De ce sa imi fie rusine ca am reclame pe site?

Cum tot stau ca tot omul pe blogurile altor oameni, mai zăresc reacţii ciudate (aş avea alt cuvânt pentru ele, dar mi-s doamnă azi) de la unii pe care vezi doamne îi jenează la creier un banner sau un link de promovare. Poate şi un adsense pus acolo. Nu discutăm despre “fleşuri” care se întind pe pagină sau reclame care cântă, pentru că în cazul ăsta şi eu aş mai avea de comentat (dar nu comentez), vorbim despre un banner discret prin care autorul (ca la generală în compuneri) “monetizează” proiectul său online.

Na, aici e buba. Cum să câştige nesimţitul bani de pe situl lui?

În martie 2002 am lansat primul meu site .. dojo.ro. Practicam karate de ceva timp şi credeam că pot să îi învăţ pe alţii (prezentarea vieţii din dojo, echipament, ceva tehnică). Citeam în draci şi lucram la micul proiect. Pentru că am fost mereu o mică obstinată, munca la site nu însemna 4 minute pe zi. Stăteam de nebună şi scriam articole, aflam cum se pune un java script pe pagină etc.

La câteva săptămâni m-a puşcat ideea de a pune şi un forum. Am folosit un free forum host, apoi altul. Am avut norocul să câştig nişte membri, instructori (deci clar mai deştepţi decât mine) şi au contribuit cu informaţii. Comunitatea s-a mutat apoi pe alt host free şi au fost destul de drăguţi încât să nu se supere că tot “resetam” (că nu ne dădea free hostul baza de date). Unul dintre membrii mi-a oferi un subomeniu pe ines şi nu cred că îi pot mulţumi vreodată destul. Prin 2003 un host cu php – mysql costa de te rupea, deci era clar că nu mi-aş permite asta nici în 20 de ani, la cât de greu mergea treaba.

Am pus la cale şi alte proiecte dintre care unele sunt destul de înfipte, am început să fiu observată pe marile forumuri, am mai “puşcat” câte un premiu în domeniu. Munca pe situri însemna deja un full time job (cel puţin 10 ore pe zi), în weekend nu ieşeam de acasă pentru a mai schimba un layout, a instala un plugin sau a scrie nişte subiecte de discuţie.

De Sărbători e linişte, deci pot lucra mai bine, în ultimele Revelioane făceam redesign sau modificări de conţinut. Pentru că un site nu se ţine din aer şi trebuie să creezi conţinut cât mai frecvent cu putinţă.

După ce m-am fript de atâtea ori cu ideea de free hosting, am realizat prin 2004 că un domeniu e sfânt şi un hosting normal. Deci am început să investesc şi bani. 10 dolari acum, 20 mâine, mai 5 peste 2 săptămâni.

Au trecut nişte ani şi investiţia în acest hobby era destul de serioasă (mă interesează mai mult timpul de pildă, deşi am băgat şi destui bani în reţea), siturile creşteau şi începea distracţia: forumul free pe care rula forumul de web design de pildă nu mai mulţumea “specialiştii”, deci a scos Ramona 160 de dolari şi a plătit un VB. Apoi încă unul şi încă unul. A mai cumpărat câte un scriptuleţ, un skin wordpress, mai un domeniu reînnoit. În momentul în care îşi dădea seama că poate mai bine era pasionată de blănuri, că tot bani aruncaţi se cheamă, au început să vină nişte bănuţi. Cât să plătească un host, poate un domain renewal, cât să nu lase naibii siturile şi să recunoască falimentul.

De aia sunt sensibilă la subiectul ăsta, de aia mă enervează cei care vin să comenteze că văd un banner pe site. La mine se pare că nu au îndrăznit, dar alţi webmasteri s-au bucurat de comentariile astea inepte. Un site însemnă muncă susţinută şi specializată (dacă vrei să ai ceva succes, scrii mult şi BINE, stai cu carneţelul de notiţe pentru a nu pierde o idee, te trezeşti poate mai repede, că te-a prins inspiraţia, te culci la 4 dimineaţa că ai spam pe un forum etc.)

Culmea este că la orice oră ai şi comentarii (unele utile, altele pur şi simplu jignitoare) că nu ai mai scris un articol de 1 săptămână, că se mişcă greu situl, că şi-ar dori IPB în loc de SMF, că poate faci un concurs cu premii, poate măreşti avatarele sau faci pe gardianul când se iau deştepţii de guler. Sunt chestii pe care le faci în mod normal într-un site şi care manâncă enorm de mult timp. Faptul că stau pe situri aproape toată ziua, că şi în weekend lucrez 15 ore pe zi, înseamnă că este muncă destulă, nu doar că sunt eu atât de pasionată.

