Decat o vorba sa-ti mai spun …

Nu mi-am propus să-mi bat joc de răposatul domn Pruteanu pentru care în general am avut un uriaş respect, în afara deraierilor lui de purificare a unei limbi mai corcite decât câinele meu. În general însă omul ăsta a ştiut o treabă bine şi emisiunea lui de care-mi amintesc şi acum cu plăcere a fost o mică oază de informaţie decentă într-o mocirlă de rahaturi televizate.

Cuget însă că prin zona Bucureştilor se scrie o nouă gramatică, pentru că tot mai recent văd acest frumos cuvânt folosit în nişte moduri absolut halucinante. Şi culmea nu doar din partea unor neşcoliţi, că pe ăştia îi mai laşi în durerea lor.

Deci, dacă nu vă zgârie pe urechi să spuneţi “decât el a fost la întrunire”, să vedeţi ce frumos sună să modificaţi cu “doar el a fost la întrunire”. Nu-i aşa că deja e mai plăcut la urechiuşă?

Sau, dacă tot iubiţi cuvântul ăsta, puneţi undeva şi o construcţie negativă de genul “NU a fost decât el la întrunire”.

Dacă tot ne ambalăm că romglezim limba asta ca o comoară, măcar să nu ne batem joc de ea folosind-o amboulea. Zic şi io …

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792