Ce bine că avem fotbal

Timişorenii discută de câteva luni pe marginea unei decizii pe care EU cel puţin ca şi CONTRIBUABIL nu o agreez: “sponsorizarea echipei Poli (actuală FC Timişoara parcă) în fiecare an cu 9 mil. de lei. Cel mai interesant este că şmenarii de la Poli au făcut deja o “boroboaţă”:

Un control a scos la iveala faptul ca o parte din banii dati pentru sustinerea clubului FC Timisoara au ajuns in buzunarul Consiliului Judetean.

Cei de la club au platit din acea suma chiria la Stadionul Dan Paltinisanu, care este in administrarea CJT.

“Le-am cerut celor de la audit sa faca o situatie si asa am descoperit ca pe langa banii cheltuiti cu cantonamente, chirii, masa si transport cu avionul, noi ajungem sa platim si chiria la stadion, ceea ce este absurd”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Acesta a precizat ca este vorba de 20.000 de lei, bani pe care clubul i-a folosit pentru ca sa achite chiria la stadion, deoarece asa apare pe deconturi.

Ceea ce mă deranjează pe mine este ideea de a da bani unei echipe de fotbal care până acum nu a făcut nimic notabil. Există jocuri în care “mişcă”, în rest .. dumnezeu cu mila. Şi totuşi noi (obligat forţat de edili) dăm bani unei echipe ce reprezintă până la urmă un business.

Spuneam că suntem “norocoşi” că avem fotbal şi că este încă un sport PREA “galonat”, cu toate că la noi în oraş cel puţin există alţi sportivi MULT mai buni decât dătătorii în minge.

Cunosc personal practicanţi de Karate care de ANI MULŢI sunt campioni MONDIALI, nu ameţiţi care pierd meciuri în faţa unor echipe de care nu a auzit nimeni. Cei din domeniu îi ştiu probabil pe “copiii” lui Sensei Mihai Cioroianu, care îşi petrec multe săptămâni luptând sau executând kata la concursurile din ţară sau prin toată europa.

Şi nu vin acasă cu coada între picioare, aşa cum a venit de atâtea ori Poli, ci încărcaţi de medalii. Sunt copii plictisiţi deja de faptul că îşi dispută mai nou medaliile între ei, pentru că greu mai găsesc competiţie. Şi nu sunt doar ei, hai să nu lăudăm doar campionii de la Karate.

Să vorbim despre practicanţii “obişnuiţi” care dau 20-30 de euro pentru a participa la o competiţie, 100-200 de euro pe un karategi decent (şi ai nevoie de 2-3 pentru sală şi măcar unul impecbil pentru competiţie), alte zeci de euro pe protecţie pentru gură, piept sau “scoică”.

Sunt părinţi care investesc enorm pentru pasiunea copiilor lor şi puşti de 10 ani care dau cu pumnul şi piciorul de parcă nu mai este altceva pe lumea asta pentru care să merite să lupte.

Primăria Timişoara însă ÎI IGNORĂ pentru că nu joacă fotbal. Aşa cum dă 9 mil. pe an pentru o echipă de fotbal faţă de care nu avem nicio obligaţie şi nu sunt în stare să construiască nişte bazine de înnot de pildă. Până şi parcul de “skate” l-au închis pentru că sunt nişte interese URIAŞE în zona centrală.

Avem echipă de handbal care se descurcă frumos, avem alpinişti din nou de notorietate, dar ai noştri conducători iubesc fotbalul şi consideră că este normal ca o sumă atât de mare să intre în buzunarele unui manager de echipă de fotbal cu o conduită cel puţin discutabilă.

Şi iată că banii sunt folosiţi cum ştiu nişte şmenari să îi folosească, în timp ce micuţii karateka merg la grămadă cu maşina vreunui părinte diponibil, alpiniştii se chinuie să găsească sponsorizări şi toţi sportivii care vin acasă cu medalii, nu meciuri pierdute penibil, îşi trăiesc victoriile departe de atenţia edililor. Şi ei se bucură că avem fotbal!

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

Online marketing and SEO consultant with 20+ years of experience online. I help companies build lead-generating websites and improve their marketing results.

Articles: 1792