Avem bloggeri care prestează articole lungi, alţii care scriu şi câte 5-10 pe zi şi oricât ne-ar plăcea să spunem că sunt proaste, ele necesită timp. Articolul ăsta a necesitat timp, pe care eu l-am smuls de pildă unei posibile plimbări în aer liber, pentru că ştiu că doriţi să citiţi ceva nou. Chiar dacă nu postez tot timpul zilnic, ştiu că un blog are nevoie de conţinut constant. Şi asta îmi smulge nişte timp.

Nu discutăm aici de “nu-ţi place, nu mai fă”, că toţi cei care avem situri iubim domeniul ăsta şi am început cu toţii DIN PASIUNE CURATĂ. E plin netul de startups şi mulţi care doresc să facă mia de euro din prima lună. E clar că au de rumegat destule grisine până să ajungă (dacă ajung) la sume din astea, dar munca pe care trebuie să o depună este serioasă şi fără compromisuri.

Pasiunea asta costă. Bani (am investit peste 2000 de dolari până să încep să am un venit relativ bun din web – 7 licenţe VB, 2 IPB, scripturi de director web, teme wordpress, alte scripturi, înregistrări de domenii, reînnoiri, găzduire, concursuri etc.) şi muncă (7 ani în martie de când nici să mănânc în linişte nu pot, că mă “trece” inspiraţia şi fug la comp. Că este un site cu 10 vizite pe zi sau unul cu un milion, cineva “donează” timp şi bani pentru un vis.

Faptul că un site are bannere pe el înseamnă că poate deţinătorul îşi acoperă hostingul sau o cafea băută la ceas de seară. Nu este motiv de comentarii de prost gust din partea unora care nu ştiu ce înseamnă FTP client sau ce plăcut este un hacking attack.

Interesant este de observat că asemenea comentarii am văzut numai la români. Pe situri internaţionale găseşti altele “what can we do to help? Can we donate some money?” cam aşa întreabă unii membri de forum de pildă, dacă s-au îndrăgostit de comunitate. Ajută la moderare, se oferă să scrie articole, să pună 2 dolărei la bătaie. Pentru că ei respectă munca, chiar dacă este un site “bun” sau de “duzină”.

Sfatul meu pentru cei care încă simt nevoia să ia la “unşpe metri” un blogger sau orice site admin pentru reclamele de pe site: cumpăraţi-vă un domeniu şi hosting, instalaţi un script şi o temă şi MUNCIŢI măcar 10% din cât muncesc mulţi dintre cei blamaţi. Staţi mii de ore şi distrugeţi-vă ochii, ieşiţi mai rar la “fun” pentru a lucra ceva la proiect, investiţi timp şi bani. Explicaţi familiei unde se duc banii de buzunar şi de ce iar v-aţi culcat la 3 noaptea.

Şi apoi veniţi să îmi spuneţi mie că webmasterii cu reclame pe site sunt de rahat.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1810

49 Comments

  1. N-a fost una din zilele mele cele mai fericite azi, dar, dupa ce am citit chestia asta de doua ori mi-am revenit; ca prea ai dreptate si prea le zici de acolo din strafunduri.
    Apropo, de ce nu pui ceva in gen adsense sau un buton mititel de “donatii” ? Stiu ! O sa zici ca e degeaba sau nu stiu ce altceva. Sigur trec in “vizita” pe la tine si oameni de calitate, nu numai “amatori”. (am vrut sa spun altfel, dar am zis sa pastrez un nivel cat de cat civilizat :D).

  2. … UPS tocmai ce mi-am incheiat ziua si am zis sa fac o vizita de seara pe aici. Nu-i nime’ pe aici 🙂
    well, well… tu esti blog-er adevarat, alaturi de alti câtiva pe care i-am mai vizitat. Doar cei care au si ei un blog stiu ca nu e floare la ureche treaba asta. E usor sa începi, mai greu e pe parcurs, plus ca, daca te si ocupi de site-uri apoi tot înveti si parca nu se mai termina niciodata. Eu nu ma consider blogger adevarat dar admir pe cei care pot sa fie asa activi. Tot respectul… Cât despre reclama pe site… e buna de ambele parti.

  3. Parerea mea e ca comenteaza din invidie, in cazurile specificate de tine: 1-2 reclame adsense si niste bannere in sidebar. Cu ce i-ar putea deranja ?

    Cat despre reclamele audio, pop-up, pop-under, expandable, full-page si altele e de inteles.

