Poa’ sa-mi cada casa-n cap

Cald şi soare. Parcă mai puţin ‘vipie’ ca acum 2 săptămâni, dar New York este încă sub imperiul verii. Prânz. Am întrerupt munca pe net, că s-a întors ‘soarele’ şi a pus întrebarea aia, care le face pe femei să viseze hermafroditism: ‘ce avem de mâncare?’.

Pentru că probabil bărbaţii nu sunt construiţi să se descurce prin frigider, am urcat în bucătărie să-i încălzesc mâncarea şi mai ales să pregătesc şi un sandwich pentru R., rămas la ‘casa cealaltă’ să sclavagească prin ruinele ce se vor transforma într-un nou apartament.

D. şi a mică sunt la nani.

Sau erau … Pe când în bucătărie se auzea doar mestecatul uniform al omului meu, o aud pe D. aproape rostogolindu-se pe scări. Apare în pragul uşii care nu e uşă (bucătăria nu are aşa ceva) iar culoarea ei de obraji abia se distinge de alburiul pereţilor.

‘Voi aţi simţit? S-a mişcat casa!’

Arunc o privire amuzată, ştiind că 1. consumul ei de alcool înseamnă un păhărel mic şi asta foarte rar şi 2. e prânz, deci nu dă cu nasul prin pahare la ora asta. Deci ‘aburită’ nu este. De glume mi-e greu să cred că se ţine, că tocmai culca fata şi avea alte priorităţi decât să-i oprească dumicatul în gât lui iubi. Deci e serioasă.

Înainte să încep să fac miştouri proaste, iubi replică ‘da, am simţit şi eu. A fost un cutremur.’

După care mai muşcă o dată din pâine.

Eu ca la filmele mute. Care cutremur? Aş spune că delirează în grup (a mică e şi ea speriată), dar se pare că încă se mişcă uşor candelabrul.

Mda, deci a fost ceva, iar eu sunt probabila singura între milioane de oameni din zona metropolitană, care nu a simţit NIMIC. A căutat ‘soarele’ nuş’ unde pe net şi cică a fost unul de vreo 5 grade şi ceva pe Richter. Brava, dojo, putea să cadă casa peste tine şi nu simţi nimic. Acu’ drept îi că, mai ales dacă dorm, nu simt şi nu aud nici cutremure şi nici furtuni. La fel de drept îi că acum nu dormeam.

Aş dori deci să raportez o chestie istorică, adicătele că am prins un cutremur în New York, în anul de graţie 2011, dar se pare că l-au prins alţii. Bine şi aşa, măcar mă laud că alţii nu sunt atât de aerieni …

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792