De ce iti recomand sa NU iti faci blog ..

Am un membru pe Invatam.Net care incerca sa ne convinga sa ii oferim niste motive pentru a-si face un blog. Comenta cu umor ca il bate gandul sa deschida un blog, dar dorea sa mai auda niste recomandari si din partea noastra. Iata ca acest articol este unul “sucit”, daca doriti ..

Iata, draga cititorule, niste motive pentru care NU ar trebui sa iti faci blog (asta in cazul in care nu ai deja un asemenea proiect):

1. Pentru ca ai nevoie de recomandarea mea.

Daca trebuie ca eu sa iti spun de ce sa iti faci blog, poate ca nu e chiar cea mai buna idee. Eu cel putin am simtit nevoia sa scriu. Si asa am deschis blogul. Un asemenea proiect este ceva mai special si vei reusi daca ai suficienta disponibilitate de a te “deschide” spre cititorii tai. Daca nu simti asta, poate e mai bine sa nu ..

2. Nu scapi fara investitii

Sunt multi cei care considera ca bloggingul este free si ca nu vor investi niciodata bani. Chiar daca, spre deosebire de un forum deschis pe un script platit, un blog ruleaza pe un script free, chiar daca vei incepe pe free host si subdomeniu, vei ajunge si la faza de plata. Nu sunt sume mari, nu te speria, dar totusi 10 lei pe luna cel putin tot vei plati odata. Normal ca vei si putea castiga bani, deci este o “afacere” profitabila.

3. Chiar trebuie sa fii activ

Un blog nu se tine cu 1 mesaj postat pe luna. Pentru a putea ajunge totusi “cineva”, este nevoie de munca. Unii dintre noi mai ocupati mergem pe 1 mesaj zilnic, altii merg pe 3-5, depinde si de lungimea articolelor in cauza. Nu se poate tine un blog scriind din an in paste.

4. Trebuie sa fii in stare sa creezi ceva.

Daca nu merge cu eseurile si nu prea ai talent la scris, ar fi si asta un motiv sa te opresti aici. Este normal ca in scris sa mai faci tot felul de boroboate, dar totusi trebuie sa fii in stare sa te exprimi decent. Vei fi vizitat de tot felul de oameni si acestia chiar au pretentii.

5. Vei fi injurat si facut cu ou si cu otet.

Daca tu crezi ca vei primi numai comentarii frumoase si flori la geam, inseamna ca inca esti norocos. Oricum ai scrie si orice ai aborda ca si tematica, tot se va gasi cate unul sa nu fie de acord. Asta este inca bine, atat timp cat nu esti injurat. Cat nu ti se ofera comentarii de “bun simt”, in care diversi iti spun cat de dobitoc esti, ca esti tarfa nu stiu cui, ca ai un blog de rahat si ca si tu puti ca persoana de s-a dat peste cap lumea. Normal ca exista butonul de delete, normal ca poti bana. Din pacate insa chestiile astea sunt neplacute si iti strica ziua.

Nu, nu incerc sa te descurajez. Ti-am prezentat cateva aspecte. Nu le pot numi nici negative, pentru ca pe mine si pe mii de alti bloggeri ele nu ne deranjeaza. Ne-am deschis aceste proiecte pentru ca am simtit nevoia, nu ne-au deranjat micile investitii financiare, marile investitii de timp si de efort, nu ne-au descurajat zilele “sterpe” de idei sau eventualele injurii.

Sper ca nici pe tine, draga cititorule, nu te vor tine departe de ceva atat de fascinant. Chiar daca ai primit aici un articol de genul “de ce nu iti recomand sa iti faci blog”, te invit sa incerci totusi .. este atat de frumos.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791