Loteria Vizelor SUA – Interviu reusit

Marile evenimente în viață vin de multe ori neanunțate.

Cam așa a fost în 2009, când prietenul din adolescență al lui Mircea, venit pentru câteva zile la noi, ne-a propus să îl vizităm în New York. Mi s-a părut ceva neverosimil, dar în 2010 primeam ambii viză turistică și aveam să aprofundăm Marele Măr timp de 18 luni în următorii 3 ani.

Am făcut apoi o pauză, să facem și noi un copil, că eram deja bătrânei, dar dorul de America a rămas.

Nu cred că este o societate ideală, nicio țară nu este perfectă, dar ne-am îndrăgostit de ea și am încercat să jucăm la celebra Loterie a Vizelor în fiecare an.

Am jucat de 7 ori, deci 7 ani la rând, începând cu 2010 și abia în mai 2017 am câștigat.

Ieri, 6 august, am susținut temutul interviu și l-am trecut, deci peste nici jumătate de an ne schimbăm reședința și încercăm să ne croim un nou viitor în New York.

Pentru că sunt extrem de mulți români interesați de aceste vize, m-am gândit să detaliez procesul din punctul nostru de vedere, poate vă ajută.


IMPORTANT!

SINGURA SURSĂ OFICIALĂ de informație de care să țineți cont este situl Travel.State.Gov. Există o secțiune pentru Diversity Visa (așa se cheamă Loteria Vizelor) și vă invit să o studiați.


Există multe articole pe net și situri care detaliază procesul, le voi menționa la final, dar Travel State este mama lor și doar de acolo recomand să vă luați informațiile oficiale.

Există și un Visa Bulletin, știri lunare despre programul de vize, recomand să-l urmăriți.

Cum se aplică pentru Loteria Vizelor SUA?

În fiecare an, prin octombrie, se deschide pagina de aplicații la Loteria Vizelor.

Procesul este unul simplu, faceți o poză (vă dau ei indicațiile) și 2-3 detalii despre voi. Specificați nume, prenume, data nașterii, naționalitatea etc. Este un formular simplu, nu vi se cer enorm de multe detalii.

Sfat: dacă sunteți căsătoriți, aplicați AMÂNDOI separat. Fiecare completează formularul, menționând că este căsătorit și dând detaliile necesare despre soț/soție și copii. Exemplu: eu am aplicat ca Ramona, căsătorită cu Mircea și având un copil Nadia, soțul a aplicat ca Mircea, căsătorit cu Ramona și având o fiică Nadia.

Înțelegeți ideea.

Asta vă dă o șansă în plus.


Important: NU ASCUNDEȚI informații despre niciun membru al familiei, pentru că acesta este un motiv de refuz la interviu. Dacă vă schimbați statusul marital (vă căsătoriți, divorțați, decedează partenerul) și ați fost selectați, veți anunța modificările în cauză.


Important scris cu roșu – există binevoitori care vă cer bani că ați fi câștigat Loteria. Nicio autoritate SUA NU VĂ SUNĂ să anunțe, nu vă cere bani, nu vă contactează sub nicio formă. Au de procesat o sută și ceva de mii de aplicații, nu le arde nicicum de conversații.

Au fost cazuri și anul acesta când aplicanții la Loterie s-au trezit sunați și li s-au cerut bani (5000 de dolari chiar). Rețineți numărul de telefon și notificați imediat Poliția.

Singura dată, când vi se cer bani, este la Ambasada SUA, în ziua interviului. Atunci plătiți la casă și primiți bon. Orice altă cerere de bani este escrocherie și trebuie raportată Poliției.


Iar important: există companii care vă cer bani să vă proceseze aplicația și apoi completarea formularului DS-260, dacă sunteți selectați. Aplicați singuri, că nu e mare brânză. Dacă aveți vreun prieten ce știe engleză, e suficient.


