Asigurari Asirom .. mai asteptam

S-a făcut o săptămână şi mai bine de când m-am ‘contrat’ cu o Dacie în oraş. Am fost în aceeaşi zi la asigurări (Asirom, în cazul vinovatului) şi s-a făcut o primă expertiză de către un angajat de-al lor, cu urcat maşina pe ‘cric’, şi făcut lista de chestii paradite. Frumoasă listă, n-am ce zice. Omul a fost super amabil, a studiat atent maşina şi a marcat tot ce trebuie reparat şi schimbat.

A doua zi dimineaţa am fost la Autoglobus, de unde am luat maşina, acolo fiind preluaţi de un domn ce mi-a mai reparat maşina acum 2 ani, când mi-a lovit-o un vecin în parcare. A făcut o altă constatare şi a pregătit actele de trimis la Bucureşti, pentru că de acolo se dă aprobarea pentru pornirea lucrărilor. M-a sfătuit să sun undeva pe marţi, pentru a-i îmboldi pe cei de la Asirom, despre care spune că se mişcă foarte încet. Chestie deja confirmată.

Am lăsat sunatul pe astăzi (JOI deci), să nu spună lumea că-s ţaţă, mai ales că nu le am cu luatul la întrebări. Da, sunt un preş de om. Astăzi am încercat să dăm de cineva de acolo, pentru că încă nu am primit niciun semn. Am primit 3 numere de telefon, de genul “sunaţi aici, ba aici, ba aici”. Contactul meu ar fi un domn pe nume Andrei Radu, de care nu putem da sub nicio formă. Ni s-a făcut legătura cu numărul lui, telefonul sunând aproape o jumătate de oră. Da, avem pasiuni din astea, să aşteptăm să răspundă cineva.

Aşa cum mi-aţi răspuns voi la telefon, mi-a răspuns şi domnul respectiv.

Să recapitulăm:

  • am avut accident în 25 octombrie, dosarul există din 25 octombrie, ora 12, dacă nu mă înşel
  • service-ul aşteaptă un OK pentru a demara lucrările. Care lucrări vor dura, pentru că e nevoie de piese etc.
  • NU am primit nicio veste de la Asirom.
  • NU este accident din vina mea, ci a asiguratului lor care, fie vorba între noi, nu ar avea ce să caute la volan la vârsta asta
  • plătesc 10 euro PE ZI pe o maşină ce nu se poate folosi. Roata din stânga stă strâmb, deci orice plimbare poate agrava situaţia. Vorbim despre o maşina în PERFECTĂ stare până acum (vreo 23 de mii de km)
  • stau să-mi buzăresc omul pentru orice ieşire, pentru a nu mai da bani şi pe taxi
  • au trecut deja 9 zile de la accident, iar eu nu ştiu nimic. În condiţiile în care cu Generali, firma asiguratoare a celuilalt ameţit (vecinul de mi-a lovit-o în parcare), în 5 zile am avut maşina ŞI REPARATĂ.

Iar eu în acest moment scriu chestii pe mail către onorabili domni de la Asirom şi aştept ca undeva acolo cineva să aprobe un dosar de daune. Pentru ca eu, PARTEA VĂTĂMATĂ, să ajung peste alte săptămâni să mă folosesc de maşina mea, care odată era NOUĂ şi frumoasă.

UPDATE: Azi-dimineaţă la ora 8 am fost sunată de un consultant Asirom pentru a discuta dosarul, peste 6 ore dosarul este deja rezolvat. Deci se poate 🙂

Următorul pas este să intru în legătură cu cei de la service, pentru a vedea ce piese trebuie cumpărate şi cât de repede putem repara ‘căruţa’.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791