Hai, spune-mi cum sa fac bani pe blogul tau de 2 bani

V-am povestit recent ca am inceput sa folosesc Entrecard pentru blogul in engleza. Cum era de asteptat, petrec pe acolo niste timp, vizitand diverse bloguri. Dupa cum banuiti, una dintre cele mai de succes categorii este cea de “make money online” sau ceva de genul asta, o categoria atacata de tot felul de wannabies care au auzit si ei ca John Chow vorbeste despre cum sa faci bani pe blogul lui si uite dom’le cati bani face.

Hai sa vedem ce concluzii tragem dupa ce vizitam mirificele situri:

1. O mare parte sunt inca pe blogspot. Normal ca sunt snoaba, asta stiati cu totii. Daca nu ma racaie neaparat faptul ca un blog personal este pe blogspot (pana la urma omul doar isi asterne niste idei, fara pretentii de web mogul), ma irita la culme asemenea “money making” projects ale unora atat de rupti in fund incat sa nu ia un host si un domeniu de macar 3 dolari.

Asta pentru mine este ca si intalnirea cu nu stiu ce reprezentant de firma de asigurari de pilda, ce incearca sa ma convinga ca firma aia ma va ajuta in timp sa imi consolidez finantele, dar nenea ala este in niste blugi jerpeliti si niste pantofi purtati cel putin 5 ani pe tot felul de intemperii. Bun, am inteles ca, nou angajat in firma aia desteapta (aka: nou blogger in business tips) nu ai cum sa vii la intalnire in costum Armani. Dar macar ia o camasa pe tine si o pereche de pantaloni de stofa. Si sterge-ti naibii pantofii.

Cam asta este senzatia care ma incearca si in fata astora de ma invata pe mine, prin desteptul lor de blog, cum sa ma imbogatesc si sa curga banii “fara numar, fara numar”. Daca tot stii secretele imbogatirii si esti atat de competent, arata-mi macar ca ai un domeniu .info si un blog decent. Zau ca mi-ar castiga respectul.

2. Ce informatie? Las’ ca batem campii.

Dupa cum spuneam, tot caut filonul de aur in minunile alea de bloguri. Cred ca din cateva zeci vizitate, am gasit 2-3 interesante, care chiar spun ceva. In rest, aceleasi platitudini se re-imbraca in straie de adevar, se invarte autorul in jurul cozii si pana la urma nu spune nimic.

Cum sa poti discuta despre cum sa gestionezi finantele sau cum sa faci bani daca tu insuti inca nu stii ce si cum? Doar ca ai aflat ca este o nisa banoasa (normal) si ca poti sa faci si tu poate in timp neste centi. Asta pentru a nu mentiona un alt adevar trist: multi nu sunt in stare sa scrie si probabil ca ar posta videoclipuri de youtube, numai ca stiu ca banii frumosi se fac pe nisa de business.

3. Hai sa vezi cum ma imbogatesc!

Sincer va spun ca ma distreaza genul asta de bloguri, tot mai dese pe international. De la indivizi care se lauda cu “see how a 14 year old is making money online” pana la “1 million subscribers in 356 days” le cam avem pe toate. Partea trista insa este ca multi doar marseaza pe sloganul asta si in rest aplica lejer punctele 1 si 2 din articolul nostru. Stai ca vine si punctul 4, imediat.

Pentru genul asta de bloggeri nu pot avea decat o reactie “OK, cheama-ma si pe mine, dupa ce ai atins milionul de abonati sau sutele de mii de dolari pe care ti le-ai propus. Momentan am treaba”.

4. si vine si punctul 4 .. Hai sa inghesuim toate afiliatele posibile.

Blogorile de money making de 2 bani despre care vorbesc eu se intrec in a plasa cele mai variate butoane, widgets, affiliate links. Normal ca habar nu au care din programele astea sunt la fel de inutile ca si blogul lor si care chiar functioneaza. Si pentru ca, desi se lauda ca ne invata pe noi ce si cum, ei insisi sunt intr-o ceata densa, este normal sa faca blogul un pom de craciun cu toate prostiile pe el, doar doar, se inregistreaza vreun fraier pe un link afiliat si fac si ei 2 centi.

Dupa care ne vor explica maret cat de bine stiu sa faca bani online.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791