Folosește o adresă de email valabilă, pe ea primești confirmarea aplicației. Vei primi și un număr lung, notează-l sau dați-vă unul altuia câte un email cu detaliile, pentru că acel CONFIRMATION NUMBER e necesar să verificați dacă ați câștigat sau nu.

Ce faci după ce ai aplicat la Loteria Vizelor?

Aștepți.

Tot acest proces presupune MULTĂ așteptare. De la momentul aplicației inițiale până la câștigarea vizelor au trecut aproape 2 ani, în cazul nostru.

Deci răbdare multă.

Când știi că ai câștigat la Loteria Vizelor?

În mai, anul viitor, se dau rezultatele.

NU TE SUNĂ NIMENI. NU ÎȚI TRIMITE NIMENI EMAIL. NICIO NOTIFICARE.

Repet, dacă e cineva care vă anunță și (mai ales) cere bani, raport la Poliție.

Departamentul ce se ocupă de acest program nu notifică pe nimeni, au destul de procesat zeci de mii de aplicații, să mai piardă timp cu așa ceva.

Informații suplimentare găsiți pe pagina Electronic Diversity Visa Lottery. De acolo se verifică și statusul.

Veți folosi numărul de confirmare primit pe email. Dacă sunteți atât de bine puși la punct ca mine și l-ați pierdut, se poate primi pe adresa de email folosită.

Ce faci dacă nu ai câștigat?

Aplici în Octombrie, la următoarea (dacă mai este).

Ce faci dacă ai câștigat la Loteria Vizelor SUA?

Dacă ai fost selectat NU înseamnă că vei și pleca.

Mai ai de trecut un interviu peste câteva luni / un an și doar acolo se decide dacă primești viza, dacă nu o primești sau dacă e nevoie de acte suplimentare și te amână cu decizia, până le aduci.

Vei găsi pe situl oficial o pagină în care ești notificat că ai câștigat și care sunt pașii pentru a merge mai departe. Din acest moment ai asignat un CASE NUMBER. Exemplu 2018EU22454. Acesta trebuie ținut minte, pentru că te vei referi la el pe tot parcursul aplicației.

Recomand să PRINTEZI TOT ce se poate. Fiecare confirmare, fiecare notificare. E bine să le ai la dosar. Probabil nu ți le cere nimeni, dar sunt bune de avut.

Este momentul să te gândești FOARTE serios la viitor. Dorești să pleci? Ești gata să mergi mai departe în procesul de selecție?

Sper că da, pentru că de aia ai aplicat, nu-i așa?

Următorul pas este să completezi formularul DS-260.

Ia la mână situl oficial și citește TOT ce poți despre Diversity Visa. Acolo ți se dau mură în gură detaliile necesare.

Ce am făcut noi?

Am stat la discuții aproape o noapte, pentru a ne clarifica motivele plecării și cum ne vom descurca. Avem o firmă de gestionat, o casă la sat, mama lui Mircea la care să ne gândim, pentru Gu trebuie găsit un stăpân etc.

Dar am convenit că VOM PLECA, dacă se poate, pentru că va fi mai bine pentru Nadia să studieze acolo și, dacă tot e fan de tenis, cuget că are șanse mai mari în State decât din Timișoara.

Formularul DS-260 este următorul pas în procesul de obținere al vizei. Ideal este să completezi CÂT MAI REPEDE.


ATENȚIE:

Dacă pașaportul e expirat sau va expira până la data probabilă a interviului, recomand să-l reînnoiești. Noi am făcut pașapoarte noi imediat ce am aflat că am câștigat. Nadia l-a schimbat cu câteva luni înainte, că vechiul expirase.

Cu pașaport valabil completezi formularul DS-260.


Mare grijă la completarea formularului, acela este aplicația ta OFICIALĂ în programul de viză, pe baza lui se procesează cazul tău. Să nu minți cu nimic, pentru că te pot descalifica.

Noi am completat formularul după 2 săptămâni, când au venit pașapoartele.

Odată completat formularul, te pui pe strâns documentele necesare și AȘTEPȚI.

