Netul este plin de oferte de hosting UNLIMITED (bandwidth si spatiu) si tot mai multi cred ca acestea sunt cele mai bune planuri. Multi ar alege un asemenea sistem “ciudat”, o firma care nu este chiar de incredere, doar pentru ca pot avea un cont mare, in loc de unul mai micut de la o firma mai de incredere insa. De ce? Pentru ca acest cuvant NELIMITAT ii atrage atat de mult. Chiar este hosting-ul nelimitat real? Chiar trebuie sa ne pese de asa ceva? Hai sa vedem.
Da, stiu, imaginea asta e frumoasa. E colorata, are semnul de infinit si noua ne place atat de mult ideea asta. Dorim sa traim vesnic, sa iubim pentru totdeauna .. daca tot ne atrag chestiile nelimitate in viata, oare de ce sa nu dorim asa ceva si online? De ce nu putem avea resurse de gazduire web nelimitate?
Pentru ca NU putem
Ai stat vreodata sa te gandesti la serverele care iti gazduiesc situl? Nu sunt nu stiu ce servere NASA. Multe sunt calculatoare “normale”. Altele sunt absolut exceptionale, stau in niste data centers mari, cu umiditate controlata, in rackuri uriase, tinute sub supraveghere permanenta.
Intr-un fel sunt ca PC-ul tau de acasa ori laptopul meu. Au si ele RAM, GB in HDD, un procesor, ca tot ne place sa ne laudam si noi cu “specificatiile” jucariei noastre. Ca si PC-ul tau de acasa (ala pe care il ai de 5 ani deja, sau cel mai tare de pe piata, cumparat recent) aceste servere AU LIMITE. Sunt convinsa ca poti avea 2 GB de RAM. Super .. oricum e mai greu de NELIMITAT, nu?
Chiar daca acest super-servere au niste specificatii incredibile, pana la urma au niste limite si ele. ISP-ul este si el cu limitari. Cum poti atunci sa te mai gandesti la UNLIMITED?
Ah … stai .. e UNMETERED de fapt …
Ei .. parca e altfel.
Deci .. nu primesti un super cont cu resurse nelimitate, ci unul pe care ei se lauda ca nu pun limitari, ca nu masoara ce consumi. Hai sa vedem cat de nemasurate sunt pana la urma resursele astea.
1. de cele mai multe ori incepatorii in hosting ofera asta
Bun, si care e problema? Pai nu cred ca e nicio problema. Si eu am inceput sa ofer hosting clientilor de web design si unor membri de pe forumuri. Si merge treaba OK. Nu mai sunt chiar incepator in domeniu, dar web hosting-ul nu este un domeniu prioritar in firma mea.
De ce totusi unii fac asta si iti promit resurse nelimitate (sau nemasurate)? Pentru ca nu au altceva pe post de “slogan” sau “atractie”. Ce sa iti spuna? Ca multe nu sunt macar firme? Ca poate au un dedicat pe care il platesc parintii (unii sunt minori)? Ca nu pot garanta suport, nici un uptime OK? Ca nu stiu sa vanda hosting si cred ca smecheria asta cu nelimitatul va face ca clientii sa le rupa usa?
Nu tin mortis sa jignesc alti businessmen din lumea online, dar zau ca este un rahat mare. Eu nu iti pot da asemenea resurse nelimitate. Nu le am. Iti pot oferi un hosting decent pentru situl tau, pot chiar pune la punct un plan “custom” pentru nevoile tale. Iti dau baze de date MYSQL, FTP, cPanel. Asta iti ofera majoritatea firmelor de hosting.
Cate firme SERIOASE stii tu care ofera “unlimited”? Crezi ca isi permit asa ceva? Poate ca da, numai ca stiu de asemenea ca, daca iti promit asa ceva, trebuie sa iti ofere. Si ca incalcarea acestei promisiuni inseamna chiar si probleme legale. Stiu de asemenea ca te-ar pierde ca si client si ar putea avea multe probleme, daca te-ai apuca sa iti cauti dreptatea in justitie.
Pentru ca aceste firme sunt serioase, stiu sa isi faca ofertele astfel incat sa iti ofere tie ce trebuie sa sa aiba un plan de business corect, incat sa reziste in timp. Nu ii intereseaza sa dea pe spate un pustan cu un site pe php-nuke, care are cica nevoie de 4000 GB trafic pe luna.
