Nu sunt ‘serviciul clienti’

Gata, iar imi fierbe hemoglobina. De fapt este o stare ce s-a acutizat in ultima perioada si trebuie sa rabufnesc. Ca nu mai pot.

Care este principalul avantaj cand incepe treaba sa mearga pe niste situri? Ca primesti PM-uri in forumuri si emailuri de parca s-a mutat Orange Serviciu Clienti la mine in cap. Intr-o prima faza te maguleste. Abia ai inceput sa scoti capul prin lume, primesti mesaje in romana sau in engleza (pentru comunitatile internationale in care mai pierd vremea), prin care esti rugat(a) sa oferi niste idei. Un feedback poate, o sugestie de script de folosit, niste idei de SEO, poate niste date despre Paypal.

Toate bune si frumoase .. treaba merge bine, zilnic dai informatiile in cauza, pentru ca sustii ideea ca internetul trebuie sa fie o sursa de informatie si tu esti o persoana draguta si nu doresti sa ii superi. Si ajungi la concluzia ca iar ai adormit dupa 3-4 noaptea, ca dimineata suna telefonul (inca nu m-am invatat sa il inchid noaptea, dar cred ca asta e ideea cea mai buna) si ca ajungi la 8 seara cu ochii impaienjeniti de somn, verde la fata si gata sa dormi cu capul pe tastatura. Pentru ca, pe langa proiectele pentru tine si pentru clientii care prefera ca situl sa fie terminat nu peste 4 zile ci de preferinta alaltaieri, mai dai si sfaturi, idei de layouting, SEO si tot felul de chestii.

Nu sunt atat de rautacioasa pe cat transpare din acest articol, dar m-am facut “rea”. Incep sa dau ignore relaxat mesajelor de email si mi-am postat fain frumos pe forum in semnatura mesajul ca nu dau support de site pe privat, ca exista forum. De aia am 4 forumuri legate de web (2 de webmasteri, 1 de blogging si unul pentru myBB), pentru ca ele sa fie folosite si nu timpul meu atat de limitat.

Avantajul unei asemenea comunitati este ca intrebarea in cauza se adreseaza tuturor. Si daca eu nu pot intra cateva zile pe acolo, exista alti oameni care au timpul necesar pentru a da niste idei si poate sunt mai specializati decat mine in problema pusa.

Asa ca, riscand chiar sa fiu facuta “naspa” si fitoasa de catre webmasterii sau bloggerii incepatori, inchid oficiul de relatii cu clientii si redirectez intrebarile pe forumurile in cauza. Prefer sa fiu injurata poate printre dinti de cei care nu inteleg ca aceste raspunsuri iau timp si din ala nu prea mai este … Acum va las, daca nu termin 2 layouturi azi, am incurcat-o. Si e 10 seara deja 😉

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792