Dacă ai case number mic (exemplu 2019EU10000), vei intra la interviu mai repede, pentru că interviurile se stabilesc în ordinea crescătoare a numerelor de caz.

Dacă ai ca mine, 22 de mii, mai aștepți.

Dacă ai un număr mare, este posibil să NU mai intri la interviu, pentru că toate vizele pe anul respectiv se dau până în 30 septembrie.

Pentru 2018, de pildă, se dau până în 30 septembrie 2018. Aplicanții de la Loteria din 2019 au aflat în mai anul acesta dacă se califică și interviurile încep în Octombrie, anul acesta. Vor avea 12 luni timp să proceseze aplicațiile, până la finalul lui septembrie 2019.

Cine nu intră la interviu, până la data limită, nu va mai pleca, din păcate.

Cum mă pregătesc de interviul de viză?

După cum spuneam aștepți până se stabilește data.

Poți să-ți dai seama cam când e asta, urmărind Visa Bulletin.

În fiecare lună se anunță number cutoff, adică numărul cel mai mare de caz, care intră la interviu.

De exemplu, dacă luna viitoare cutoff este la 24.000, înseamnă că aplicanții cu număr mai mare mai așeaptă. În fiecare lună se procesează 2000-3000 de numere (mai mult sau mai puțin, depinde), există și statistici cu anii precedenți etc.

Regula este că, dacă ai case number mic sau foarte mic, așteptarea e mai scurtă, dacă e mai mare .. stai mai mult.

Detaliile din Visa Bulletin iti dau aprox. o idee despre cand vei ajunge la interviu, data exacta iti este insa stabilita si transmisa de ei.

Prima scrisoare de confirmare a datei de interviu

Cu o precizie elvetiana, cu 6 săptămâni înainte de interviu, am primit un email de la US Department of State. Mesajul era în engleză, ni se spune că suntem invitați să mergem mai departe în procesul de obținere de viză, să urmăm exact pașii de pe www.dvselectee.state.gov și care este data exactă de interviu.

În cazul nostru 6 august 2018.

Se menționează de asemenea că, dacă nu ajungem la interviu până în 30 septembrie, înregistrarea va expira.

Se precizează de asemenea că există O SINGURĂ TAXĂ, ce se va plăti la Ambasadă, în ziua interviului.

Din acel moment eu am sunat deja la cele 2 clinici agreate de Ambasadă, ambele din București. DOAR ACOLO se poate face vizita medicală, dacă nu, ratați interviul.

Se recomandă să se planifice controlul medical aproape de data interviului, pentru ca rezultatele medicale să nu expire până intri în SUA.

A doua scrisoare de invitație la Ambasadă

Cu o lună înainte, deci în 6 iulie am primit invitația oficială la interviu. În română, de la Ambasadă.

Lista de documente de pregătit, așa cum ne-a fost precizată, repet, studiați situl oficial și așteptați scrisorile în cauză, ele sunt sursa de informație corecta. Eu vă pot spune ce ni s-a cerut nouă.

Va rugam sa fiti pregatiti sa prezentati la interviu urmatoarele documente:

  • Pasaportul valabil pentru dvs., sotul si fiica dvs.,
  • Toate pasapoartele anterioare ale dvs. si ale sotului dvs. cu vize pentru SUA,
  • Cate doua fotografii ca in modelul atasat pentru fiecare din dvs.,
  • Certificatul de nastere in original, nelaminat, insotit de o copie, pentru fiecare din dvs.,
  • Certificatul de casatorie in original nelaminat insotit de doua copii,
  • Daca ati mai fost casatoriti anterior, dovada ca aceste casatorii au fost desfacute – sentinte/certificate de divort sau certificate de deces in original, nelaminate insotite de copii,
  • Un cazier judiciar din Romania in original, pentru dvs. si sotul dvs.,
  • Daca ati mai locuit in alte tari in afara de Romania si Statale Unite ale Americii pentru perioade de timp de un an sau mai mult, va trebui sa obtineti si sa prezentati la interviu un cazier judiciar din respectivele tari, daca acesta este disponibil,
  • Diploma dvs. de bacalaureat in original, nelaminata, insotita de o copie,
  • Alte diplome de studii superioare in original, nelaminate, insotite de copii (optional),
  • Diplome de studii ale sotului dvs. in original nelaminate insotite de copii (optional),
  • Examenul medical completat la una din clinicile din Bucuresti cu care Ambasada SUA are contract de colaborare (atasam lista cu numele si informatiile de contact ale clinicilor),
  • Acte de suport financiar din care sa reiasa ca aveti suficiente fonduri sa va intretineti in SUA – extras de cont bancar, oferta de lucru, acte de proprietate, etc.
  • Taxa pentru solicitarea vizei de imigrare in cadrul programului DV-2018 este de 330 dolari SUA de persoana si se achita numai la casieria Consulatului SUA in ziua interviului in dolari sau Lei in numerar sau cu card de credit.

IMPORTANT:

  1. stabiliți data consultului medical imediat după asta. Noi am ales să-l facem cu 2 săptămâni, pentru că în cazul Nadiei testarea de TBC lua 10 zile. Deci nu puteam obține rezultatele imediat.
  2. luați cu voi MULTE acte. Am plecat cu 3 dosare, nu știi niciodată ce ți se cere.
  3. bărbații cu stagiul militar satisfăcut să aibă livretul cu ei. Soțul a dat și brevetul de parașutist.
  4. NU LAMINAȚI NICIUN DOCUMENT. Nu se va considera valabil. Dacă ați bușit deja diploma de BAC, refaceți-o imediat ce ați câștigat loteria, să aibă timp să vină una nouă. Diploma de Bacalaureat este condiție sine qua non pentru aplicantul principal, nu o aveți (și nu puteți dovedi că ați lucrat 2 ani într-un domeniu aprobat de ei), NU luați viza.
  5. certificatele de naștere pot fi și model vechi. Noi nu am avut probleme cu ele.
  6. certificatul de căsătorie să fie cu 2 copii, doamna de la ghișeu va face câte o grămadă de documente pentru fiecare aplicant.
  7. nu sunt necesare copii legalizate. Noi am făcut doar copii simple. PENTRU TOATE DOCUMENTELE, copiile rămân la dosarul din Ambasadă.

Consultul medical

Există două clinici acreditate de Ambasada SUA și 4 medici în total care se ocupă de examenul medical. În acest an au fost Bio Medica și Regina Maria. Mi s-a părut ciudat că trebuie să mergem la București, când am o filială Regina Maria la Timișoara la 200 de metri de casă, dar acestea sunt cerințele.

Niciun alt medic nu vă poate ajuta și rezultatele la analize / consult din altă parte nu vor fi luate în seamă.

Examenul medical este destul de simplu, se iau analize de sânge, se fac radiografii (adulții), consult oftalmologic și o discuție cu medicul despre vaccinări, istoric medical etc.

Dacă nu aveți lista de vaccinări (sunteți babalâci ca noi și nu mai există vechile dispensare cu actele voastre medicale), puteți discuta cu medicul de familie să vă facă o listă cu ele (oricum toți pe vremea aia eram vaccinați pentru tot). La clinică veți discuta aceste vaccinări, ce boli ale copilăriei ați făcut și se vor face vaccinări suplimentare.

Soțul s-a ales cu un antitetanos, eu îl am făcut de 2 luni, de când m-a capsat ciobănescul.

Pentru că Nadia are peste 2 ani, s-a făcut un test pentru depistarea TBC-ului și nu am putut lua rezultatele în aceeași zi. Așa că am discutat cu clinica să le luăm în ziua interviului. NU se trimit pe curier (și nici nu ar fi OK, pentru că, dacă le pierd sau nu vin la timp, s-a dus pe copcă interviul).

