Sunt abonat Orange de 10 ani. Am luat pe atunci un “dialog inedit” de 4 dolari, transformaţi în 4 euro, odată cu trecerea la moneda oiropeană. Am rezistat eroic ani buni de oferte şi super-oferte. De 100, 1000, catraliarde de minute, “semeseuri” şi alte “euri”, delfin, balenă sau caracatiţă. Sau cum s-or chema minunile astea de planuri tarifare, că mi-s în urmă cu noutăţile.
După 10 ani de prestat la Orange am vreo 30 de minute lunare. Cred. Sau 20. Că, la fel ca orice alt operator “românizat” şi pe Orange îi doare exact sub coadă de prostii ca “fidelitate” sau chestii similare. E bine şi aşa, că tot nu ţin conferinţe pe mobil.
Odată cu trecerea de la stadiul “cul” de om de radio, cu enşpe mii de prieteni la cel de pierde-vară pe internet, s-au rărit enorm şi apelurile telefonice. Erau momente când simţeam nevoia să sparg telefonul, că toată lumea avea ceva de discutat. De cerut mai exact. După retragerea din viaţa “publică”, plus 6 luni de ţinut telefonul închis, e aşa linişte şi pace, de zici că îs într-un templu shintoist.
De când cu sănătosul principiu că “ăia de au nevoie de mine, ştiu ce număr au” şi sunat când trebuie, nu doar să mă afişez cu telefonul în mână, am ajuns la nemaipomenitul record de a plăti 16 lei pe lună abonament. Ştiu şi cum e să plăteşti 200, că am mai dat cu oiştea-n gard anii trecuţi.
De ce mă obosesc să scriu asta? Că tot aud destui că se plâng că le rămân minute nevorbite. Şi apoi, la final de lună, sună şi pe mama moarte numai să aibă cum să ardă minutele în cauză. M-a pufnit râsul când am fost la ţară pe lângă Sibiu, văzând şi ultimul cioban cu mobilul la ureche, vorbind prostii şi explicând “pai trebuie să consum minutele”.
Păi cine soarele meu vă pune să plătiţi a proasta pentru ceva ce nu vă foloseşte? Dacă aş avea un necesar mai mare de minute, nu cred că Orange nu mi-ar face “upgrade” de contract în secunda 2. Nu ştiu sigur, dar io în prostia mea zic că ar da pe spate de bucurie, dacă m-aş oferi să le mai dau vreo 8-10 lei în plus pe lună.
Cam la fel le-am spus multora şi pe hosting: nu vă aruncaţi la planuri “nelimitate” şi rahaturi din astea nesustenabile. Luaţi unul MINIM şi, dacă e nevoie, hosterul vă face upgade IMEDIAT, că doar de acolo-şi ia banii. Dar nu plătiţi 1-2 sau 3 ani servicii în plus, când de fapt nu aveţi nevoie de ele.
Aş putea plăti 30-40 de lei lunar pe un serviciu de care nu am nevoie. Să am minute, să mă laud la cafea şi apoi, la final de lună să sun şi morţii, doar să nu pierd iar sute de minute aiurea, pe care, teoretic totuşi le plătesc. Şi apoi să casc ochii mirată că unii pot beneficia de aceleaşi servicii la un preţ sensibil mai mic şi eventual să mă şi plâng că e greu cu banii.
Voi câte minute pierdeţi lunar?
Depinde de luna. Fiind pe cartela, acum se numara minutele cu sutele sau miile, nu cu zecile. Tocmai mi-am activat 1000 minute nationale in retea, 50 internationale si nationale, 500 sms-uri si 50MB trafic internet cu 6E. Eu zic ca e f ieftin si nu merita sa imi fac abonament.
Cat despre cat o sa consum… Probabil cel putin jumatate din cele in retea, toate cele nationale, vreo 10 sms-uri si cam toti MB de trafic.
Dupa mine, mai bine sa ne ramana decat sa dam 9 euro pe 180 de minute in retea seara dupa 8 cum era inainte.
Mda, tot cam aşa merg şi eu, la relanti .. 4 euro pe 45 de minute naţionale e de-ajuns. Dacă vrei un control şi mai exact al costurilor treci pe abonamentul de 2 euro al RDS, acolo chiar că plăteşti fix de cât vorbeşti.
Pe mine mă amuză maxim că TREBUIE să consume acele minute! 😀
Ma scot din sarite cei care isi consuma minutele si mintile prin autobuze, tramvaie si chiar pe strada, urland in gura mare ce au mancat, cum s-au spalat si cum mai taie ei frunze…
Telefonul meu are o cartela din aia cu 1000 de minute, pe care platesc 5 euro/luna (si suma de reincarcare tot scade) si le consum in proportie de 50%, dar fara sa ma screm:)), si sta 80% din timp pe silent. De ce? Il urasc cand suna! :))
Vorbesc cu mama si cu un prieten apropiat, ca sa nu simt distanta dintre orasul lor si al meu, insa in rest scurt si la obiect.
