Sunt bune si asigurarile la ceva …

Tocmai ce mi-am adus dojomobilul de la service. După ‘bătălia’ cu o Dacia, în 25 octombrie, a fost necesară o mică plimbare la doctor pentru a rezolva nişte detalii (roată faţă buşită, direcţia la fel, portieră dreapta de înlocuit, jenţi de ‘vopsit’ în rest şi partea dreaptă de îndreptat plus revopsit .. cam asta ar fi în mare).

Toată distracţia: 6500 de lei (aprox.). 2000 de dolari, că tot am de lucru mai des cu dolarii, decât cu euro.

Omul din vina căruia s-a produs accidentul, deci cel bun de plată, are o maşină care probabil acum valorează cât roata mea din faţă ce a fost înlocuită complet. Un bătrân de 78 de ani, ce trăieşte din pensie. Şi care DIN FERICIRE este la zi cu RCA-ul (bun, are chiar şi Casco). Spun ‘din fericire’ pentru că o asemenea sumă cred că dezechilibrează orice buget. Iar un pensionar e foarte posibil să nu fie chiar aşa în bani, încât să-şi permită un asemenea lux. Vorba aia, cu 1500 de euro cât nu mi-a plătit mie reparaţiile (că le-a plătit asiguratorul) îşi lua maşină ceva mai bună decât ce are în acest moment.

Zic deci că, deşi înjur în fiecare an, când îmi vine factura de RCA, e bună şi ea. Plus Casco, băgat pe gât de firma de leasing. E neplăcut să cotizezi anual nişte bani, dar, dacă te prinde beleaua, măcar nu faci şi un atac de cord, când vezi cât ai de plătit.

O simplă greşeală, un accident ‘uşor’ din care nici măcar nu prea ne-am zdruncinat, că ne-am ‘raşchetat’ mai mult, decât o lovitură mai serioasă. Şi uite că pentru o simplă prostie, te trezeşti cu o bucurie cât pensia pe 6 luni.

Chiar mă sfătuiam cu ‘soarele’ cum să procedez în mai, când îmi expiră contractul de leasing. Mi-a spus că e foarte sănătos să-mi fac totuşi un Casco. Nu ştii niciodată. Bătrânul a circulat 40 de ani fără niciun accident. Şi a comis-o repede şi scurt. Foarte posibil că te frustrează să dai în fiecare an bani pe asigurări dar, dacă nu ai economii serioase, o reparaţie din asta te bagă în rahat …

Deci, domnii şi doamnele mele: ce părere aveţi voi despre asigurările astea? V-au fost utile? Simţiţi doar că vi se iau banii? V-au scos dintr-un rahat similar?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792