Zic să trecem la un articol din ăsta ușor, că e joi și nici iarba nu crește la ora asta. Despre Facebook și niște idei (sunteți invitați să contribuiți cu lista personală) …
- dacă dorești să te „împrietenești” cu vreun blogger (mai ales unul care nu acceptă decât oameni pe care-i știe personal), menționează la „friend request” că de pe blog l-ai pescuit. Altfel sunt șanse să te ignore și e păcat.
- când majoritatea prietenilor tăi sunt români, nu scrie în engleză. Dacă o faci, scrie CORECT, nu ca un copil de 4 ani, care încă nu știe ce-i ăla „spelling”. Nu e nimic mai penibil decât să te dai rotund și să scrii prostii. Mai bine scrii corect românește, decât tâmpenii într-o limbă pe care e clar că ai studiat-o la „fe-fe”.
- sunt de părere că în general activitatea de a mânca e pur și simplu un act fiziologic, la fel ca ăla de vine după digestie. Așa cum nu menționezi de 5 ori pe zi că ai avut scaun (eventual să pui și poză), nu-i obligatoriu să ne amintești că ai mâncat și tu astăzi. Felicitări, tu și miliarde de oameni ați băgat ceva la maț. Nu simțim nevoia să vedem poze cu un amărât de grătar sau o cafea.
- excepție de la regulă: când pui în aplicare o rețetă nouă și chiar crezi că folosește cuiva imaginea. Oferă detalii despre ingrediente, cum ai gătit etc. Ne place să vedem mâncăruri mai speciale și mai ales să învățăm ceva nou.
- citatele motivaționale sunt în general plictisitoare, pune ceva, dacă e chiar senzațional, altfel .. sunt destui care ne omoară timeline-ul cu ele, măcar tu să ne lași să respirăm
- învață care este diferența între mesajele private și cele de pe wall. Chiar nu simțim nevoia să asistăm la discuții personale, mai ales dacă nu privesc comunitatea.
- dacă pui poza altora, întreabă eventual dacă-i OK să o postezi. Poate respectivul nu dorește să apară cu moaca pe site, poate nu-i place poza etc.
- nu-ți lăsa pozele cu copiii să fie văzute de oricine. Dacă dorești să te lauzi cu micuții tăi, setează albumele în cauză pentru prieteni sau familie.
- pune poze de prin locurile pe care le vizitezi și menționează acele destinații. Recunosc că-mi place să văd poze de călătorie, nu te zgârci
- dacă o poză e prost făcută (se vede totul „aburit”, nu se disting personajele prea bine etc.) ai putea să o excluzi din album. Nu e nevoie să urci 1000 de poze într-un album, câteva bine făcute sunt suficiente
- dacă discuți în contradictoriu, fii civilizat. Știm că tu ești miezul (ca noi toți de altfel), dar, dacă altul nu e de acord cu tine, nu înseamnă nici că-i bou, nici că trebuie să-i iei beregata.
- nu promova tot felul de concursuri stupide. Poate tu încă nu ai aflat că majoritatea sunt niște prostii (doar nu crezi că există vreo zână măseluță care dă iPad-uri pe like-ul tău), dar alții s-au lămurit demult. Și e păcat să pici de fraier în fața prietenilor.
- nu pune la suflet tot ce se întâmplă pe site. E OK să te scoată unul sau altul din lista de prieteni, e OK să nu fie de acord cu tine, nu e capăt de lume.
- dacă vezi că x sau y sunt online, asta nu înseamnă să le sari imediat în fața nasului pe chat. Poate unii chiar nu au chef să stea la taclale în momentul respectiv.
Acum ziceți voi 😀
Ca să ne fie clar… câte poze cu pisicuțe drăgălașe pot să postez zilnic?
🙂
Imi plac animalele, deci nu ma deranjeaza in mod deosebit. Oricum urmaresc o asociatie de protectie a animalelor din TM (PetHope), deci am zilnic parte de poze cu animalute 😀
Nu te alătura grupurilor inutile de bloguri. Dacă ai postat un articol acolo acum 2 săptămâni şi nu ai primit decât 1 unic, cu toate că pe grup sunt înscrie 19.000 persoane, clar ceva merge prost. Investeşte timpul acesta în scrierea unui nou material pe blog; mai mult ca sigur că poţi ieşi mult mai bine!