Interviul

Am plecat de la 5 dimineața din Sibiu (am avut ceva treabă acolo și am legat călătoriile), să nu prindem aglomerație. Interviul a fost la ora 13, trebuia să mergem în Floreasca să iau plicul sigilat cu rezultatele medicale, apoi în Băneasa la Ambasadă.

Am stat cam o oră și jumătate prin București, până la clinică, apoi ne-am mișcat mai repede spre Băneasa. Nu înțeleg de ce încă nu o linșează nimeni pe primăriță, traficul de acolo ar fi motiv de o nouă revoluție.

Oricum, am ajuns la timp, ne-am preumblat prin mall-ul de la Băneasa (bine plasat acolo) și ne-am prezentat la ora 13 la interviu.

Am trecut de controlul de securitate, Mircea a lăsat cheile de la mașină. Nu am avut niciun bagaj, nici telefoane, le-am lăsat și pe ele în mașină. Doar dosarele și emoțiile de rigoare.

Imediat ce am ajuns în Ambasadă, ne-am așezat și am așteptat. Noroc că sunt hipotensivă, cred că mi se triplase tensiunea de stres. Mircea era și el stresat, de parcă depindea viața noastră de rezultat. Drept este că ai o șansă, nu poți da din nou interviul, dacă ai greșit, ai pierdut tot. Planuri de viitor și mulți bani.

Am fost chemați la ghișeu și am început să dau actele. Aveam deja lista oficială, așa cum am copiat-o mai sus și o groază de documente. Pașapoartele actuale, vechile pașapoarte cu viza turistică încă în ele, certificatele de naștere, actele de studii, plicul SIGILAT de la clinica medicală și documentele financiare (affidavit of support, acte de proprietate, CUI-ul firmei și bilanțul contabil, conturi bancare, PayPal etc.). Orice poate demonstra că viitorul imigrant nu va fi o povară pentru Statul American.

Am dat și actele militare ale lui Mircea și am fost amprentați. Am plătit 990 de dolari (de 3 ori 330, cât a fost taxa în acest an).

Ni s-a spus să mai așteptăm puțin, apoi am plecat spre alt ghișeu, unde l-am întălnit pe ofițerul consular.

Trecem peste faptul că eram ambii în pragul unui atac de cord, omul era cât se poate de relaxat și de binevoitor. Am mai dat o dată amprentele, că nu se luaseră corect, Nadia s-a declarat nemulțumită că nu o amprentează și pe ea.

Domnul respectiv a glumit, când a auzit că o cheamă Nadia, că-i dorește să fie și ea de nota 10.

Am jurat că tot ce spunem și am prezentat în documente este adevărat. Nadia a ridicat ambele mâini, că jură și ea, fapt ce a adus iar zâmbete pe fața tuturor.

Am tot așteptat să înceapă întrebările, eram gata să pledez cauza noastră, că mergem pentru viitorul fetei etc. Intenționasem să vorbesc toată dimineața în engleză cu consortul, să mai flexez mușchii englezei. Eram atât de obosiți și tracasați, că nu mi-a mai păsat.

Dar eram gata de luptă.

În loc să înceapă un adevărat interogatoriu, am făcut small talk natural, sigura întrebare, strecurată printre discuțiile despre amprente, numele fie-mii și nota 10, fiind „ah, parcă ați mai fost acolo”. Am răspuns că am stat 18 luni în New York la prietenii noștri, care sunt și nașii fetei.

Au discutat cei doi între ei despre actele noastre (dacă sunt toate cerute și în ordine) și l-am auzit spunând că din partea lui e totul OK. Tensiunea a început să scadă ușor, am realizat că suntem pe drumul cel bun.

Când ne-au spus că sunt nevoiți să ne anuleze vizele turistice, am înregistrat din nou o tensiune de om normal, am înțeles că le anulează pentru cele noi, atât timp cât nu am făcut rahaturi în America, era clar că nimeni nu anulează o viză așa aiurea.

