Minuţele multe, multe …

Sunt abonat Orange de 10 ani. Am luat pe atunci un “dialog inedit” de 4 dolari, transformaţi în 4 euro, odată cu trecerea la moneda oiropeană. Am rezistat eroic ani buni de oferte şi super-oferte. De 100, 1000, catraliarde de minute, “semeseuri” şi alte “euri”, delfin, balenă sau caracatiţă. Sau cum s-or chema minunile astea de planuri tarifare, că mi-s în urmă cu noutăţile.

După 10 ani de prestat la Orange am vreo 30 de minute lunare. Cred. Sau 20. Că, la fel ca orice alt operator “românizat” şi pe Orange îi doare exact sub coadă de prostii ca “fidelitate” sau chestii similare. E bine şi aşa, că tot nu ţin conferinţe pe mobil.

Odată cu trecerea de la stadiul “cul” de om de radio, cu enşpe mii de prieteni la cel de pierde-vară pe internet, s-au rărit enorm şi apelurile telefonice. Erau momente când simţeam nevoia să sparg telefonul, că toată lumea avea ceva de discutat. De cerut mai exact. După retragerea din viaţa “publică”, plus 6 luni de ţinut telefonul închis, e aşa linişte şi pace, de zici că îs într-un templu shintoist.

De când cu sănătosul principiu că “ăia de au nevoie de mine, ştiu ce număr au” şi sunat când trebuie, nu doar să mă afişez cu telefonul în mână, am ajuns la nemaipomenitul record de a plăti 16 lei pe lună abonament. Ştiu şi cum e să plăteşti 200, că am mai dat cu oiştea-n gard anii trecuţi.

De ce mă obosesc să scriu asta? Că tot aud destui că se plâng că le rămân minute nevorbite. Şi apoi, la final de lună, sună şi pe mama moarte numai să aibă cum să ardă minutele în cauză. M-a pufnit râsul când am fost la ţară pe lângă Sibiu, văzând şi ultimul cioban cu mobilul la ureche, vorbind prostii şi explicând “pai trebuie să consum minutele”.

Păi cine soarele meu vă pune să plătiţi a proasta pentru ceva ce nu vă foloseşte? Dacă aş avea un necesar mai mare de minute, nu cred că Orange nu mi-ar face “upgrade” de contract în secunda 2. Nu ştiu sigur, dar io în prostia mea zic că ar da pe spate de bucurie, dacă m-aş oferi să le mai dau vreo 8-10 lei în plus pe lună.

Cam la fel le-am spus multora şi pe hosting: nu vă aruncaţi la planuri “nelimitate” şi rahaturi din astea nesustenabile. Luaţi unul MINIM şi, dacă e nevoie, hosterul vă face upgade IMEDIAT, că doar de acolo-şi ia banii. Dar nu plătiţi 1-2 sau 3 ani servicii în plus, când de fapt nu aveţi  nevoie de ele.

Aş putea plăti 30-40 de lei lunar pe un serviciu de care nu am nevoie. Să am minute, să mă laud la cafea şi apoi, la final de lună să sun şi morţii, doar să nu pierd iar sute de minute aiurea, pe care, teoretic totuşi le plătesc. Şi apoi să casc ochii mirată că unii pot beneficia de aceleaşi servicii la un preţ sensibil mai mic şi eventual să mă şi plâng că e greu cu banii.

Voi câte minute pierdeţi lunar?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791