Care-i problema daca stai ascuns?

Fur şi io idei de la comentatorii mei. Se pare că Yahoo au tras un şut direct în nemenţionabilele “antreprenorilor” ce au făcut situri ce detectează dacă eşti pe invizibil pe Messenger. Am şi eu câţiva premianţi din ăştia pe Învăţăm.Net, de m-au săturat cu prostiile astea.

Normal că siturile în cauză şi-au luat-o (sper eu) în nas nasol de tot la faza asta. Pe principiul că-mi plac siturile de conţinut, nu un scriptuleţ aruncat pe un domeniu, voi fi suficient de româncă încât să nu-mi ascund satisfacţia. Mdea, îs naşpa, ştiu.

Am însă o altă nedumerire. Cine mama ciorilor foloseşte siturile în cauză? Io, ca damă delicată ce mi-s, dacă îl caut pe x-ulescu pe messenger (chestie imposibilă, în condiţiile în care n-am mai folosit YIM de vreo 5 ani) .. bun, hai să zicem pe Skype, că pe ăsta mai  intru, şi-l văd “gri”, eventual îi las un mesaj de genul “salut, doream să discutăm. Spune-mi când te găsesc” şi-mi văd de daravelele mele.

În viaţa mea şi a câinelui meu nu mi-a trecut prin chestia aia dintre urechi geniala idee de a-i da “tracking” pe un site din ăsta detector de metale status, ca apoi să-i bat obrazul. Şi sunt siderată că siturile respective aveau jde vizitatori. CINE-I URMĂREŞTE PE ALŢII?

Poate pentru că, pe când încă nu eram “nesimţită” să stau pe invisible, exact când mi-era lumea mai dragă, mă trezeam că cineva are chef de discuţii. Şi cum Murphy nu doarme, faza se întâmpla când chiar lucram pe vreun proiect şi aşteptam puţin să intre eventual clientul să discutăm nişte detalii. După câteva întâlniri din astea, am trecut şi eu în tabăra ascunşilor.

Din fericire am renunţat la Yahoo Messenger nişte ani în urmă, iar acum intru pe Skype doar pentru a discuta cu familia, când nu mi-s în ţară, şi la câte o discuţie cu vreun client pentru ceva modificări “real time”. Altfel e închis. Sau, dacă aştept după respectivul, sunt pe ascuns. Din fericire pentru puţinii oameni care mă aveau în lista de contacte, nu s-a găsit niciunul mai deştept să mă caute pe situl lui peşte şi să vadă că de fapt sunt online, ca apoi să comenteze. E foarte clar că primea block în secunda a doua.

Salut deci ideea celor de la Yahoo de a nu mai permite acestă detectare şi sper că poate unii vor înţelege că opţiunea “hidden” există cu un scop. Şi anume ca respectivul să fie lăsat în durerea lui, dacă nu are chef să trocerească, nu să fie stresat de alţii cu prea mult timp.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1793