  4. E blogul tau, fa ce vrei pe el! Pune reclame si bannere, caci daca-i atractiv continutul postarelor, cititorii vor reveni.

  5. Faptul ca ti-ai spus oful va motiva multe persoane. Intotdeauna te-am respectat, dar acum dupa ce ti-am citit articolul parca mi-ai dat un refresh, m-ai facut sa imi amintesc de ce am ramas utilizator fidel pe invatam.net si ce m-a facut sa te respect si sa-ti respect munca.

    Referitor la monetizarea siteului, esti putin cam indulgenta. Sunt persoane care te inteleg si persoane care nu te inteleg. Persoanele care te inteleg te vor aprecia intotdeauna iar reclamele vor fi utilizate, indiferent daca e vorba de AdSense sau o reclama la un alt site al tau. Persoanele care nu te inteleg nu te vor aprecia niciodata. Persoanele care nu te inteleg sunt persoane care sunt incapabile sa inteleaga ca trebuie depusa o munca pentru a avea un rezultat, chiar daca rezultatul e de multe ori satisfactia sufleteasca. Persoanele care nu te inteleg intotdeauna vor avea de comentat asupra oricarei metode de monetizare a siteului. Cu astfel de persoane nu are rost sa iti pui capul. Nu merita atentia ta si chiar mai mult, sa le oferi atentia ta inseamna sa-ti pierzi vremea pentru ca oamenii superficiali niciodata nu vor fi capabili sa aprecieze ceva (blog, forum sau orice altceva) pe termen lung. Oamenii care nu te apreciaza, scandalagii, sunt in general persoane care te cauta doar cand au nevoie, sunt userii care isi fac cont pe forum pentru a cere “iduri de mess” ca sa le rezolve cineva problemele, oameni care tot ce fac e sa te incurce si sa-ti taie avantul, implicit sa-i lipseasca pe altii de informatia care tu ai putea sa le-o oferi daca in loc sa incerci sa ii schimbi ai produce ceva nou.

  6. Multumesc pentru aprecieri si sprijin. Dupa cum postam in articol, eu personal nu am avut parte de comentariul asta (din fericire pentru potentialii), dar am vazut destule pe alte proiecte si m-a “durut” atitudinea celor care nu prea cunosc ce inseamna munca pe un site si nu au respect pentru timpul si pasiunea altuia.

    Am fost mereu adepta unei “monetizari” discrete, fara sa stresezi omul cu full page ads sau reclame cantatoare, pentru ca astfel cel care munceste pe acel proiect pe care eu il vizitez cu drag, ar avea si maine chef sa tina situl sus si nu s-ar satura numai de investitii 😉

    Agkelos, lasa ca stim noi, de fapt te-ai indragostit de mine in toalele alea rozacee, cand ai venit in Timisoara, nu te mai ascunde atat 😀

    PS: multumesc frumos pentru mesajul pozitiv, respectul este clar reciproc 😉

  7. Da, am eu proasta inspiratie sa tot scriu din astea oamenilor care ma citesc, care clar “e mai destepti decat ai lor”. Ceva de genul bate saua sa priceapa aialalta iapa …

    Macar le dam altor webmasteri neste argumente in fata unora care ii “ataca” 🙂

  8. Cei care au ceva de comentat impotriva bannerelor sunt exact cei care nu stiu ce inseamna munca de online, indiferent ca e blog, forum sau vreun site educational. Dar ce e mai trist, e ca mesajul tau nu va ajunge la acei oameni, insa eu ma bucur ca ai scris despre asta si-ti spun (plagiindu-l pe Moisescu): ma-nclin; voie buna 🙂

  9. Sunt total de acord cu monetizatul dar trebuie sa ai si ce monetiza. Am vazut incepatori care-si umpleau blogul cu reclame astfel incat erau mai multe de continut.
    E ok sa pui reclame, dar fa asta cand ai trafic de monetizat. Intai trebuie sa-ti castigi vizitatori, apoi sa scoti bani de pe urma lor.

  10. Mi-a placut ce am citit.

    Se vede din prima un site/blog facut cu atentie la detaliu, cu ore de munca investite, cu autori pasionati. Daca este si monetizat, eu il iau ca pe un semn ca munca acelui autor este cumva rasplatita. Si este corect sa fie asa.

    Just my 2 cents.