Nu, firmele mari nu au nevoie de asta. Ele ofera calitate si STABILITATE. Nu ofera unlimited, pentru a disparea apoi dupa 4 luni, ca nu sunt in stare sa acopere plata serverului dedicat.
2. Zau ca nu ai nevoie de asta.
Chiar nu stiu de cate ori am spus asta. Ma doare gatul si mi-au amortit degetele de cat tot povestesc asta. NU AI NEVOIE DE UNLIMITED. Un spatiu de 100-200 MB si un trafic de maxim 5 GB pentru un site micut sunt absolut OK. Situl acesta foloseste mai putin. Nu am niciun site care sa treaca de asta, chiar daca unele ar putea trece la categoria situri destul de marisoare. Si, daca ai nevoie de mai mult, poti oricand lua un upgrade.
De ce sa iei un “unlimited”, cand poti de pilda lua un reseller account. Daca ai mai multe situri poti scadea costurile si chiar vinde surplusul. Nu te vei imbogati, dar poate iti scoti costurile de hosting/domain si iti tii situl “gratis”.
In loc de chestiile astea cu unlimited, iti iei un reseller bun, cu cPanel pe fiecare cont, WHM pentru tine si tot ce iti trebuie.
3. Oricum NU primesti unlimited
Cum? Hostul asta misto imi zice ca imi da unlimited hosting plan. Cum adica NU primesc asta?
Regret ca iti stric ziua, dar chiar nu vei primi unlimited. De ce? Pentru ca gazda ta stie ce ti-am zis eu la punctul 2 (ca nu ai nevoie de atat). Incercam? Pune un fisier made de download. Sa zicem un filmulet facut de tine in vacanta (sa nu te “scoata” pe chestii de warez sau copyright). Urca-l si PROMOVEAZA-L bine.
Ce crezi ca se intampla cand vor vedea ca iti consuma multe resurse? Vei primi un avertisment de la hostul tau unlimited cum ca te roaga sa NU mai consumi atatea resurse sau te suspenda. Exista si cazul cand te suspenda direct, fara sa te mai intrebe de sanatate.
Cum sa te suspende? Pai au promis unlimited bandwidth, cum de te ataca? Pentru ca au sustinut FALS ca iti ofera ceva si nu pot onora treaba asta. Pentru ca folosesti contul asa cum consideri ca e OK (adica la maxim) si ei au uitat sa iti spuna ca nu ii incanta ca “mananci” 300 GB pe luna, cand tot ei se laudau cu unlimited.
Acelasi slogan care te-a atras, acum te limiteaza. Sigur ca nu este OK ce se intampla. Ca nu este normal sa oferi “unlimited resources”, dupa care sa banezi clientul care foloseste resursele mai serios.
Si acum ajungem la povestea aia cu “amatorii care ofera asemenea planuri”. Eu nu ofer, pentru ca stiu ca mi-ai rupe serverul si ca as cheltui enorm numai sa imi onorez promisiunea. Stiu ca poti sa ma si dai in judecata de pilda, daca iti tai “cablul”, dupa ce m-am laudat ca iti dau resurse unlimited. Asta stiu si alte companii. Planul lor de business este facut pe ani buni. Si stiu ca treaba cu unlimited NU este un plan viabil pentru ei.
Si daca noi cadem, cazi si tu
Ce se intampla daca altii pe server abuzeaza de oferta de “unlimited”? Serverul va fi incet, vor fi mereu downtimes, situl tau nu se va vedea, vei pierde vizite si bani.
Concluzie?
Lasa povestile astea la o parte. Uita-te dupa un plan bun pentru nevoile tale REALE. Plateste pentru el. Si, in timp ce te dezvoti si vei necesita mai multe resurse, fa upgrades, iar hostul iti va oferi solutiile cele mai bune. Stai departe de “unlimited”. Mai uita-te, asa de curiozitate, pe un asemenea site dupa cateva luni. Sa vedem cate asemenea “afaceri” chiar supravietuiesc in timp.
—
Daca aveti pofta de versiunea in English: Reasons for you to not look for unlimited hosting resources
Tare..Bine ai făcut că ai tradus articolul..De când am văzut mesajul lui Prospero am fost sigur că o vei face :))
Am un server care mananca aproape 1 TB pe luna pentru o singura aplicatie. Nelimitat ? Teoretic, da, practic mai greu. De ce ? Sunt doar 2 motive din punctul meu de vedere:
1.) 100 de siteuri cu 1000 de vizitatori fiecare, pentru fiecare utilizator se face o interogare deci imaginati-va cam cat este incetinit serverul, deci din punctul de vedere al hardwareului este mai greu la resurse nelimitate.
