Speriatii de calculator pica la permise

De 1 zi se da examen de permis la “sala” pe un sistem computerizat. Desi suna pompos, este vorba de niste touch screens, deci nimic exagerat de complicat (pana la urma sa programezi mp3 playerul de la masina e uneori mai complicat decat sa pui destiul pe optiunea corecta).

Dupa cum va asteptati procentul de promovabilitate a cazut drastic, majoritatea celor care dau de permis impiedicandu-se de calculator sau de intrebarile complicate despre mecanica.

Multi insa dau vina pe ‘spaima’ fata de calculator. Iata cum suna declaratia unui domn de la organizare:

Candidatii sunt foarte stresati de noua modalitate de sustinere a examenului si destul de speriati de intalnirea cu calculatorul

Cum naiba sa fii speriat de intalnirea cu calculatorul in 2008? Cand de ani buni orice pusti care nici nu ajunge cu capul la masa este deja hacker sau chiar multi dintre cei peste 60 de ani si-au bagat deja nasul pe acolo. Am o vecina de 60 care imi citeste blogul si chiar mi-a raspuns prin comment si inca un vecin de vreo 75 de ani care sta pe comp si isi gestioneaza diverse documente sau sta pe porn, habar n-am.

Concluzia este ca numai inapoiatii nu pot invata sa apese macar o tasta si cei care resping “viitorul”. Am avut profesori la facultate (si nu doar batrani), care mi-au spus in fata ca imi pierd timpul pe calculator si ca internetul este “evil’. Asta si in conditiile in care eram printre putinii care reuseau sa citeasca diversele carti de lite engleza pentru ca le gaseam pe Project Guttenberg si nu stateam sa astept la coada la biblioteca (oricum aiurea ca erau 10 exemplare pentru cateva sute de studenti care aveau nevoie de ele in aceeasi perioada).

Aceiasi profesori inca bajbaie prin metodici de pe vremea pe cand Pazvante vedea si au impresia ca netul inseamna numai porn si ca in general calculatorul este diabolic.

Revenind la speriatii nostri de la permise, care abia asteapta sa faca scandal la semafor sau sa se pocneasca unii pe altii ca nu si-au dat prioritate: las’ ca poate asa mai scade numarul de tigani analfabeti care iau permis pe bani multi sau al unor indivizi care nu sunt in stare sa treaca un examen cu 26 de intrebari. L-ai picat? Mai da o data si INVATA. Sistemul in cauza nu este complicat, daca stii ce trebuie, sansele de a lua examenul cresc.

Sunt prea multi care iau permisul pe “ochi frumosi”, macar o perioada (pana invata romanu’ sa fraudeze si sistemul asta) se va da carnetul pe bune .. sau poate nu …

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792