Și-au cerut scuze că va lua 3 zile să vină actele cu vizele, că vor pleca spre Timișoara pe curier, am replicat că nu e nicio problemă.

Ne-au felicitat și am plecat de acolo cu lacrimi în ochi. De bucurie, că am trecut cel mai mare hop din viața noastră.

Deși am fost stresată până pe punctul colapsului, nu am avut niciodată senzația că vor să ne refuze sau că abia ne așteaptă la cotitură. Au fost extrem de plăcuți și de binevoitori, iar experiența în sine una foarte frumoasă.

Cam acestea sunt peripețiile noastre cu viza, ne vor veni peste 2-3 zile pașapoartele vizate și probabil la începutul anului 2019 vom reveni în iubitul nostru New York, cu un copil de 5 ani, gata să cucerească Lumea Nouă.

Surse de informație

Am promis că dau niște linkuri cu ce merită citit.

  • Situl oficial – Travel State.
  • Grupul Loteria Vizelor – oameni excepționali, care m-au ghidat și liniștit.
  • Pagina loteriștilor – un forum interesant. Nu am reușit să termin înscrierea, dar l-am citit din scoarță în scoarță.

Sper să vă fie de folos informațiile de aici și vă doresc succes, dacă sunteți gata să schimbați și voi continentul;)

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1810

34 Comments

  1. Multa bafta pe mai departe! Usor nu va fi insa cu multa rabdare si incredere in voi sper sa reusiti ceea ce v-ati propus!

    • Multumim, Marcela. Sa speram ca va fi OK. Usor nu e nimic in viata, acum macar avem drumul clar si vom incerca sa ne tinem de plan.

  2. Ramo, FELICITĂRI! Venim în vizită! Ne despart vreo 800 km. Mult succes în noua viață și fie ca totul să decurgă cât mai ușor posibil. Acomodare ușoară…!

    • Andrei, dai de veste si ne vedem. Suntem acolo de la inceputul lui ianuarie, cu o pauza in vara (iulie, probabil).

    • Multumesc pt informatii!! Cat de usor a fost interviul, ma bucur 🙂
      Multa bafta Nadiei, are numele predestinat pentru a fi de 10

  3. Deci de aia voiai tu sa ajungi la Bio Medica :))

    Of, trebuie sa recunosc ca sunt putin trista. De fiecare data cand aud ca mai pleaca cineva, am o strangere de inima. Ca ramanem singuri aici 🙁

    Bravo voua ca aveti curaj sa plecati spre o viata noua, stiu ca nu va fi usor. Mult noroc! Va pup!

    • Da, de aia doream sa ajungem. Nu fii trista, nu stii niciodata unde te duce viata. Noi nu plecam de tot (sper sa nu cada avionul cu noi, doamne feri’), pastram ce avem aici si vedem cum merge treaba. Poate dupa ce ajunge mini-jar campioana la tenis, ne retragem la sat, sa ne vedem de rosii si de vinete 😀

  4. Cam ăsta este procedura și pentru Canada. Greul începe din momentul în care aterizati în tara de adopție. Dar este un “greu “constructiv aducator de multe satisfacții. Succes

    • Multumim. Va fi dificil, chiar daca avem avantajul ca am stat deja 18 luni acolo, deci cam stim una-alta. Drept este ca acu’ venim si cu un copil si trebuie sa ne descurcam cu totul.. Om vedea …

  5. Din Germania iți urez mult succes, draga mea! Să aveți integrarea ușoară, să aveți mereu prieteni în jurul vostru. Și tot ce îți dorești să se împlinească.

  6. Felicitari, Ramona! Economia e buna acum, asa ca veniti intr-un moment prielnic.
    Personal, nu as locui in NY, dar bineinteles ca e chestie de preferinte 🙂

  7. Felicitari pentru articol, este foarte bun! Ati stat acolo 18 luni cumulat sau consecutiv pe viza turistica?

  8. Felicitari! Mi-au dat si mie lacrimile un pic cand am citit povestea. Sa fie intr-un ceas bun, sunt sigura ca va va fi mai bine.