  11. Mie mi s-au parut intotdeauna ciudate comentariile referitoare la reclamele de pe site-uri/bloguri, mai ales daca ele sunt de bun simt si nu te agreseaza in nici un fel. Asta pentru ca eu reclamele aproape nici nu le observ si dau click extrem de rar. Pe mine ma intereseaza strict continutul acolo, nu reclamele.
    Comentariile astea sunt ca si cum te-ai duce in vizita la cineva si, in loc sa-i multumesti de buna gazduire, te-ai apuca sa-i spui :”Da’ de ce vinzi merele care cresc in livada ta? Nu mai bine le lasi sa putrezeasca?”

  12. Gabi nu vorba de voluntariat. E vorba despre un proiect sau mai multe pe care le realizezi tu si pe care doresti sa promovezi si altceva. Poate sa iti iei un suc. Nu imi spune ca toata lumea isi face site pentru ca simte pofta de voluntariat. 😀

  13. eu văd o problemă simplă aici: noi nu avem insuflat spiritul de muncă în folosul comunităţii sau voluntariat, cum e intitulat în spaţiul carpato-danubiano-pontic.

    ba mai mult, când aflăm ceva, ne place să ţinem numai pentru noi. când o să realizăm că mentalitatea asta nu e bună, atunci o să evoluăm. până atunci, ne jucăm în nisip 😛

  14. ah, era să uit povestioara. îmi spunea un prieten care lucra la o multinaţională că i-au venit 5 studenţi americani în subordine pentru a face internship/voluntariat. el i-a primit cu braţele deschise, cam cum facem noi toţi românii când vine vorba de străini şi ălora nu le-a venit să creadă cât de amabili suntem.
    Au avut reacţia asta datorită faptului că în SUA fuseseră instruiţi clar că nu veneau în România la friptane şi la băutură. veneau să muncească. şi uite-aşa au cărat băieţaşii ăia de 23-24 de ani la bălegar pe la nu ştiu ce ferme şi aşa mai departe vreo 6 luni de zile, după care au ajuns în posturi de conducere.

    mai bine scriu articol la mine decât să mai continui cu comentariul ăsta :)) presimt că n-o să se înţeleagă mare lucru, că nu pot reciti uşor ceea ce-am scris.

  15. Iti permiti voluntariate cand castigi ceva sau te tin parintii. Cand ai de platit tot felul de chestii, ti se cam taie cheful, asta pentru a-ti raspunde si la faza cu “romanii nu prea fac voluntariat”. La 16 ani dadeam lectii de engleza pentru ca nu aveam bani pentru un TOEFL (cartea, ca bani de examen nici gand) sau o pereche de blugi. Dupa ce am iesit din liceu mi-a tatait fundul sa caut de serviciu pentru ca ai mei nu isi permiteau sa ma tina sa fac si facultatea, asa ca am lucrat si am invatat “la zi”. Acum am 2 “joburi” din care castig relativ decent, dar muncesc toata ziua.

    Voluntariat deci faci rar si pentru cateva chestii (eu de pilda ma implic in organizarea unui festival drag mie etc.), in rest muncesti de dai pe spate, pentru ca in fiecare luna vin alte facturi si poate doresti sa mananci si altceva decat slanina.

    “Jobul” de moderator in forumuri este o joaca fata de tinerea sus a unui proiect personal si acum stii asta, pentru ca muncesti si tu enorm pe blog. Am fost si sunt inca moderator in niste forumuri mari, dar efortul de acolo este zero fata de ce presupune chiar si numai blogul asta, pe care scriu cand ma tuna.

    Ceea ce doresc eu sa se inteleaga este ca voluntariat poate sa fie daca tu doresti. Daca ai dorinta sa tii 10 situri pe munca si banii tai, fara sa incerci sa monetizezi, asta sa fie alegerea ta. Nu sa vina nus’ ce vizitator si sa te dea cu capul de pereti ca a vazut un banner pe site.

    De asta ma legam eu.

    La inceput tot din pasiune am facut si eu totul. Acum cand platesc 150 de dolari pe luna doar gazduire si reinnoiri de domenii, incepe sa mi se acreasca si mie de povestile de “voluntariat” si sa vad si eu ce inseamna sa castigi mai mult, incat sa iti permiti sa mai tii si luna viitoate “cireada” de situri deschisa. 🙂

    Si stai linistit, reuseai oricum, daca iti pui in cap asta. Eu nu am depins niciodata de nimeni si am crescut pentru ca eu am invatat. Asa cum si tu ai muncit si ai studiat, ca nu vine nimeni sa ne bage in cap cu polinicul stiinta 🙂

  16. da, într-adevăr, ai dreptate, însă presupunem acum că având acest “know-how” în spate, cei care urmează să ne ia locul de începători nu mai trebuie să îndure aceleaşi greutăţi, nu?
    şi totuşi, trebuie să fie şi ei iniţiaţi cumva.
    şi cum altfel decât printr-un exerciţiu în folosul unui proiect non-profit?
    greşesc?