2.) Nu prea iti convine cand vezi ca X face trafic cativa TB pe luna la doar 10 euro, iar y care face trafic 1 GB pe luna si are alt plan de hosting plateste mai putin … 🙂
Dar totusi, raman la ideea ca acest “nelimitat” se poate oferi, dar nu numai cu un server ci cu mai multe, servere dupa cum ai zis si tu tinute prin rackuri, bine controlate si foarte perfomante.
Poti avea si 1000 de servere,tot exista o limita!
SI eu am avut o problema cu un site care oferea trafic” nelimitat”, pentru ca era majoritatea timpului cazut.
Ce folos?
Amerenescu Goddady este super OK (ca si firma, nu am probat hostingul, ca doar domeniile mi le iau de la ei). Nu este “durerea” micilor gazdari” pentru ca, dupa cum am precizat, businessul meu nu merge pe hosting. Dau cate un pachet si cam atat. Am alte surse mai importante decat asta si nu m-a interesat atat de mult domeniul. Nu am treaba cu oferte mari, am treaba cu cei care spun “unlimited”. Ma indoiesc ca Godaddy folosesc aceasta “smecherie”.
Din pacate faza cu englezismele este comuna multor bloggeri. Si pana la urma, atat timp cat scriu pe laptop, folosesc internet wireless si apas pe mouse mi-e greu sa traduc “latime de banda” si alte cuvinte din astea chinuite 😉
Bun venit pe blog, te astept oricand cu drag 😉
amerenescu, you hit the fields cu mare libertate. baga matale un blog la godaddy, cu vreo 4000 de unici, si sa vezi ce frumos iti taie hostingul, ca le consumi resurse, sau ca depasesti limita de 15 php pornite, sau ca apache e prea ocupat de tine. lasa praful in ochii userilor. nu ca as fi eu fan hosting romanesc, doamne fereste, sunt anti claus.ro sau alte smekerii de astea romanesti, eu prestez la hostgator.
Dojo, la ce spanak e super godaddy? Ca daca vrei sa iei un nenorocit de domeniu, trebuie sa treci prin 45232141312 de questuri, in care iti ofera si aia, si ailalta, si pe ma-sa, si pe tac-su, ba bifate, ba nebifate, poate poate dai un dolar mai mult decat ar trebui.
Hi hi .. stiu .. m-am obisnuit si le ocolesc cu gratia unei elefantese pe patine 😀
Bun articol. Luati aminte si nu va cumparati hosting “unlimited” la 5$ 😀
da. [emoticon care face plecaciuni/]
Si atunci e mai avantajos ceva mai mic,mai iute,mai stabil si mai sigur…
Le-as tranti eu la baietii cu unlimitedul 2 trackere neoptimizate cu 10-15.000 de peers sa vezi ce frumos o sa-si schimbe reclama :))
De obicei (ca si in cazul nostru care oferim acest NELIMITAT) ai scris asa frumusel in termeni si conditii ca este absolut interzis sa folosesti gazduirea cumparata pentru trackere de torrent sau file sharing, si ca un fisier nu poate depasi 500mb, si asta pentru ca nu cumperi gazduire web, pentru a-ti face backup la filmele si muzica downloadate. cu asa ceva nu cred ca te ajuta nimeni, intradevar. pentru ca se incalca dreptul de proprietate intelectuala, si nu-si va asuma nimeni raspunderea pentru continutul pus de tine, vei raspunde in mod direct pentru ceea ce pui acolo. Gazduirea web nelimitata este intentionata in mod direct pentru web site-urile de orice gen, de orice marime, care fac oricat trafic, si care au nevoie de oricate resurse. Cine a scris acest articol in mod sigur are cunostinte foarte limitate in domeniul hardware, software. se poate oferi oricate resurse, limita adevarata fiind doar banii. Si nu cred ca isi permite cineva din punct de vedere legal/juridic sa scrie ca ofera ceva ca in realitate sa nu fie adevarat. Lumea nu se joaca cu legea cum credeti voi, si pustanii sub 18 ani ma indoiesc ca au site-uri unde ofera hosting, totusi iti trebuie o firma, iti trebuie niste contracte, cum sa le faca? 🙂
P.S. blisshost.ro
@Sabau Alexandru: deci dacă fac o arhivă cu volume de 500 de mega, o pot stoca pe serverele voastre?
