Cât de des scrii pe blog?

Nu este un secret că un blog pe care se scrie o dată pe săptămână are şanse mai mici să ‘crească’ decât unul pe care se scrie de 5 ori pe zi. Cum nu toată lumea poate să-şi dedice mult timp pentru blogging, încercăm fiecare să ne găsim cel mai bun plan de posting.

Cei mai mari bloggeri din România dedică ore întregi muncii pe blog. Vorbim de probabil 5 articole în medie pe zi (mai multe sau mai puţine, probabil ei ştiu cel mai bine). Asta ia timp, chiar dacă ai idei multe şi tastezi repede. Drept este că aceasta este munca lor, deci, timpul pe care eu îl petrec pentru munca de web design de pildă este folosit pentru a-şi construi mai mult conţinut şi a-şi dezvolta blogul şi mai mult.

Chiar dacă nu ne ‘ţine’ să postăm 5 articole pe zi, pentru unii un articol zilnic pare a fi ceva mai uşor de atins. Pentru că 2012 stă sub semnul unei munci mai serioase şi mai bine organizate, mi-am impus să fiu mai prezentă şi aici. Am mai avut tendinţe din astea, dar din păcate disciplina nu este cea mai mare calitate pe care o posed, aşa că defilăm cu ce avem.

Am făcut însă tot posibilul să mă implic serios şi în viaţa blogului, deşi nu sunt acasă, deci am şi zile de ‘plimbat’ sau zile petrecute cu clienţii, deci zero timp pentru siturile mele. Când prind însă un moment liber, îmi planific articole, am o listă de idei pe micuţul meu progrămel de project management, caut mereu idei de articole şi subiecte pe care să le abordez. Foarte interesant de observat este că, odată ce ţi-ai pus creierul să caute idei creţe, îţi mai şi vin.

Aşa că pregătim ‘conserve’ pentru când ştim că e posibil să umblăm lela sau avem deja un subiect excelent pentru ziua dedicată respectivului subiect sau luăm la cald o problemă şi troznim articolul. Că doar un articol în plus n-a ucis pe nimeni.

‘Experimentul’ meu merge de câteva săptămâni bune. Mi-am impus (din nou) să am măcar un articol pe blog în fiecare zi. Unele sunt mai bune, unele mai proaste, că nimeni nu-i perfect. Dar trebuie să apară ceva ÎN FIECARE ZI. Tocmai am studiat traficul pe aceste 2 săptămâni din ianuarie şi primele 2 săptămâni din decembrie. Am crescut cu 40%, în condiţiile în care comentez ca de obicei pe alte bloguri (asta este o rutină de luni bune) şi oricum prima săptămână din ianuarie a fost teoretic ‘moartă’.

E clar că acest rezultat nu are nuş’ ce valoare ştiinţifică şi probabil nu-i nici extrem de relevant, dar probabil că, scriind zilnic pe blog şi obişnuindu-şi cititorii cu un conţinut constant, nu prea are de ce să strice.

Acu’ voi la ‘microfon’ (că am vrut să scriu 2 fraze şi iar m-am întins cât Balzac): câte articole postaţi voi pe zi (săptămână)? Aţi observat modificări de trafic pe baza acestor schimbări de ‘tempo’? Ca şi cititor: câte articole v-ar plăcea să găsiţi pe un blog în fiecare zi? Prea multe v-ar deranja?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1791