  17. Oh, aici esti tu dulce. Stii cati se inghesuie sa ajute benevol? Eu am gasit cred max. 10 oameni de genul asta. Deci nu prea merge. Si uite ca eu sunt pana la urma scarba suprema sa spun ca si munca de incepator este munca si e normal sa fie remunerata. Eu am lucrat 8 luni fara sa fiu platita, in conditiile in care faceam munca a 2-3 oameni, dar eram mica si proasta.

    Am avut scandal cu ai mei cat casa si pe drept cuvant, pentru ca unii profitau de “voluntariatul” meu. Din fericire insa dupa lunile alea pe care eu le puneam ca “proba”, am primit jobul si un salariu decent. Plus in ultima perioada se observa ca totusi muncesc in draci si se faceau diverse miscari sa prind un leut.

    Eu de la un incepator nu as avea pretentii de voluntariat, pentru ca stiu ca nu se inghesuie. Sunt foarte putini cei care ajuta pentru ca asa simt ei si refuza orice mod de remuneratie si eu sunt constienta ca timpul omului costa, deci sunt pregatita sa il rasplatesc pentru efortul in cauza.

    faptul ca tu sau eu stim niste chestii nu inseamna ca x sau y vor sti astea, pentru ca multi NU VOR sa invete. E plin netul de oameni care considera ca aia care poate ar putea sa ii invete ceva sunt niste idioti, e plin de indivizi care cred ca stiu din start totul. Ca doar nu degeaba se zice ca romanu’ se pricepe la politica si fotbal. Acum e clar ca este guru si in web development. Ceea ce nu m-ar deranja, ca e loc sub soare, dar, daca tot e plin de informati in ale bloggingului, oameni care au niste exemple bune de urmat (la faza asta ma exclud, pentru ca eu nu sunt un “blogger”, in sensul de “profesionist, doar ma prostesc pe aici de-a scrisul .. sincer), dar care INCA mai pun tot felul de rahaturi de copy/paste pe blog, SEO spam si jeguri. Cum naiba inca mai exista astia, daca orice blogger mai rasarit tot latra despre importanta continutului de calitate, scrisului corect, ideilor etc? 😀

    Dar uite ca divagam iar lejer .. tre’ sa tinem un meeting dragule, ca nu mai merge asa 🙂

  18. dă-mi voie să te contrazic 🙂

    când te apuci de o chestie din pasiune, ce ai? fix nimic. ai doar pasiunea şi dorinţa şi motivaţia şi toate celălalte concepte care se regăsesc în ideologia numită voluntariat.

    şi pentru voluntariat ai nevoie tot de asta.

    diferenţa între ele e că în voluntariat, eşti mai liber decât într-o afacere, având posibilitatea de a greşi fără să ai cine ştie ce pierderi. ba mai mult, mi se pare o modalitate extraordinară prin care să înveţi ceva într-un mod simplu şi util totodată.

    eu consider că sunt cine sunt acum în online datorită muncii depuse în folosul comunităţii Blogoree.ro. pe cont propriu nu cred că reuşeam aşa repede.

  19. bravo dojo, jos palaria…eu incep munca la 09:00 si o termin la 17:00, dar raman si dupa 17:00 pana pe la 23:00 si lucrez la propriul blog sau la diverse scripturi si ajung acasa cu ultimul autobuz..intr`adevar e multa munca si web masterii fac multe sacrificii pentru munca lor..inca o data jos palaria pentru articol..

  20. hai ca tu te-ai enervat si pe mine m-ai pus pe ganduri 🙂

    am scris un comentariu lung la postarea ta, comentariu pe care am decis pana la urma sa nu il public avand in vedere ca se adreseaza celor 99% dintre bloggeri care nu castiga si nici nu vor castiga nici un ban din blogging.

    Eu mi-am facut blog acum 6 saptamani cu ideea clara ca pana la mijlocul anului viitor sa ajung sa scot si bani din el.

    Cui nu ii convine, sa nu ma citeasca.

  21. Trebuia sa il publici 🙂

    Nu is suparata atat de tare, da bine la public sa te dai atins in aripa 😀

    Scrie linistit, ca stii ce faci. Si daca poti castiga de astazi 2 dolari, sa nu iti fie rusine. De la zero incepe totul …

  22. Nici eu, dar de mult nu ma mai omor. Oricum am avut parte numai de joburi “anormale”, si doar 1 an am lucrat de la 8 la 16. Voi avea grija sa nu se mai intample 😀

  23. in Romania e boala asta de killoy. oricine se bucura de ceea ce face, are bad karma din start.

    daca te spetesti la “fabrica” 10 ore pe zi si-apoi bei banii, esti barbat adevarat. daca administrezi un server si-ti cad ouale pana scrii un script, esti ok. daca faci blogging de placere, si mai si monetizezi, e naspa, esti degeaba, nu ai dreptul sa te bucuri. munca din spatele proiectului nu se vede.

    si nu inteleg mentalitatea asta.