De asemenea poate c-o fi traficul ăla nelimitat, dar dacă e la 9600 bps, n-am făcut nicio afacere.
@Cristian, dupa cum am spus file sharing si stocarea materialelor pt care se incalca drepturile de autor este strict interzisa. In rest, e ok. Avem banda de 100Mb real garantat national, si 20Mb real garantat international, si suntem in crestere. Chiar daca un home user are o banda de 100Mb acasa, aia se impart la 8, adica viteza reala va fi undeva la 12,5Mb reali teoretic, dar home userii nu au internetul garantat, asa ca ma indoiesc ca va merge cu 12,5 mb. poate un 8 – 9 – 10mb, eu nu am vazut mai mult la home useri. Cu alte cuvinte 100Mb reali cred ca iti ajung, nu? Sper ca ti-am raspuns la intrebari!
Ce reali și… imaginari, parcă am fi la anunțuri auto. Una e să măsori lățimea de bandă în biți/secundă (bps) și alta în bytes/secundă (Bps). Ca fapt divers, eu comunic cu un server găzduit în București cu aproximativ 7 MB/s, uneori și mai mult.
Condițiile alea cu file sharing și drepturi de autor mi-aduc aminte de un serviciu de backup care la fel oferea ceva nelimitat sau pe acolo pentru utilizatorii casnici în ideea că n-or avea cine știe ce. Totuși dacă vreau să-mi fac backup la vreo 100 de CD-uri plus câteva DVD-uri, am voie sau nu?
Mare dreptate! Aş mai adăuga ceva la oferta asta “unlimited” :
1. versiuni vechi de software
2. bandă limitată (100-200 KB/s maxim oferiţi)
3. limită/fişier
4. limită pe MySQL
5. PHP configurat prost
Tonul tău e mult prea agresiv pentru o falsă problemă. Concurenţa voastră, a micilor găzduitori, nu sînt şarlatanii, ci găzduitorii mari şi foarte cunoscuţi. Godaddy are cea mai ieftină ofertă de [5GB stocare / 250 GB trafic] la 4 dolari pe lună. 1&1 are oferte asemănătoare. Chiar dacă nu e nelimitat, este totuşi foarte mult şi nu găseşti aşa ceva în planurile de găzduire româneşti. Singura şansă de supravieţuire a găzduitorilor români (şi nu numai) este să ofere servicii adăugate (de ex. setarea unui blog, a unui forum, etc.) care să-l degreveze pe client de anumite operaţiuni tehnice şi să-l lase să se ocupe excusiv de conţinut. Cît despre chestia cu filmul care consumă multă bandă, înclin să cred că o persoană care ştie să-şi treacă filmul de pe camera video pe calculator a auzit de Rapidshare sau de alte servicii de stocare temporară ori permanentă (cu bani, eventual) unde nu se pune atît de stringent problema de bandă (5 GB pe zi pentru conturile cu plată de la Rapidshare).
A, mai e o chestie care deranjează la găzduitorii români. Care? Englezismele, bineînţeles. Utilizatorul obişnuit nu doreşte să afle ce e aia “oferta de shared hosting” de pe Google. El vrea să-i fie explicat în română tot, dar din păcate mulţi găzduitori români nu fac asta. Şi nici tu nu stai deloc bine din punctul ăsta de vedere, pentru că articolul de faţă abundă în englezisme care-i diminuează valoarea educativă,pentru că nu cred că le este destinat specialiştilor.
Merci!!! Si eu care aveam de gand exact asta sa fac la revenirea in Bucharest:P Thanx God there is Dojo:)!
Godaddy e şi-şi .
Godaddy e marfa ca in 5 minute ai dnsurile propagate. Adica mai putin timp decat pentru inregistrare. Godaddy e aiurea ca iti fac overselling pana te doare capul. De multe eram pe cale de a integistra un domeniul banal iar ei imi bagau pe gat o gramada de dracii asa ca am renuntat si am inchis pagina de draci. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca vreau sa imi iau gazduire de la ei, cate trebuie sa indur.
Dojo, da-mi voi sa fac o mica precizare.
Nu exista si nu mai cautati INFINIT/NELIMITAT la 10$-20$-30$ ca nu exista. Mi-am dat seama de chestia asta, am cativa ani bunisori de dat prin online. Eu am ales o solutie ede hosting de la o companie mai putin cunoscuta (nu zic care), companie care tine in mare ei parte dracii care cara trafic cu sutele de giga pe zi (si aici nu mai intru in detalii. E un VPS si NICI ACOLO nu prea e Nelimitat (si aici ma refer banda care e de vreo 2-3TB cu posibilitate de extindere- CARE COSA – Deci nu e nelimitata). Si chestia asta de care povestesc duce pe undeva pe x00$/lunar.