Oh, da, bine zis.
Si nu invita aiurea oameni in grupuri, mai ales daca ii vezi ca nu prea stau in asa ceva. Sunt mereu bagata in tot felul de ‘asociatii’ din astea suspecte, de nu stiu cum sa ies mai repede si sa le blochez 😀
Same! 😉
Băi băiatule, la mine 1 unic e ceva – 25% din trafic, mai exact. Să înțeleg că ai ceva cu blogul meu pentru simplul fapt că nu am unici de-ăștia? Sunt eu unic, nu ajunge?
As mai adauga: nu inventa grupuri inutile unde sa-i bagi pe altii.
Mie una din cele mai stupide chestii de la Facebook mi se pare chatul. Ma irita, tot timpul il las offline si se mai trezeste cate unul sa ma intrebe de ce sunt ”invisible”. Nu sunt invisible, pur si simplu folosesc site-ul intr-un mod mai practic, nu ca sa stau la taclale, pentru aia am skype unde am doar colegii si cativa apropiati.
Abia am descoperit si io recent faza cu disable chat. S-a facut liniste 😀
Sa-i dea Al de Sus sanatate lu’ ala de a pus optiunile chatului…Stau off de vreo un an…ca mi se deschideau ferestruicile de ziceai ca e Craciunul…asa clipoceau.
Si pe mine ma enerveaza grupurile alea , un-doi , ma trezesc adaugata si imi e jena sa refuz , pentru ca cine ma adauga imi sunt persoane cunoscute si dragi 🙁 Insa nu prea am activitate acolo si…uneori apar reprosuri.Pentru mine Facebook e un mod de a ma informa despre prieteni,chiar familie si pentru stiri din lumea larga…chiar si pentru fotografii si produse.Nu sa fac chat…Bine punctat ce s-a scris! 🙂
Nu ma mai invita la jocurile tale stupide, pentru ca pur si simplu nu ma joc. Sunt om care isi foloseste timpul in cu totul alt mod.
Oh, da, jocurile. Bine ca se pot bloca notificarile si nu mai apar toate porcariile pe wall. Ca acu’ 2-3 ani era ca la nebuni 😀
Yap. Si eu am o verisoara, cam cretina asa, de felul ei , care ma tot invita sa joc farmville , parca asa ii zice. Cata aberatie.
Toata lumea stie ca jocul se numeste FarmVille; hai sa nu ne mai furam caciula de pe cap si sa recunoastem ca stim si detaliile astea, chiar daca acum ne fac sa fim priviti cu alti ochi.
Ciprian, la varsta ta mi se pare normal sa stii cum se numeste, dar inceraca sa nu faci pe desteptul cu mine, ca nu tine. Ma doare fix undeva cum se numeste pentru ca nu ma intereseaza. punct. Nu ai tu de unde sa stii ce stiu eu si ce nu, iar om mai sincer ca mine rara vei gasi. 🙂
Nu e vorba de vârstă. Pui greşit problema.
Mulți bloggeri își promovează articolele pe Facebook. Nu da like înainte de a citi articolul. Este aiurea ca în clipa în care ai postat să primești 10 aprecieri. Este evident că doar în câteva secunde nimeni nu a avut timp să îți citească “opera”.
Buna ideea .. dai like DUPA ce ai citit ceva, nu doar asa din reflex.
Este greșit, deoarece poate fi vorba despre un blogăr care scrie bine. Or dacă blogărul scrie bine – și tu ești fan – oricum îți va plăcea, like fiind o simplă formalitate.
Nu sufoca oamenii cu zecile tale de postări. 2 pe zi, maximum 3 sunt suficiente. Mai vrem să-i vedem şi pe ceilalţi, nu doar pe voi.
