Plugin-uri WordPress foarte utile

Probabil am mai scris câte ceva despre subiect pe blog, dar reiau discuția pentru a vă prezenta 3 noi plugin-uri de care mi-s îndrăgostită de ceva timp.

În general NU recomand să instalați tot felul de prostioare, de asta nu veți vedea la mine plugin-uri cu slidere și alte aberații. Pe lângă asta, dacă treaba se poate face din temă sau din surse externe (Analytics de pildă în loc de cine știe ce plugin de statistici), voi prefera varianta în cauză, să nu mai instalez și alte bulendre pe site.

Dar hai să intrăm în „materie” și să vă prezint ultimele mele descoperiri:

pluginuri wordpress

Optimize Database after Deleting Revisions

Teoretic faptul că WordPress salvează „reviziile” de articole nu-i chiar rău. Practic, dacă ai grijă, nu prea îți este necesar. Când scriu câte un articol, am obiceiul ca, odată la câteva paragrafe, să fac un ctrl-c (în caz că se bușește ceva sau mă „de-loghează”) și să dau save draft. Dacă necuratul nu doarme și apare „blank”, dau ctrl-v și îmi pun din nou textul. Fac salvări din astea de câteva ori înainte de a termina un articol. Știu, aș putea să folosesc un tool extern, dar prefer să-mi scriu articolele direct.

Oricum … la câte un articol, după ce tot bibilesc la el, se întâmplă să am și 10 revisions salvate, când pe mine nu mă mai interesează niciuna, că deja am articolul publicat sau programat. Dacă faci faza asta la fiecare minune de articol, când aduni câteva sute, începe să fie mai cu cântec.

Plugin-ul acesta deci se poate seta să-ți țină de pildă doar 2 revisions și poți de asemenea curăța restul de mizerii, plus să optimizeze baza de date. Recomand să-l folosiți cu grijă (indicat e să aveți un backup de bază de date recent, în caz că). Vă scapă de multe „gunoaie” în blog.

Redirection

Ăsta este preferatul meu la ora actuală. L-am instalat pe blogul celălalt și în câteva ore m-a dat pe spate. Bun mi-am dat seama cât de proastă sunt cu toate modificările de conținut (am ras niște tag-uri, am re-organizat niște categorii etc.), pentru că mi-a listat așa frumos TOATE paginile 404 (Page not found) pe care am reușit să le „generez” în deșteptăciunea-mi nemărginită. Ca idee, dacă faceți ordine prin bloagă, binevoiți să puneți niște redirectări.

Așa că, văzând ce harakiri e la mine pe blog, m-am apucat de pus redirectările respective, să nu mai primească lumea doar pagini negăsite. Se pot pune pe grupuri (dacă doriți și redirectări afiliate sau să vă organizați chiar mai frumos munca) și se pot urmări log-urile.

Îți arată toate încercările făcute de diverși, de la accesarea paginilor pe care le-ai bușit tu ca blogger, până la încercarea de a găsi fișiere admin și alte șmecherii pe care le fac tot felul de oameni „de bine”. O altă treabă utilă: vezi IP-ul de la care s-a făcut încercarea … și ajungem la următorul plugin de care-mi e iar drag de mor.

IP Blacklist Cloud

Odată ce vezi de unde sunt încercările de redirectare, dai un click și vezi de unde vin minunile. Pe blogul acesta teoretic am vizite în mare parte din România. Bun, am și oameni din diaspora, deci nu intenționez să le tai macaroana. Pe celălalt target-ul sunt vizitatorii din State, deci, când văd tot felul de șmecherii făcute de prin Ucraina, Rusia sau China, îmi dau seama că ăia sigur nu au venit să-mi citească articolele geniale.

Așa că m-am pus cu tunul pe ei și am trecut la banat IP-urile în cauză. Mai am IP Block Country instalat și am setat deja cele 3 țări să nu poată accesa, dar din ce văd pe redirectări, se pare că tot scapă destui. Deci probabil voi scoate plugin-ul în cauză și voi trece la executat IP-urile care-mi dau mai mult de furcă. Se poate folosi și pentru sursele de spam, plus dacă vă irită careva.

