cămaşa pentru oricine, deci poate de aia nu sesizez diferenţele 😀

Aici oamenii s-au purtat EXCEPŢIONAL cu noi. Nici dacă eram fraţi nu ne-ar fi tratat mai bine. Nu cred că vom putea vreodată să le mulţumim suficient pentru bunătatea lor. Ceilalţi prieteni, tot români, s-au purtat la fel de bine. Ne-au primit în casele lor, ne-au dat “odaia mai bună” etc. Fratele lui R. ne-a dus la el în Atlanta şi ne-au oferit acolo o şedere superbă. Am fost în Alabama la alţi români, care s-au întristat că nu stăm mai mult, dar au fost mai ospitalieri decât românii din reclame.

Am avut contacte şi cu americani “get-beget”, care ne-au părut foarte comunicativi, optimişti şi generoşi. Soţia lui M. este “georgiană” şi nu am decât cuvinte de laudă la adresa ei. Mi-a făcut multă plăcere să povestim şi ne-am simţit bine de tot şi la ei. Am mai cunoscut nişte colege de la fostul job al lui D. (prietena noastră), 3 “nebune” flecare şi absolut simpatice. Pur şi simplu ai impresia că trag pe nas, atât sunt de zâmbitori şi de comunicativi.

Deci aştept să găsesc românul sau americanul zgârcit de aici, că până acum am dat doar de oameni de nota 100. O chestie o pot spune, dacă e să dăm cu generalizările: oamenii sunt RELAXAŢI. Zâmbesc, salută, stau la poveşti.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792