Nook sau Kindle?

Ca orice geek ce se respectă, nu pot rămâne impasibilă la jde’ minunile ce se tot lansează, drept pentru care mă tot uit lung de ceva timp la un dispozitiv suplimentar faţă de ce am deja (un laptop mare şi greu pe care muncesc şi un notebook mic de “backup” şi vizionat seriale în pat, că “tractorul” e greu ca toate păcatele).

Nu pot spune că dau pe spate la ideea de a da 500+ dolari pe un iPad, deşi e “cul”. Nu sunt fan al produselor Apple, aşa că nu intră în lista mea de priorităţi. Merg pe sistemul că, dacă o jucărie face aceleaşi chestii sau similare şi e la preţ mai bun, prefer să sparg banii altfel, decât să-i investesc în “mere”.

De câteva luni, chiar înainte de a veni aici, tot mă uitam după Kindle. E o jucărie simpatică, bateria ţine sensibil mai bine decât la oricare dintre “leptoapele” mele, ideal de luat într-o călătorie, dacă nu vrei să caşti ochii doar pe pereţi. Faptul că are şi Wi-Fi (la noile modele) mi-l face dintr-o dată chiar şi mai interesant.

Şi uite că acum câteva zile, forţată fiind să stau pe “tron” ceva mai mult, şi având durerile de stomac dublate de prezenţa unei reviste Us (ziceam că doar românii au reviste cretine, dar asta chiar îţi ucide neuronul), am văzut şi o reclamă la Nook, o sculă de citit pusă la punct de cei de la Barnes & Noble, ce are un mare plus (de fapt două): are touch screen şi mai ales ecran color.

Preţul? Juma’ din preţul de pornire de la “iAbsorbant”. Deci cu vreo 250 de coco mi-l şi aduc domnii acasă.

Deci mă foarte împinge necuratul să fac o “investiţie” cât de curând într-una dintre astea 2 jucării şi Nook îmi face ăl mai mult cu ochiul. Nu doresc 3G, nu intenţionez să dau mai mult de 15 lei pe lună ca abonament la Orange, deci nu visez abonamente de date. Un Wi-Fi e OK, dacă prind semnal, dacă nu, vor fi destule cărţi de citit şi prostii cu care să-mi pierd timpul.

Idei? Experienţe?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792