Urmează să instalez minunile astea și aici, nu vreau să mă gândesc ce minuni am putut face în 6 ani, deci probabil voi face redirectări până la Crăciunul viitor, momentan pe celălalt blog merg de minune.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1810

16 Comments

    • Nu am mai ajuns de mult pe aici, asa ca acum recuperez cu cititul. 😉
      De acest plugin am eu nevoie, permanent incearca cate un idiot sa se logheze..
      Ce parere aveti de noua versiune Wordfence cu Falcon Engine activat? Se pare ca nu admite un plugin de cache. Mie mi se comporta bine.
      Pentru cache ce recomandati? Eu foloseam Total cache, dar cei de la hosting mi-au recomandat ca pe serverele lor sa folosesc Super Cache, ei spun ca da rezultate mai bune.

  1. /observatie

    Problema la atacurile “wp-login” este aceea ca este vizată direct pagina wp-login.php (care e nitel mai greu de inlocuit peste tot).

    Astfel, atacatorii trimit informatiile de autentificare direct prin POST, iar in lipsa unei protectii implicite a acestei pagini, codul PHP este evaluat oricum, chiar daca datele de autentificare sunt eronate (adica resursele sunt consumate oricum). Ce inseamna asta ? la 30-50 de accesari pe secunda ale paginii, e destul de probabil ca blogul sa “tușească”.

    Alte solutii?
    – limitarea prin .htaccess (sau similar);
    – salvarea paginii wp-login.php si inlocuirea ei cu o pagina blank (e nitel “self-suicidal”, dar atata timp cat nu scrii articole sau esti deja autentificat, solutia e extrem de eficienta)

  2. In loc de “Optimize Database after Deleting Revisions” (sau mai era unul “Revizion Control”)nu se poate face vreo smecherie direct din codul temei ca sa nu pastreze mai mult de 3 revizii ?

  3. Si eu folosesc IP Blacklist Cloud pe 2 site-uri ( unul in engleza iar altul in romana ) si mi se mare destul de bun. Am realizat ca atacurile sunt indreptate majoritar catre cel scris in engleza. Plus, spam la greu, de care scap destul de usor cu pluginul asta.
    Un alt plugin care mi se pare destul de bun e WP-Data Base-Backup https://wordpress.org/plugins/wp-db-backup/ Nu stii cand se poate intampla ceva neprevazut asa ca e bine sa fii pregatit. Ce mi se pare cool, e ca poti sa-ti setezi un “schedule” , astfel nu uiti niciodata 🙂

  4. Eu momentan nu am avut niciodata probleme cu securitatea, insa niciodata nu e tarziu sa ma trezesc de dimineata cu ceva ciudat la blog. Chiar azi cand am verificat articolele mi-am dat seama ca un articol nu este complet, de ce nu pot sa-mi dau seama .

    • Nici eu nu credeam ca am probleme cu securitatea pana nu am instalat pluginul respectiv si am vazut cum zi de zi cate un chinez incearca sa se logheze la wp adminul meu 🙂

  5. OMFG, n-ai pus linkuri către pluginuri! Ce fel de blogheriţă eşti! (evident, ne descurcăm şi fără.. doar zic).

    Am instalat minunea de Database Optimizer, din 18MB mi-a făcut 13. Nu-i mult strict vorbind ca numere, însă procentual e o reducere de 30%, foarte mişto odată ce scalezi numerele.

    De Redirection şi IP Blacklist n-am încă nevoie 🙂

    Alte pluginuri pe care le găsesc utile:

    – Broken Links Checker. Pentru că link rot chiar e un fenomen real, şi te şi minunezi cum diverse resurse pe care le-ai indicat cândva mor. Youtbue e campion la şters videoclipuri, apropo. A, şi mai vezi câte din blogurile comentatorilor mor în timp, e interesant de observat pentru mine.

    – Do Follow. Sînt prea leneş să editez lucrurile manual.

    – Simple Google Sitemap XML. Chiar îmi pare că ajută cu indexarea. Evident, la mine e tot aia, că scriu din ani în paşti, da’ zic pentru cineva cu o activitate de om viu.

    – WP-DBManager. Backup automat la baza de date cu articole, şi trimis prin mai sau salvat pe server? Yes pls.

    – WP-Footnotes. Chiar elegant rezultatul, şi eu unul prefer note de subsol în locul deschiderii unor paranteze peste paranteze în articol.

    Cam atât.

    • Le-am pus titlurile, ca io le instalez din wp-admin, nu le mai descarc. Deci, atat timp cat le recunoaste din repository, ar trebui dat doar install. Plus ca nu va strica sa mai munciti si voi un pic 😀

      Buna lista de pluginuri, ma mai uit sa vad ce-mi poate folosi. Saru’mana 😉

Comments are closed.