Cel mai bun sfat: cautati ceva mic, stabil – cel mai important – feedback pozitiv si cu posibilitate de extindere. Adica sa nu-ti futa (pardon) pagina daca ai facut mai mult trafic, ci sa iti debiteze cardul cu 2-5$ acolo.
Altceva ar mai fi nr. de fisiere maxim pe care poti sa-l ai.Inodes parca se numea. Majoritatea au din cate am vazut(chiar si hostgator-undeva pe la 50000). Verificati Terms of Service inainte sa cumparati!
@Amerenescu: Un serviciu adaugat mai important decat setarea unui blog mi se pare suportul tehnic in limba romana si la ore rezonabile, fiind pe acelasi fus orar. Gazduitorii romani seriosi ofera asta.
Te contrazic Ramona …
Exista hosting unlimited, dar e scump.
Unlimited = ei cumpara cate servere ai nevoie … daca mai vrei sa bagi 10 TB de date acolo si inca 150 de TB de bandwidth, they provide.
Dar cum ziceam, costa.
Tu vorbeai de firmele alea mici care nu stiu cu ce se mananca un server, care spun si ei unlimited ca niste idioti sa isi ia hosting la ei …
Pai vezi tu, firmele mari nu lucreaza cu host-uri ieftine … apeleaza la rackspace si amazon pentru hosting, mai nou chiar si google.
Si acolo ti se ofera cat spatiu vrea muschiul tau, fie ca e 20-50-100 de TerraBytes, dar trebuie sa-i platesti.
Nu m-am prins care e legatura intre tine si hostingul unlimited si de ce ai oferi tu asa ceva (cand nu ai ajuns inca un brand).
oi plati eu la namecheap 9,95/domeniu, dar macar ma duce direct unde vreau, imi iau ce am de luat, si orevoir:)
dar, un mare dar, niciodata hosting de la namecheap. NICIODATA
Eu am 2 site-uri la hostgator pe un singur cont “unlimited” de $10. Impreuna au cam 20.000 de unici pe zi, si un trafic de 60-100GB pe luna. Sunt php+SQL. Si asta de aproape 2 ani, cu ultimele 6 luni la nivelul asta de trafic. Nici o problema, nici un mail de amenintare, nici un site down. Deci se poate.
Gata Arhi, îmi fac blog şi vine să te prind din urmă, mai ales că nu poate fi atît de greu, nu-i aşa ? Patru mii de unici pe zi, o nimica toată pentru blogherii români… Godaddy să bage bani serioşi în servere, nu să se joace ca pînă acum. Vine Româniaaaa, să curgă banda de internet în valuri !
Arhi, hai să nu ne jucăm cu cifrele, din cîte ştiu eu doar Togo şi Zozo au cîteva mii de vizitatori zilnic, restul au cel mult cîteva sute. N-am nici o treabă cu găzduitorii, fie ei români sau străini, doar că trebuie să fie cinstiţi şi să specifice clar care sînt limitele contractului şi care sînt drepturile şi îndatoririle ambelor părţi. Ba cu cei români am chestia cu englezismele, pentru că nu văd de ce lumea trebuie să înveţe jargonul administratorilor de sistem. Asta pentru că omul să ştie exact pe ce dă banii, nu să fie ameţit cu cuvinte englezeşti care se pot dovedi înşelătoare (“best effort”, “shared hosting”, etc.). Claus are dreptate, contează mult şi asistenţa tehnică în română. Asta e situaţia, atunci cînd îţi pică situl ultimul lucru pe care-l doreşti e să stai la conversaţii în engleză cu cineva care poate că o ştie mai prost decît tine. Deci găzduitorii români pot cere un preţ ceva mai mare decît cei străini, sînt de acord cu asta, pentru că oferă anumite avantaje legate de comunicarea vînzător-client. Dar dacă cer prea mult peste ce oferă “supermagazinele” de găzduire lumea se va duce la acestea din urmă. Mai ales că e posibil ca Godaddy, 1&1, Hostgator sau care or mai fi să-şi facă pe viitor şi pagini în română pe modelul Microsoft/Google/Yahoo(de la anul).