Dar ii stiti pe aia de sunt conectati la net (mess, skype, etc) si in timp ce vorbesti cu ei, iti zic: “stai asa ca te sun” ? Alora ce sa le mai faci?
Si jur ca cel putin o data am raspuns la tel si am zis ca e greseala:)) In concluzie, platesc putin, vorbesc putin si incerc sa fac multe:P
eu am cam 300 de minute in retea,vreo 60 nationale si un bonus,plus sms-urile de rigoare…imi ajung si platesc cam 7 euro pe luna,la un abonament vechi de vreo7-8 ani la vodafone.
mu am avut timp sa ma informez si de alte oferte mai rentabile si ieftine,pentru ca am fost plecata,dar o voi face.
Cand am fost sa imi trec numarul de pe Vodafone pe Orange m-am contrazis 5 minute cu tipul de acolo care incerca sa imi vanda un abonament cu nspe mii de minute. ‘Dom’le, eu nu vorbesc nici 20 minute pe luna, ce dracu’ sa fac cu 1000?’ ‘Pai daca vreti sa sunati pe cineva in afara retelei?’ ‘Platesc!’ Nu putea sa priceapa…
(In final, tot cu un abonament de cativa euro am ramas. Moment in care, vazand ca sunt hotarata, mi-a spus ca de fapt, din cauza ca vin din Vodafone, oricum primeam cadou niste minute gratis in alte retele… fix alea pe care vroia sa mi le vanda el mai devreme.)
deci ala merita un sut in tender. Mda, vanzatori …
Eu am un ”Delfin 8” care imi slujea excelent la fostul job. La actualul, as renunta bucuros la niscaiva minute pentru cateva sute de MB trafic, lucru pe care-l voi face odata ce schimb telefonul 🙂
este posibil ca oamenii de care vorbesti sa aiba abonament luat cu telefon cu tot. Cu alte cuvinte, si-au dorit oamenii un telefon si nu l-au putut lua la un pret rezonabil decat cu un abonament care include un nr X de minute.
Cand am fost asta vara in RO mi-am reincarcat o cartela Vodafone pe care o am si eu de pe vremea cand se numeau Connex.M-am pomenit cu nu stiu cate sms-uri cu oferte inutile si aberante de tipul horoscopului zilnic. Sau, mai iuritor, zilnic imi trimiteau cate o zicala celebra:)))).
si eu tot la orange pe cartela, din antichitate.vorbesc la telefon cu oameni care au ce zice si care sunt la distanta.
Am un abonament de 6 euro. Imi ajung minutele, nu prea imi raman si nici costul nu mi se pare mare.
Am o ofertă cu 1200 de minute lunar și 12000 de sms-uri, rămân cam 1000 din fiecare. Nu-s adeptul vorbitului la telefon. Nici măcar pe mama acasă nu o sun mai des de o dată pe săptămână, deși aș putea să o sun zilnic și să o țin de vorbă cu zecile de minute.
Aștept o ofertă bună de la cosmote. Au una cu 3 euro dar de ce nu mi-au dat voie să o aplic, ei știu.
io pe persoana proprie care este ( 😛 ) am o crtela cosmote sa ma sune sotia. minute ioc, nici macar in retea. imi ajunge 112 (care este inca gratis). sotiei ii trebe insa vreo 600 minute (sora, verisoara, frate, mama etc) asa ca usuca ea pe partea ei 😛
Foarte tari ofertele Orange.. cred ca am sa ma gandesc si eu la o schimbare pe viitor.
Pentru 4 euro primesc 600 minute in retea si 20 naionale. Evident ca nu le termin, dar e cel mai mic plan tarifar din reteaua mea.
Pentru 4 euro primesc 600 minute in retea si 20 nationale. Evident ca nu le termin, dar e cel mai mic plan tarifar din reteaua mea.
Eu am ofertele de la orange young…4 euro 400 min 400 sms 40 min nationale…plus is in orange suporter :))
Si eu mai am perioade cand mai raman cu 30-40 de minute, dar asta foarte rar…de obicei raman cu mesajele :))
bine…vb o tona cu prietenele mele care nu sunt in Cluj 😀
Eu am un abonament de 5 euro pe Cosmote, din 2005. Am incluse 30 de minute naţionale şi 400 în reţea. Nu le consum tot timpul şi nici nu-mi propun asta, dar ăsta era cel mai mic abonament la ei. Bine că am citit mai sus că au abonament de 3 euro, că sună tare interesant.
eu platesc 18 lei pe luna la orange. si am destule minutele…
Cartela Vodafone – 5euro/luna
1000 minute/sms in reteaua Vodafone
75 minute/sms nationale
Daca trimit sms se scade din minutele respective.
Consum toate nationale si vreo 200min in retea.
[…] ieşită de pe net. Încă nu a ars nimic că nu am intrat 5 ore pe net şi am plecat la plimbare. De asta am abonament de 4 euro la Orange şi un răhăţel de LG Cookie, de mă fac de râs la toate întrunirile blogeristice. Pe care iar […]