Înainte să se nască Nadia am petrecut lunile de așteptare citind de toate, de la cum să naști, la ce gen de scutece să folosești, cum să faci să alăptezi, cum se dezvoltă un copil de sub un an etc.
Una dintre problemele care m-au îngrozit, a fost iritația de scutec, despre care tot citeam. Și îmi amintesc și eu câte un bebeluș de pe vremea pe când eu eram copil și venea câte o verișoară mai mare cu pruncul la noi – cât de roșu era la popou, cum se îneca aproape în pudră de talc și cât de iritată era zona respectivă.
Am intrat deci în faza de mama secolului cu spaima că mă voi distra cel puțin periodic cu așa ceva.
Anunț cu satisfacție că în cei 2 ani jumătate cât a folosit copilul scutece de unică folosință, nu a fost NICIODATĂ iritată.
Am folosit în general Pampers Active Baby Dry, dar a purtat și Pampers Premium Care.
Fine, foarte fine
Scutecele Pampers mi-au plăcut pentru calitatea lor. Și-au făcut treaba așa cum trebuie, au fost arătoase și plăcute la purtat.
Premium Care sunt însă atât de catifelate …
Chiar dacă sunt tot scutece de unică folosință, senzația nu era de „plastic”, erau fine și delicate.
Indicator de umezeală
Am văzut prima dată scutecele în cauză când avea Nadia 2 luni și ne-am internat o noapte să-i facem o serie de analize. Avea o colegă de salon pentru fetița ei (noi aveam stocul făcut pe 4 luni în avans de Pampers Active Baby Dry).
Mi-a explicat respectiva ce-i cu linia care se albăstrește și mi s-a părut foarte interesantă ideea.
Apoi am ajuns și noi să folosim Premium Care și mi-a fost util să știu când a făcut număru 1.
Odată ce a crescut, era simplu să-ți dai seama, că-l umplea, dar la vârstă foarte mică se întâmpla să dau scutecul jos, că aveam eu impresia că trebuie schimbat. Și era perfect uscat.
Mi-au prins deci bine indicatoarele respective, nu mai aruncam aiurea scutecele, în eterna încercare de a fi mama secolului.
Canale absorbante
Odată ce crește bebe (și vezica din dotare), începi să apreciezi la adevărata valoare un scutec care „ține” lichid cât mai mult, astfel că nu se trezește odorul într-un mini-lac de pipi (sau tu, dacă dormiți împreună).
Pampers Premium Care vin cu canale absorbante special gândite încât să poți lăsa un scutec neschimbat dacă ai apucat să dormi mai mult de 2 ore neîntrerupt sau nu ai la dispoziție unul de schimb.
Pielea respiră mai bine
Spuneam că nu ne-am confruntat cu temuta iritație de scutec, deși nu am făcut niciun efort special în acest sens.
Am folosit o cremă sârbească până cât a împlinit juna 6 luni, apoi doar când făcea numărul 2, apoi am sistat complet folosirea cremei pentru când părea că se irită. Asta înseamnă că am mai folosit-o de vreo 10 ori într-un an și jumătate.
Pielea nu a fost niciodată umedă sau iritată, așa că teama mea inițială a fost complet nefondată.
Senzația generală este de scutec de calitate, fin și plăcut la atingere, eficient în a păstra bebelușul uscat.
Ce variante de Pampers ați folosit? Care vi s-a potrivit cel mai mult?
Noi le-am incercat pe toate, de la majoritatea firmelor producatoare. Dar intotdeauna peste noapte i-am pus Pampers. Asa, pentru siguranta, si pentru am fost sigura ca nu da rateuri si nu ma trezesc cu surprize peste noapte. Dar, de departe cele mai practice sunt scutecele – chilotel de la Pampers. Cu ele ma si straduiesc sa il dezvat de scutece (dar am ajuns la capatul rabdarii!), nu stiu cum voi reusi sa fac asta.
Io zic sa-i dai timp. Va veni momentul cand copilul va dori doar la olinta/buda si iese cu istericale daca incerci sa pui un scutec pe el. La noi cam asa a fost 😀
E bine sa-l dezveti de scutece cat mai repede posibil, se invata cu ele si este destul de greu pana il dezveti. Copilul trebuie invatat de mic cu olita sau direct la WC, al mei nu a vrut sa faca la olita, a vrut direct la buda.