  24. E dreptul fiecaruia sa incerce sa castige cit mai bine. Nu poti sa te hranesti cu voluntariat, trebuie si ceva pentru burtica. Cind iti chioraie matele, cui ii mai arde de voluntariat? Orice munca facuta cu simt de raspundere, aduce un castig. Spoiala facuta pentru a aduce bani , nu aduce nimic, si se stinge repede.

  25. Ai zis-o bine. Daca nimeni nu ar avea bannere pe site/blog, nu s-ar scoate bani din web,nu s-ar infinta site-uri noi,pentru ca nu toti scriu din pasiune.

  26. Si eu faceam parte candva din categoria “NU reclame”. Poate din simplul motiv ca am intrat pe cateva site-uri care imi placeau,le citeam regulat si dintr-o data , o reclama flash uriasa de neinchis si cu sonor cretin m-a facut sa nu mai calc pe acolo pana in zilele noastre!
    M-am simtit “inselat” de site-ul respectiv…din ceva frumos interesant si placut de citit zilnic a ajuns subit un zero barat. Multimea vida.
    Pe de alta parte, vad pe pielea proprie de blogger, ca daca vrei sa face ce ti-ai propus trebuie sa cheltui niste bani, fie ei pe teme, plugin-uri, un programator cu timp sa iti rezolve stiu eu ce amanunt, oricum o iei, trebuie sa cheltui, daca vrei un blog cum ti-l doresti tu. Si atunci automat e ok sa ai ceva reclame, sa iti recuperezi macar o parte din bani daca nu ajungi sa si castigi. Deci in concluzie, daca vrei blog bun, accepti si reclame BUNE, nu monstruozitati care sunt cosmarul oricarui navigator pe net (melodii interminabile sau mai rau o voce care repeta la infinit o porcarie, reclame de neinchis, reclame care nu scapi de ele fara click si care in plus iti mai deschid alte pagini)

  27. Monetizarea site-ului nu e un lucru rau. Monetizarea excesiva a site-ului e ceva discutabil. Daca adaugi 3 adsense-uri pe pagina, mai bagi si bannere de pe la altii si text 2 paragrafe atunci se inclina balanta in cealalta parte.

  28. ah, da.

    un contra-exemplu la ce zici tu aici: Softpedia!

    au inceput sa bage reclame, si le baga in cele mai neasteptate locuri. pana o sa mi se ia. si culmea ca e cel mai tare forum..

  29. imi place felul in care ai abordat problema. Puteai foarte bine sa zici ca sunt niste fraieri frustrati care nu au altceva mai bun de facut decat sa se ia de altul, cand singura lor pagina de web e un Hi5 cu 123 de vizitatori si 500 de poze in baie.
    Dar tu nu ai facut asa. Ai reusit sa ma faci chiar si pe mine, care nu prea le am inca cu online-ul, sa inteleg mai bine ce inseamna sa fi cu adevarat un blogger. Ma gandesc numai cat ti-a luat sa scri postul, plus cat timp te-ai gandit la el.
    Iar faza cu explica-i familiei de ce nu dormi la 3 dimineata o cam traim cu totii care avem un blog. Oricat de mic, mare, prost sau bun ar fi.

  30. Măi, eu am plecat pe ideea să scriu din placere.
    Asta nu înseamnă că nu aş vrea să şi câştig ceva bani din plăcerea asta, dar sincer nu-mi fac prea mari speranţe. La traficul meu (aici, trebuie citit cu vocea lui berbecali :D), nu prea am cum să bag reclame, aşa că munca mea – multă, puţină, bună, proastă, cum o fi ea, nu prea are şanse să fie răsplătită.

    Oricum, never say never.

