Japonezii RETURNEAZĂ 78 de milioane de dolari găsiţi printre ruine

Dacă imediat după dezastrul din martie japonezii ne-au dat o lecţie de civilizaţie pe care să nu o uităm, iată că şi la o jumătate de an educaţia lor se dovedeşte incredibilă.

Pe atunci o lume întreagă privea şocată cum ‘roboţeii’ stau ordonat la coadă pentru alimente, se ajută unii pe alţii şi fac tot posibilul să nu facă mai multe probleme autorităţilor decât a făcut devastatorul tsunami.

Peste ceva timp ne mai dădeau puţin peste nas, refăcând o celebră deja autostradă într-un timp de poveste, dacă e să comparăm cu orice termene de realizare obişnuite. Nu, nu comparăm cu noi, pentru că am încetat demult să existăm la sectorul realizări măreţe, asta dacă nu măreţe sunt considerate câteva zeci de kilometri leşinaţi de autostradă, probabil placată cu aur, de e atât de scumpă.

Lecţia finală (sau poate nu) de civilizaţie vine din nou din direcţia ‘Soarelui Răsare’ .. japonezii aduc la poliţie portofele cu bani sau seifuri găsite printre rămăşiţe. E posibil că au mai scăpat unele, că nimeni nu este perfect, dar unde alte  naţii s-au nărăvit să fure fără nicio remuşcare, ei predau autorităţilor ce au găsit.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1792