  9. Multa bafta pe mai departe! ma bucur pentru reusita, ca voi chiar v-ati dorit! aplicare an de an de atatia ani arata determinare.
    O sa fie bine, abia astept sa ne scrii cum si ce!

  10. Felicitari! Tu se pare ca stai bine cu engleza, nu stiu de sotul tau. Insa una e sa citesti, sa scri, sa vorbesti in persoana, sau sa vorbesti la telefon (cel mai greu). Pana plecati ascultati mult filme nesubtitrate (eventual puneti un carton in partea de jos a tv). Poate ai realizat ca birocratia e destul de redusa in America si cele mai multe lucruri se realizeaza la telefon. Unul dintre primele lucruri de care vei avea nevoie dupa ce obtii ssn-ul (un fel de cnp) va fi un credit card. Neavand istorie de credit ar trebui sa aplicati pentru un secure credit card gen https://www.capitalone.com/credit-cards/secured-mastercard/ (nu e o recomandare, e doar genul de cc care iti va trebui la inceput). Intreaba si la banca unde iti vei deschide contul de un secure cc. Va fi greu si cu cea mica intrucat costurile la gradinita sunt exorbitante insa cand cauti servici in doi sunt mai multe sanse. Daca va gasiti servici amandoi cu atat mai bine si poate e mai usor sa aduceti vreun bunic sa va ajute (daca nu salariul unuia dintre voi se poate duce pe gradinita). Insa la interviu cine vine sa va ajute nu trebuie sa declare ca o sa va ajute (ia locurile de munca americane). Oricum merita sa aveti servici amandoi… viata e scumpa si grea cu numai un salariu. Cheltuielile medicale si cu dentistul sunt exorbitante. Puneti-va la punct dantura ca sa va tina cativa ani. O lucrare pe canal e in jur de $1700.

    Mult succes,

    • Buna si merci de sfaturi.

      Sotu’ se descurca si el decent in engleza, eu sunt fluenta. A mica inca un stie, dar va invata repede. Conturi avem din 2010 la Chase, dar numai debit card cu zero overdraft, ca am eu pitici pe creier. Stiu ca ne trebuie credit history, deci ne vom lua si un credit card, ca altfel ne ustura la asigurari si altele.

      Tot medicalul se face inainte, asa cum zici, dinti, analize etc. Ca nu am bani sa dau acolo pe din astea, asa ca le vom rezolva inainte de plecare.

      Bunici de adus din pacate nu avem, vom fi doar noi. Eu voi sta acasa sa freelanceruiesc, ca oricum asta fac si aici. In mod normal ar trebui sa ma descurc, am deja clienti americani, o retea de situri care aduc niste bani .. vedem.

      Gradinita este gratis, mergem la una de stat. Chiar foarte buna, in cartier. Stiu ca se plateste ceva lunar, dar nu enorm. Acolo a mers fiica pritenilor nostri, acolo merge si fie-mea.

      Costisitor va fi tenisul, voi incerca sa o tin la antrenamente macar o tura pe saptamana intr-o prima faza, ca este visul ei sa faca tenis.

      Vedem pas cu pas cum ne descurcam. Din fericire nu plecam intre straini, avem niste oameni minunati alaturi si vom reusi 🙂

  11. multumim pt informatii.
    noroc in noul drum. si noi am plecat in Danemarca, tot temporar am fi vrut sa fie :(. dar vremea ne deprima pe aici..
    Intrebare : pe site-ul oficial ati aplicat, travelstate.gov nu? nu pe alte site-uri colaterale…

