Tu ti-ai citi articolele?

Am recunoscut deja ca sunt mare cititoare de bloguri. Mai “pierd” timpul de la cate un design pentru un client sau dorm mai tarziu noaptea, pentru ca fac niste plimbari in bloguri mai mult sau mai putin cunoscute. Cativa cunoscuti in blogosfera si noul val de bloggeri destepti si coerenti. Nu prea conteaza pentru mine traficul sau alte minuni, prefer sa gasesc continutul acela care ma face sa stau sa citesc si chiar sa comentez.

Comentez rar din pacate. Comentez EXCLUSIV articolele care imi atrag atentia si la care simt ca pot contribui folositor. Sau care ma “scot din sarite” atat de mult, incat sa am o opinie diferita fata de autor.

Acele articole care imi atrag insa atentia nu sunt stiri copiate, statusuri de messenger sau orice pleava cu care incearca unii sa isi umple blogurile pentru a atrage vizite, adsense clicks etc.

Nu, nu atac pe nimeni, doresc doar sa imi clarific si mie insami de ce nu prea comentez asemenea articole, de ce ies de pe un asemenea blog in 2 secunde, de ce nu ma trage inima sa ma intorc zilnic etc.

Simt nevoia de informatie, dar de o informatie personalizata. Ador comentarii acide, chiar si uneori exagerate (ca doar si eu dat cu batul in balta cu lejeritate), imi plac si unele articole pe care le-as considera usor “ignorante”, pentru ca bloggerul nu prea are experienta necesara. Mi-e drag sa le citesc insa. Mi-e drag sa le simt personalitatea celor care ma intampina cu acea informatie, sa polemizez cu ei civilizat pe marginea informatiilor pe care le ofera. Sa ii contrazic chiar vehement, cu bucuria ca totusi am avut ce sa citesc si ca acel articol nu m-a lasat indiferenta.

Am peste 5 luni de blogging. Cativa oameni care asteapta mesaje noi, am trecut de 2000 de comentarii (mii de multumiri tuturor). Ma bucur ca aproape toate articolele primesc comentarii. Nu vorbim de sute de comentarii, nu sunt zoso, dar totusi sunt comentarii interesante, unii de acord, altii impotriva celor scrise. Nu ii lasa totusi indiferenti.

De fiecare data cand intru in admin panel pentru a posta un nou articol ma gandesc sincer: EU AS CITI ACEST ARTICOL? As trece peste el ca peste un youtube video pe care l-am vazut de zeci de ori? M-ar intriga? M-ar supara? As avea reactie?

Din pacate nu am timp sa scriu zeci de articole pe zi (nu traiesc din blogging), dar ma straduiesc sa scriu cand simt ca am ceva de spus. Cand sunt fericita sau trista, cand ceva m-a scos din starea de indiferenta si mi-a starnit o reactie.

Ma bucur sa gasesc bloggeri cu atitudine. Negativisti convinsi sau optimisti incurabili .. nu conteaza. Doresc sa simt ca traiesc evenimentele, ca viata asta si tot ce ni se intampla nu ii lasa “reci”. Ca au sentimente atat de puternice, incat nu mai pot sa le tina in frau si trebuie sa scrie.

“Tu ti-ai citi articolele?”

Ei sigur si le-ar citi, pentru ca si eu le citesc. Si imi infrumuseteaza serile.

Acum ma scuzati .. am de cautat articole bune la bloggerii mei de sentiment.

Voi ce parere aveti? V-ati citi articolele?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791