Vai, dar nu credeam ca voi castiga premiul ..

Am diverşi pitici pe creier şi unul serios este cu cei care concurează la diverse chestii, după care, dacă dă buddha să câştige premiul, o dau prin feciorisme de genul ‘vai, dar nu mă aşteptam’, absolut ruşinaţi că sunt în mijlocul atenţiei. Cred că-s reminiscenţe de pe vremea şcolii, când te simţeai ‘aiurea’ pentru că ai luat notă mare, când restul de loaze au prins câte un obiect de mobilier cu mai mult de 3 picioare.

Sau când la muncă primeşti o laudă pentru munca depusă, de se uită urât restul colegilor, convinşi că buzele tale şi şezutul şefului nu mai sunt demult doar prieteni.

Nici în cazurile astea nu văd de ce ai fi ruşinat, dacă poţi mai mult decât alţii. Om fi având noi o atitudine gregară bine cultivată dar, dacă primeşti peste bot câte una sărată, că ai comis tâmpenii, nu văd de ce nu ai primi şi una dulce, când faci treaba ca lumea. Şi, dacă şuturile în dos tre’ primite bărbăteşte, de ce să nu apreciezi când chiar ai o zi bună şi alţii (ăia care contează pentru educaţia/cariera ta) observă?

Dar o luăm în bălării …

Revenim la ale noastre concursuri, la care în general participi că vrei. Adică ţi-o faci cu mâna ta. Nu te interesează? Nu participi. Dacă eşti totuşi în listă (cu excepţia puţinelor cazuri în care altul îţi face bucuria şi te înscrie), de ce nu ai juca la câştig?

Nu particip la nicio tombolă sau loterie. Doar la una, la care momentan nu am primit nimic, dar avem măcar viza turistică. Dacă m-aş implica într-un concurs la care se dau tigăi, mi se pare de prost gust ca, la câştigarea lui, să încep cu talente de genul ‘vai, dar e neaşteptat. Le voi dona, voi face, voi drege’.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu donez premii primite. Donez de pe contul curent, când simt că e o cauză interesantă. Nu aştept să câştig un telefon de care nu am nevoie, pentru a-l face cadou cuiva. Sau, dacă totuşi premiul respectiv mi-e totalmente inutil, nu mă laud cu următoarea destinaţie. Să nu mai vorbim că în general merg pe principiul că, dacă doresc ceva, mă zbat să obţin, nu particip la concursuri cu ‘tema’ respectivă.

Ştiu că sunt destui care tremură de interes, când e vorba de un concurs. Că se dau doar laude ca premiu sau un iPad, ei sunt prezenţi. Dacă pe mine ideea concursului mă lasă rece, mi se pare aiurea să mă bag acolo ca tanga-ntre fese, doar să fiu mai cu moţ. Şi, dacă mai am norocul prostului de-i suflu unuia premiul de sub nas, să o dau apoi cotită că de fapt sunt prea importantă pentru concursul în cauză şi cum nu am nevoie de premiul respectiv bla-bla-bla.

Hai să-i lăsăm pe participanţi să se bucure de competiţie şi de câştig, iar noi să ne găsim ‘concursuri’ de care chiar ne pasă. Şi pe care vrem să le câştigăm. Participarea fără interes zic că-i pierdere de timp şi de energie, iar astea pot fi ‘pierdute’ mai cu folos.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792