  31. […] acum cateva zile, intr-un articol scris de Dojo, despre cateva diferente dintre comunitatea din afara si cea din Romania. Mai jos am […]

  32. Acest mesaj este in totalitate pentru Adminul de pe tutorialephotoshop.net , sper sa ajunga la el , pentru ca in alt mod nu pot da de el , decat aici :

    “In mare parte , sa stii ca ai dreptate … Nu esti obligat sa faci asta … O faci pentru ca ai fi fost mandru de tine , atunci cand vine “unu” si zice .. Multumesc pentru ajutor .. Te simti implinit dar totodata singur .. Ar trebui sa te obisnuiesti cu asta , pentru ca asa este viata , nu te ajuta nimeni moka .. tu de ce sa ajuti ? Trebuie doar sa gasesti puterea de a trece peste acest impas , sa faci acest blog mai cunoscut , mai bun , mai RAPID … ai putea avea si un forum (ma rog aici nu prea sunt pro cand vine vb de blog) … si ai putea promova acest blog ca fiind unul dintre cele mai bune … Ai putea scoate bani (NU MULTI) , de ce sa mint … dar te-ai putea descurca altfel … trebuie sa inveti ca NIMENI nu are dreptul sa-ti distruga “un vis” , daca ti-ai propus … trage tare si o sa ajungi sus 🙂 Cu respect Stefan !”

  33. Ce bine imi pare sa vad un comentariu pt Adminul de pe tutorialephotoshop.net :).Frumos ce spui pe final Stefan… prin el am ajuns sa citesc si eu acest blog.
    Am vrut sa las pe blogul lui un comentariu dar nu s-a pututsi sper ca aici sa-l citeasca.
    Astazi am aflat si eu de inchiderea blogului de care imi pare sincer rau,desi te inteleg perfect
    in ultima vreme n-am mai reusit sa intru,iar acum am ramas chiar uimita,nu ma asteptam,eram curioasa sa vad ce mai e pe blog,ce tutoriale noi,ce comentarii, ce propuneri…
    Acum lucrez si eu in acest domeniu ( ce tine de photoshop, a nu s eintelege ca scriu tutoriale) si de aceea te inteleg perfect cand spui ca vrei sa-ti dedici mai mult timp pentru ce ai tu nevoie,desi imi pare rau, sunt sigura ca faci alegera potrivita pentru tine.Stiu mai ales cat timp necesita aceste lucrari..Am invatat ceva de aici..si chiar iti multumesc ca ti-ai dedicat atat timp pentru noi,cei care te citim.Spuneai ca nu-ti pare rau ca ai inceput acest blog din cateva motive……parerea mea sincera e ca nici nu are de ce sa-ti para, pentru ca te-ai implica si-ai facut o cu folos pentru multi ( nu doar pentru cei care-si modificau poze pentru hi5 ).
    Te-as incuraja sa nu inchizi blog-ul,sa nu renunti la ce ai muncit pana acum,doar daca ce ti-ai propus crezi ca e mult mai bine pentru tine si sper din suflet sa reusesti.
    Bafta! si felicitari pentru tot ce ai facut pe blog. 🙂

  34. buna ziua la toti,
    sunt un fan al tau si nu am avut ocazia sa scriu niciodata pe seama unui articol facut de tine.si eu sunt de acord cu tine si te inteleg.reclamele sunt sufletul unui site si fara ele nu putem exista.a trecut de mult perioada cu moca pentru toti.acum se invart bani si trebuie sa ii aduni cum poti mai bine.te sfatuiesc sa pui un buton pentru donatii si sa precizezi ce faci cu acei bani.munca trebuie rasplatita si nu e o rusine.rusine sa ne fie cand stam acasa si nu facem nimic sau cand facem rau voit.am calatorit foarte mult si am vazut ce inseamna sa donezi pentru munca prestata.eu acum am terminat un site,am cumparat un domeniu dar nu am bani de gazduire.asta e mai astept si sunt deacord cu tine ca se baga multi bani in acest domeniu iar apoi nu ii mai recuperezi niciodata…poate.chiar eu pe noul site vreau sa fac o rubrica de donatii deoarece vreau sa informez lumea cu privire la o boala care i-a amploare in romania iar medici romani habar nu au de ea :ESCHERICHIA COLI de care a suferit si fata mea iar acum nu mai este printre noi.deci ,in concluzie nu lua in seama ce spun diferite persoane si scoate cat poti de mult bani pe munca ta.succes!

    • dane in apropo de host….iti poti lua un domeniu de la godaddy iar dupa ce cumperi domeniul ai 1 credit gratuit cu care poti lua un host free de 10 gb spatiu si 300gb banda sau nu stiu poate mai schimba ofertele. eu pe godaddy sunt hostat si sunt foarte multumit, se incarca destul de repede deci merita pentru 10 $ pe an :O

      • Te voi contrazice aici. Am avut probleme cu godaddy ca registrar, dar si ca hosting. Am avut clienti cu siturile pe godaddy si administrarea unui simplu wordpress te duce la capatul rabdarii. Am ajuns sa evit sa lucrez cu ei, doar pentru ca un simplu update ia o caruta de timp. Iti recomand la orice ora hosting pe cPanel. Super usor de utilizat si cu tot ce trebuie in el, fara paginile si meniurile alea halucinante de la godaddy. 😀

  35. am uitat sa spun ca singur am facut site -ul doar citind si documentandu-ma zile si nopti pana la 3 noaptea…deci muncesc si nu fur…mai precizez ca pana acu 2 luni nici nu auzisem de HTML.