  12. Felicitări pentru reușita !! Și eu mi-am propus de vreo 8 ani sa aplic la Loteria Vizelor însă am tot amânat cu speranța ca in România se va schimba ceva in bine ,nedorind sa îmi părăsesc țara având pana acum câteva luni un sentiment patriotic bine înrădăcinat in suflet ! Însă gata,am ajuns la saturație,nu mai am nici 0 % speranța ca va fi mai bine la noi și am luat decizia de comun acord cu familia sa ne încercam sansa an de an pana când ne va surâde norocul!Eu sunt asistent medical și am profesat mereu doar pe medicina de urgenta (prespital și spital ) însă refuz total sa mai fac parte din categoria celor care ne tratează pacienții doar cu gândul la ziua de salariu sau la plicurile cu șpăgi ,neoferind in schimb nimic din ceea ce ar trebui sa reprezinte un cadru medical -profesionalism,răbdare,empatie,pasiune și dăruire totala in slujba vieții ! Mai bine îmi schimb profesia decât sa mai fac parte din noroiul asta infect numit sistem medical Românesc ! In plus ,am doua fetițe mici pt care îmi doresc ceva cu mult mai bun decât le poate oferi țara mama ! Dacă vom continua sa rămânem in RO mi-este groaza sa ma gândesc la viitorul total incert al copiilor mei!Pentru ele in primul rând vrem sa luam viața in piept și de la capăt !
    Ne-am interesat suficient de bine in ultimile luni despre ce înseamnă “visul american” și suntem foarte conștienți ca nu este chiar un vis și nici nu este țara in care umbla câinii cu covrigi in coada ,suntem conștienți ca pentru a o lua de la 0 in USA și a putea sa ne adaptam vieții de acolo ne așteaptă un drum foarte greu ,anevoios care implica sacrificii si munca pe măsura însă cu orice preț si sacrificiu ne dorim sa luam totul de la 0 acolo!Între timp in afara de loterie încercam sa vedem și daca mai exista și alte posibilități legale de a intra in America cu drept de munca !
    Din ce m-am interesat pe unde am reușit pana acum,am înțeles ca studiile postliceale sanitare nu s-ar echivala in USA,doar facultatea ,motiv pt care anul acesta am sa îmi continui studiile pt a ma putea licenția in domeniu ca sa fiu sigura ca nu întâmpin probleme in a profesa pe domeniu in stituatia in care as ajunge acolo !(Și voi ajunge 😬)Daca știe cineva și alte informații legate de echivalarea studiilor medicale ca și AMG ,aștept orice informație cât de mică care mi-ar putea fi de folos !
    Dojo ,dacă mi-ai putea lasă o adresa de mail ți-as fi recunoscătoare pt ca as vrea sa vorbim și sa ma informezi cu lucruri importante ce țin de viața in USA ! Felicitări încă o data și succes in tot ceea ce v-ati propus sa realizați !!

  13. Sunt convins ca ati venit in SUA pana in 30.09.2018 si nu in Ianuarie 2019, asa cum ati lasat de inteles!
    In Ianuarie viza era, deja, expirata!

    • Sunt convinsa ca pe pasaport viza de intrare are 01.03.2019 pe ea. Sper ca nu eram atat de beti de bucurie, incat sa nu stim sa citim. Daca interviul a fost luat pe 6 august 2019, inseamna ca aveam undeva la 6 luni sa intram in SUA. Mai exact expira pe 23 ianuarie, asa dupa cum scria pe viza de pasaport.

      Dvs. vorbiti despre data LIMITA de interviu pe anul in cauza, care este 30 septembrie. Daca nu intri la interviu pana atunci, chiar daca ai case number, nu mai intri deloc. Asta asa este. Odata luat interviul ai aprox. 6 luni sa te muti in tara cea noua. Este imposibil sa te muti in cateva saptamani, vorbim totusi de EMIGRARE, nu de calatorie de distractii. De asta ti se da aproape juma’ de an, sa ai timp sa vinzi prin tara, sa mai economisesti, sa cauti un job etc.

  14. Salut! Ai spus ca v au trebuit acte doveditoare ca aveți cu ce sa va întrețineți acolo ,poți sa fii mai explicita ce ați dus ?

Comments are closed.