Cine are sub 8 la purtare?

Mă “distrează” cum se găsesc tot mai multe “idei” de a se mai tăia de pe aici- de pe acolo alocaţii, pensii, ajutoare.  Ultima găselniţă ar fi ca familiile ai căror copii au sub 8 la purtare să “scape” de grija alocaţiilor.

Ca fost tocilar sadea şi copil nesănătos de cuminte, nu ştiu să fi avut altceva decât 10 la purtare. Şi nici nu am avut colegi sau prieteni cu mai puţin de 10. Pe vremea aia cel puţin, să ai 9 la purtare însemna să fi făcut o nefăcută nasoală ori să ai nesănătos de multe absenţe.

Ce ar trebui deci să facă un elev acum să-şi spargă nota de la purtare? Absenţe? Ce fel de “năzbâtii” îţi aduc o asemenea bucurie?

Dacă e să judec după realităţile şcolare de pe când aveam eu carnet de note, un asemenea elev, cu mai puţin de 8 la purtare era aproape repetent sau cu probleme nasoale de tot. Şi în cele mai multe cazuri merita nişte şuturi bune de la părinţi. Aşa că mi-s uşor tentată să zic “dacă nu te ţii de şcoală, nasol moment”, dar nu e chiar atât de simplu. Încă o măsură numai bună de umplut populaţia de draci şi de revoltă.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792