  36. da sa nu mai spun de cele 3 saptamani groaznice de nedormit si lucrand nonstop la sit-ul meu de filme online,si celelalte luni intregi de documentare html,php etc. pentru ca eram total anti tehnologie.m-am decis sa fac un asemenea site deoarece nu gasesti un singur site pentru filme online in care sa mearga filmul 100% si a clicka pe orice bucatica de site fara sa-ti apara o reclama blestemata.M-am documentat pana am reusit sa gasesc o metoda de a posta filme de o calitate mult peste ce gasesti la alte site-uri iar streaming-ul de o viteza uluitoare, si pot spune ca sunt singurul care pune in aplicare metoda asta. in legatura cu reclamele, deoarece acesta si e scopul fiecarui blogger sau webmaster, de a face bani totusi, mai ales in cazul meu: e doar un site de filme, ma chinui in fiecare zi sa pun subtitrare si sal recompresez pentru o anume dimensiune ca atat permite situl unde le hostez iar asta ia cam 2 ore + upload si conversie vreo 5 ore pe film, desigur la capitolul upload se ocupa hostul eu doar astept sa-l termine, totusi munca imi trebuie rasplatita intr-un fel sau altul ce rst ar mai avea sa fac asa ceva moca pentru altii. Mai intai am sa-mi fac sit-ul mai popular apoi am sa pun niste banere micute si atat, fara reclame pop-up sau alte balarii enervante. Spor tuturol la treaba si sa fiti recompensati pe masura muncii care o depuneti…nici eu nu credeam ca e totusi greu sa developezi un site.Success!!

    • Silviu, problema cea mare este ca situl tau este “ilegal”, pentru ca oferi spre streaming filme ce inca ruleaza si oricum fara dreptul de a face asa ceva. Deci gasirea de advertiseri nu va fi foarte usoara, in conditiile in care multi se tin departe de asa ceva.

      • DOJO stiu, dar eu nu pot sa inteleg atunci cum fac bani celelalte mii de sait-uri ilegale, ca totusi filmele nu sunt hostate pe hostul unde am eu sit-ul ci pe un host public si anume Vimeo(m-am asigurat ca nu le sterg :))

      • Silviu, faptul ca unii fac bani din asta, nu inseamna ca e OK sa faci acelasi lucru. Esti pasibil de probleme si doar pentru links, ca nici Mininova sau Pirate Bay de pilda nu hostează ei insisi fisierele respective.

        E pana la urma o chestie de “mentalitate”.Vrei sa faci bani prin metode din astea sau legal? Pentru ca se poate castiga si legal. Si asa macar nu stai cu frica in san ca te da careva in gat si pierzi totul.

      • off….nici nu stiu ce sa mai fac…imi poti da atunci niste idei despre ce as putea sa fac sit-ul? ca sincer la cat m-am chinuit sa-l fac nu mai am nici o idee sa fie cat de cat atractiv pentru vizitatori..mersi de raspuns

      • In general faci un site despre ceva ce stii si iubesti. Daca esti specializat in Photoshop de pilda, poti pune tutoriale, daca ai chef de scris, poti face un blog, daca stii arte martiale, faci un site de specialitate. Continutul inca vinde bine. Sau poti pune un proiect cu chestii totusi legale

      • mersi frumos, totusi ceea ce iubesc este muzica, dar nu de downloadat…ci de facut cu diferite soft-uri, cred ca am sa fac un site de tutoriale muzica pentru romanasi:) mersi frumos pentru idei

      • Silviu, pai deja ai “nisa” ta. Daca te pricepi la asta, pune mix-uri, tutoriale etc. Si ai continutul TAU pentru care nu te poate lua nimeni de gat 🙂

  37. Succesul nu vine imediat, sunt rare cazurile in care un blogger s-a apucat azi de scris si intr-o luna vuia blogosfera. Succesul se castiga in timp prin articole de calitate. Pe forumuri situatia e aceeasi, trebuie sa activezi pe o nisa, daca faci un forum general ai esuat din start pentru ca e plin internetul de ele.

Comments are closed.