Absolut. Inca o chestie: promoveaza-ti articolul, dar nu pune acelasi articol de 2-3 ori. O data e suficient. Daca e bun se va bucura de succes, daca nu .. asta este …
Nu prea imi pasa ce fac oamenii pe Facebook, am cateva pagini/persoane pe care le urmaresc din cand in cand, in rest…fiecare cu viata lui
Ca sa adaug ca , mea culpa , am fost nevoita sa “unfriend” persoane care imi umpleau “wall”-ul cu pozele lor si cereri de jocuri si cereri de participare la diverse evenimente care , culmea , nici macar nu erau in zona in care locuiesc.Ma intreb : oare ce om ar merge la o sesiune de trainning psihologic la Botosani , pentru un week end , daca locuieste la Timisoara si nu are de gand sa faca asta cuplat cu o anume activitatea in zona aceea , exceptand sesiunea psiho? Huh?
Pai cam asta inseamna Facebook. Daca elimini toate aceste inutilitati si tampenii, o sa dea faliment.
Multumesc mintii mele sucite ca nu m-am contaminat cu virusul asta si pot sa-mi consum timpul cu inutilitati care chiar imi plac si nu stie nimeni de ele.
E ușor amuzant să vezi oameni care îți zic să nu le mai irosești timpul (practic asta este această listă).
De ce e amuzant? Că le irosești timpul pe o platformă de… irosit timpul.
Nu e ca și cum există vreo persoană care are trecut în job description „căscat ochii pe wall”…
@Ramona: adaugă asta în style.css: .comment-form-comment textarea { display:block; width:100% }
https://img.iamntz.com/jing/2013-08-04-13@13h39_49.png
Mai folosesc facebook-ul pentru ca am cateva pagina marisoare pentru reclama… In rest este pierdere totala de timp. Toti incearca sa arate lux-ul si problemele lor de personalitate.
În afară de poveștile cu promovări de bloguri, grupuri și nu mai știu ce, sunteți răi și cârcotași – fără glumă, de data asta. Facebook este o platformă pentru socializare, accesibilă oricui. Văd mai nou tot felul de reguli nescrise ale decenței și inteligenței care nu-și au rostul.
Unii pun poza cu cafeaua, cozonacul, plăcinta, pizza, budinca, chifteaua, șnițelul, spanacul, cartofii prăjiți, limonada, ceaiul, berea etc. Care e de fapt problema? Da, și eu făcut asta, uneori fiind o rețetă nouă sau alte ori așa, la plezneală. Dacă ai 1000 de prieteni (cum au unii, nu săriți, că oricum știu care sunteți) da, vor fi o mie de cafele, budinci, beri etc. Poate e mai deosebită cafeaua pentru că are pe glazură desenată o mâță sau nu, dar aia e realizarea ta pe ziua respectivă. Te-ai trezit, ai făcut un duș, te-ai dus la mall și ți-ai luat cafea cu caramel de la Starbucks. Altul ca mine e mândru că a rezolvat nu știu ce ecuație, iar Oana a fost spicăr la nu știu ce eveniment. Parcă despre socializare era vorba și fiecare după super puterile lui.
Nu vă dați seama ce trist ar fi ca orice tăntălău să respecte regulile de bun simț legate de citate, realizări și/sau revelații? Oricât de superficial ai fi, tu de fapt să dai share numai știrilor legate de descoperirile acceleratorului de particule Tevatron sau mai știu eu care? A, sau dacă nu te duce mintea să descoperi pasiunile altora, tu de fapt să nu pui nimic că vai, i-ai lezat pe ăia care se cred inteligenți?
Cât despre aia cu concursurile stupide, știm toți că nu câștigi un iphone 5. Dar te costă să dai like sau share? A, o deranjează pe Maricica? Maricica poate ascunde postul. Așa cum sar unii când li se spune că au un blog plin de tâmpenii, iar soluția e ca haterii să nu citească, așa și aici.
Haideți să vă spună dam ăsta cum se face cu facebook: îți iei cam 50 de prieteni. Sau mai mulți – 82 are dam ăsta. Se dă like paginilor care te interesează – gen Discovery, că toată lumea din blogosferă se uită numai acolo. se închide facebook când se caută lucruri serioase – de exemplu, dacă vrei să știi ce polistiren vrei să-ți pui pe casă, nu întrebi pe facebook. Nu râdeți la ultima, că mulți vor să comunice cu brandul.
eu am scos din lista persoane care puneau poze foarte grafice cu animale moarte sau torturate. decat asa ceva, mai bine 10 citate pe fundal de apus de soare.
