La patru ace printre morti

Cum serile sunt mai ‘plictisitoare’ uneori, am devenit mare consumator de seriale. Bun, asta e o problemă veche, dar trebuia şi eu să încep cumva. Printre cele care mă atrag, sunt tot felul de murder mysteries şi chestii din alea cu morţi şi legişti, gen Bones, CSI etc.

Şi observ o chestie, care mă cam amuză. Acu’ bănuiesc că-i treabă de ‘regie’, dar oricum mi se pare suspect. Deci în îmbrăcate damele astea prin morgă pe acolo sau când merg pe teren să-l culeagă pe unul vărsat în cele 4 zări, de zici că au treabă la Ateneu. Pantofi cu toc imposibil, rochii sau bluze cu decolteu ‘aerisit’, mai o bijuterie, deh, chestii de fineţe.

Madama e medic legist. Deci are treabă cu diverşi răposaţi, cărora puţin le pasă cine îi taie pe masă şi le studiază una-alta.

Exhibit B:

Echipa din Bones. Acu’ nu apar toate damele îmbrăcate sexy, dar apar uneori de zici că ies pe traseu. Aceeaşi ocupaţie gustoasă: cauţi prin tot felul de resturi umane, aduni oase, creşti gândaci pentru a determina timpul morţii etc.

Sper sincer că e doar fază din asta de ‘regie’, că nu pot înţelege în viaţa reală, de ce te-ai chinui pe tocuri cu haine din astea, când poţi arunca pe tine nişte ‘scrubs’ şi ai terminat discuţia. Nu mi s-au părut mai puţin atractivi ăia din Grey’s Anatomy, care umblă tot în izmenele lor albastre, de cât indivizii ăştia care-s la muncă de parcă-s la Fashion Week.

Este chiar foarte posibil ca eu să fiu aia dereglată, în condiţiile în care nu deţin haine de ‘gală’ şi ador să lucrez din trening. 10 ani am lucrat la radio şi am umblat în ‘blugi’ şi ‘adidaşi’, fără vreo problemă, acum, că lucrez de acasă, nu vă imaginaţi ce seducătoare sunt în şlapi şi pantaloni de ‘casă’. Chiar cu dereglările mele şi tot mi se pare exagerat să mergi ca la Operă să diseci diverse personaje. Sau, după cum vedeam unele doamne doctor şi pe la noi în ţară, să te preumbli 8 ore prin spital pe ‘toace’ şi cu un halat alb şi hidos acoperind haine elegante. Bun, la faza cu tocurile, cred că toţi bolnavii îşi imaginau diverse moduri interesante de a le înfige pe unde nu răsare soarele, când troncăneau de dimineaţa sau când încercau şi suferinzii să pună geană pe geană.

 

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792