Dojo, uită-te la japonezi, ei crezi că folosesc englezisme, că doar şi ei apasă pe maus şi se conectează “wireless” ? Nici vorbă, tocmai de-aia au o cultură atît de puternică, deşi au fost distruşi în război şi de atunci sînt ocupaţi de americani. Le-a păsat japonezilor că americanii au inventat desenele animate? Nu, bineînţeles şi acum au o industrie care exportă desene animate şi benzi desenate japoneze (nu copiate după americani) în toată lumea.
Problema mare în România este numărul mic de oameni preocupaţi să-şi facă un loc pe internet, pentru că dacă toată lumea se descurcă în engleză de ce să-şi mai facă şi Ion un sit de hardware cînd sînt atîtea în limba lui Bill Gates?
La inceput adoram cand vedeam “nelimitat”. Altii spuneau, urasc hosturile “nelimitate”, iar eu la randul meu: ce prosti. Acuma cum vad la un host trafic / spatiu “nelimitat” inchid browserul.
@Amerenescu
20.000 MB spatiu, 300GB trafic. Lunar. In Romania. Shared hosting (asta ii dezavantajul). CPU usage: 2-4% mai mereu. Folosesc cam 150MB cu tot (http, mail, bla bla bla). Fara limita a numarului de fisiere. Asistenta in limba romana.
Test: te rog frumos sa-mi traduci si mie din English in romana: CPU, FSB, USB, DDR, API, DMA, cache, shader, vertex, OSI, TCP/IP, DoS, DDoS, buffer overflow samd. No thanks, I prefer the English way!
ok. cu hosting “unlimited”… total de acord. Claus este chiar ok… probabil singura lor gresale e ca’ s de la Romania… cand veti avea probleme cu situ’… sa i cautati pe cei de la Godaddy la 11 seara… ca poate va raspund.
[…] Tot legat de bani, te-aș sfătui să nu te agiți la oferte gen totul nelimitat la 1 dolar pe lună. Dacă vrei să afli de ce, îți recomand un articol foarte bun scris de Dojo. […]
In primul rand arata-mi un site care te lasa sa iti stochezi fisiere de pe pc-ul tau personal pe webhost. Pentru asta iti trebuie un VPS/VDS sau chiar server dedicat.
In al doilea rand, nu ai inteles prea bine la ce se rezuma hostingul nelimitat. Ei bine daca ai un site si consuma foarte mult umpland serverul dedicat, nu ti se va suspenda contul, ci vei mai primi un server dedicat unde sa ti se stocheze si restul fisierelor si tot asa…
Desigur in romania nu exista asemenea servicii…Daca iei webhost nelimitat din alte tari se merita.
Andrw, este vorba despre SHARED HOSTING, ca nu toti avem sute de dolari pentru un dedicat sa nevoie de el. Problema este ca multi provideri de shared fac reclama la faza cu ‘unlimited’ si tocmai am explicat ce si cum (vorba vine tocmai am explicat, ca e un post scris cu peste 5 ani in urma ;))
salutare, eu am un site cu o baza de date mysql de 55 GB si serverul semidedicat ce il aveam la clausweb mi-a fost restrictionat pentru ca am avut o asemenea baza de date .. acestia pur si simplu nu au stiut ce sa mai faca cand au vazut si m-au rugat sa fac ceva … eu i-am dat empty ca se auto-popula .. nu asta era problema dar dupa ce am dat empty .. ramanea la ei pe server undeva acolo si nu stiau sa o goleasca .. ft. ciudat m-am mutat pe hosting extern de 10.25 usd / luna unilimited webhostingbuzz..si totul este in regula de atunci !
Mda, parerile sunt impartite, asa si trebuie sa fie. Eu sunt de acord cu ce zice Robintel, English way it is much easy.
Tin sa precizez ca am host si in Romania, si in Strainatate, pana acuma ambele am mers destul de OK. De cel din Romania nu imi este frica, mai frica imi este de cel strain, de la HostGator, dar sper ca nu vor fi probleme.
Am incercat sa aflu cate siteuri sunt pe hostul meu de la HostGator pe hostul unde am hostat 3 siteuri, si se pare ca mai sunt alti 800+ … aproape 1.000, nu am ce sa zic .. decat vai de capu meu, si ma rog sa nu haleasca astia multe resurse.
Daca nu mai merge treaba, schimbam si noi foaia, si trec pe dedicat, si am scapat de problema, nu de alta dar imi permit la ora actuala, cand am inceput nu imi permiteam, acuma raman asa deocamdata, ce va fi … va fi oricum.
Stima Iosif.