Vă întrebam acum câteva zile dacă recunoaşteţi un obiect. Unii au spus că este uscător de păr, alţii că este ondulator (la ce era pe vremea aia în zona de “aplicaţie” a aparatului, cuget că-i putem spune şi aşa), poate chiar aparat de masaj (sub acest nume se vindea pe vremea aia, deci suntem destul de aproape).
Ei bine, aparatul în cauză este un … vibrator.
Deci se cheamă Eskimo Vibrator şi se folosea prin ’30-’40.
Urmează alte două modele: Pulscon (care, după cum vedeţi merge pe bază de manivelă) şi The Premier
Unde poţi vedea aceste antice exponate destinate damelor ceva mai dezinhibate (mai ales pe vremea aia)? Unde altundeva decât la Muzeul Sexului din New York, plasat strategic pe 5th Avenue, nu chiar departe de Empire State Building.
L-am ochit încă de anul trecut şi, dacă tot s-a întâmplat să mă fâţâi pe 5th, am zis că ar trebui aprofundată problema.
Asta este muzeul de pe partea cealaltă a străzii. Mergeam pe acolo că era soare …
Imediat ce ai intrat, poţi cumpăra tot felul de prostioare ..
Bineînţeles, pentru că sunt unii prea .. înfierbântaţi, avem şi un avertisment:
Am plătit aprox. 17 dolari pentru a intra în muzeul propriu-zis şi m-am pregătit să fiu uimită. La primul nivel era o vitrină cu nişte roboţei “în acţiune”, în acţiune aşa ca idee, că nu se mişcau oricum. Şi filmuleţe ce descriu evoluţia divertismentului “porn” de la desene animate prin vremea pudibonderiei până la tot felul de scene “serioase” de acum. Am trecut repede prin zonă, chiar nu mi se părea nu ştiu cât de relevant. Era oricum interesant să vezi cum a evoluat industria filmului şi cât de dezinhibaţi suntem acum.
Cele mai interesante au fost cele 3 vibratoare, m-am amuzat văzând cum arătau. Erau şi nişte păpuşi gonflabile (bănuiesc) de ambele sexe, în mărime naturală ..
În afară de câteva exponate, muzeul mi s-a părut sărac şi prost organizat. Sincer, mă aşteptam să pierd mai mult timp şi chiar să am ce vedea. Nu cred că am stat mai mult de 10 minute, spre deosebire de Bodies de pildă, unde am stat mult şi chiar am simţit că am primit ceva “value for the money”.
Oricum e bine că am vizitat şi minunea asta de muzeu, să nu zic că nu l-am văzut.