Sfaturi SEO si Three Way pentru incepatori

Acesta fiind primul meu articol, as vrea sa facem putin cunostinta. Ei bine numele meu este Gabriel am 17 ani, sunt din Craiova, de ceva vreme locuiesc in Spania. In online cu siguranta nu ati auzit de mine, doar daca citit GSMRo.Ro. In rest am avut cateva bloguri personale, 2 pe platforme gratuite si 2 pe domenii proprii, din care cred eu ca am invatat destul de multe despre wordpress si despre blogging in general.

Dupa ce am facut cunostinta sa trecem la ce ne intereseaza pe noi si la ce vrea sa transmita acest articol, cand ai un blog nou cel mai important factor pentru a continua munca si a fi motivat sa scrii in continuare este traficul, implicit si comentariile postate de vizitatori la articolele tale.

Acest articol nu va fi ( sper ) la fel de plictisitor ca celelalte in care toata lumea explica ce inseamna SEO ( Search Engine Optimization ) si in care te plictisesti citind si nu vei intelege nimic pentru ca acele articole contin notiuni generale si nu ceea ce te intereseaza pe tine de fapt ca incepator sa stii despre SEO si cum se face. Ei bine acest articol va incerca sa te invete sa faci acest lucru cat mai usor posibil.
Cum crestem traficul unui blog nou ? Pai in primul rand ar trebui sa scriem articole de calitate. Dar dupa acest lucru ce facem ? Cum afla lumea defapt de blogul nostru ? Incepem cu publicitatea, primul lucru ar trebui sa optimizam site-ul cat mai bine din punct de vedere SEO.

De unde sa incepem ? E foarte simplu exact de acolo de unde incepem si articolul si anume titlul. Trebuie sa pui un titlu foarte relevant articolelor tale, astfel incat cititorul sa intelega foarte bine despre ce este vorba in articol, timpul e important pentru toata lumea. Un alt aspect legat de titlu, pune-te in locul celui care cauta o informatie, gandeste-te ce cuvinte ar alege el in cautarea sa si integreaza-le cat mai mult posibil in titlu.
Sa trecem mai departe si anume la articolul propriu zis, foloseste cuvintele cheie ( gasite mai sus, la titlu ) si in interiorul articolului. Atentie insa nu o face intr-un mod excesiv include-le acolo unde le poti folosi si incearca sa folosesti si sinonimele acestor cuvinte.

Ai mai multe articole pe teme asemanatoare ? Foloseste link-urile de la alte articolele anterioare in noile articole, aceste link-uri nu au aceeasi valoare ca link-urile de pe alte bloguri, insa ajuta cititorul sa petreaca mai mult timp pe site si sa citeasca/comenteze si alte articole de ale tale daca acestea ii se par interesante. Insa ai grija aceasta este o arma cu doua taisuri ca sa spunem asa, risti ca cititorii tai sa nu mai citeasca un articol pana la capat si sa treaca la un altul, astfel informatia pe care vrei sa o oferi nu ajunge la publicul tinta, deci mare grije unde si cum introduci aceste link-uri in articole.
Foloseste un plugin pentru SEO, cel mai celebru pentru wordpress este All in one SEO pack, te ajuta foarte mult in optimizarea articolelor.

In ultima vreme Google aprecieaza asa numitul Three Way. Ce este acest Three Way mai exact ? Un fel de schimb de link-uri dar in 3. Astfel vechiul schimb de link-uri de pana acum nu mai este la fel de apreciat de Google. Un exemplu ca sa intelegeti mai bine. Blogul X pune un link in blogroll catre blogul Y. Blogul Y catre un blog Z, iar blogul Z catre blogul X. Cam aceste este procedeul si este mai apreciat de Google, fata de clasicul schimb de link-uri.

Ce parere aveti despre acest articol ? Eu asta am folosit si a fost destul de ok, stiu ca mai sunt si alte aspecte, dar pentru inceput acestea ar fi principale, voi ce alte strategii folositi ?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791