Buna ziua!
Tocmai am descoperit blogul dumneavoastra si sunt extrem de incantata pentru ca am gasit informatii extraordinare despre munca de freelancer. Am auzit despre freelanceri de la televizor, mi s-a parut o chestie prea grea pt mine, deoarece nu vorbesc prea bine limba engleza si m-au cam dezamagit experientele cu clientii ale celorlalti freelanceri.
As vrea sa va intreb daca stiti despre existenta unor angajatori romani care doresc sa colaboreze online cu un freelancer.
In rest, incerc sa citesc tot ce pot despre acest tip de activitate, cu bune si rele, deja m-am apucat sa studiez intens engleza, iar acum fac documentare despre relatia cu banca pt deschiderea unui cont Escrow.
De asemenea, as fi onorata daca mi-ati accepta cererea de prietenie de pe Facebook.
Multumesc enorm!
Mai sunt persoanele alea pe facebook care dau check-in peste tot, “la wc-Cutarescu se simte satul”. Au ajuns tinerii sa mearga la mare/munte doar ca sa dea check-in pe plaja, e trist rau.
Am tipe , fete, fetite care doar sheruiesc concursuri. Le-am pus pe hide adica nu doresc sa imi apara pe wall activitatea lor decat daca e ceva important. Si nu e niciodata. Ele doar sheruiesc concursuri cu 3 margelute indiferent c-ar avea nevoie de ele sau nu le-ar purta nici nepoata din Caracal.
“Am” un individ sau 2 (maxim printre 500 zic ca totusi e ok) care de vreo 7-12 ori pe zi scriu numai chestii absolut generale si negativiste- asta din urma e problema. In cazul ala imi spun, frate, mai bine pune-mi poza cu gogoasa mancata la pranz sa-mi amintesc si eu vremurile in care mergeam la strand cu fetele si ne numaram banii de placinte 🙂 Nu, individul scrie vesnic cat de groaznic e sa traiasti in tara asta plina de prosti.
Poate c-o sa-l intreb intr-o zi cum l-a parasutat barza in casa lu maica-sa
Sa-ti spun si eu una misto. Unele articole, dupa ce le-am scris, le-am distribuit direct de pe pagina cu postarea pe niste grupuri de pe facebook. Am repetat si am urmarit sa vad ce se intampla… cum distribuiam, la cateva secunde primeam, 5, 6 likeuri… Cred ca alea sunt likeuri care vin la pachet cu modulul, ca minutele incluse de la gsm. 🙂
Aş mai completa la capitolul “poze cu bebeluşi”. Nu pune zeci de poze cu el din aceeaşi încăpere şi cu aceeaşi îmbrăcăminte că tot aceeaşi înfăţişare are. Să fie poze diversificate.
Oricum, eu nu prea sunt de acord cu persoanele care publică sute de fotografii cu copiii lor.
Zicea Dojo să nu postăm articolele de mai multe ori dar eu totuși cred că de 3-4 ori in prima lună ar fi decent (1/sapt.) pentru că de cele mai multe ori se pierd in multitudinea de postări (puțini sunt cei care folosesc funcția “Add to interest list”) și cineva care chiar ar aprecia și căruia i-ar fi de folos nu il vede. Alt fenomen care nu l-am ințeles niciodată este cum pot unii să dea like la poze, întâmplări sau știri tragice, accidente etc. Mă amuză când văd afaceri promovate pe facebook și pe langă faptul că au profil nu pagină cum ar trebui mai și postează o sumedenie de lucruri neinteresante și fără nici o legătura cu domeniul afacerii lor … aaa și bineințeles nu lipsesc numeroasele invitații la jocuri :))
Eu consider ca facebook-ul este util pentru lua legatura cu fosti colegi de scoala sau cu persone cu care nu ai mai vorbit.