Sa nu lasam caruciorul din mana, zic

Azi voi arde gazul pe acasă. Am stabilit să petrec ceva timp cu prietena mea, venită de peste mări şi ţări, am cam rezolvat ce trebuia rezolvat, deci respir şi io. Ieri am terminat cu umblătura, am fost la contabilă, la cumpărături, maşina e spălată şi cu rezervorul plin (în ideea că probabil în septembrie, când ne întoarcem) litrul de benzol o fi 10 lei.

Dacă tot am ajuns la cumpărături, am redescoperit o chestie ce mă uimeşte şi stresează în acelaşi timp: lumea stă agăţată de căruciorul de cumpărături, de zici că au plătit deja produsele şi le e teamă că-l fură careva. Fază nu neapărat deranjantă în Selgros de pildă, unde, pe lângă spaţiul destul de generos dintre rafturi, mai şi bătea ieri vântul. Când am intrat însă în Kaufland, am zis că şi căpiez.

Marea prostie a fost să ajungem acolo la 6 după-masa şi vineri pe deasupra, foarte probabil în perioada de salarii şi bonuri de masă. În parcare mai erau 3 locuri libere, în magazin tot cartierul meu şi cele apropiate, zici că venea Crăciunul.

Cu toată nebunia de acolo, mi-am “parcat” căruciorul în câte un sector, unde ştiam că nu incomodează, şi-mi făceam rondul pe la rafturi, luând produse şi plasându-le în “recipient”, când erau deja destule. Am revenit la raft şi am repetat operaţiunea. Chestie pe care o fac de hăt bine, fără să mi se fure căruciorul şi fără să uit unde l-am lăsat. La cât de strîmte sunt spaţiile de la raft, dacă ai 2 cărucioare în zonă, nu mai treci.

Partea nasoală e că majoritatea cumpărătorilor, stau agăţaţi de cărucior, de zici că viaţa lor depinde de ele. Am mai văzut cărucioare “parcate” şi oameni care le alimentau tot ca mine, dar probabil 90% din populaţie e ceva mai paranoică. Să nu mai vorbim de oprit amboulea la raft sau în mijlocul culoarului principal şi căscat ochii la prostii sau la poveşti cu vreun cunoscut, timp în care reuşeşti să blochezi toţi fraierii din zonă.

Există vreo explicaţie pentru relaţia asta simbiotică om-cărucior? Că nu-mi explic. Nu se fură căruciorul, nu mi s-a întâmplat NICIODATĂ. Şi dacă am un obiect în el, tot acolo îl găsesc. Nu l-am pierdut, nu s-a întâmplat nimic. Doar că stă într-un loc unde nu încurcă alţi zeci de oameni, iar eu mă plimb lejer prin zona respectivă de magazin şi nu-l trambalez după mine printre toate rafturile posibile şi imposibile.

Concluzia e că ar fi indicat să merg la cumpărături la 12 la prânz, că e mai puţină lume. Că nu sunt chiar optimistă în speranţa că-şi vor lăsa căruciorul unde nu încurcă, dacă-l fură Zâna Măseluţă?

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1793

28 Comments

  1. mie mi-a furat haina, pusa pe carut. ok, tot parcat il las si caumpar, dar nu mai imi las toalele pe el. nevasta-mea in schimb isi pune si portofelul.

  2. Mie mi-au ciordit papucii, după ce am stat o juma’de oră să găsesc unii pe măsură şi de o culoare acceptabilă 🙁

  3. Arhi & Mihai, daca ai chestii personale in carucior (haine sau copil), normal ca nu-l lasi amboulea prin magazin. Io vorbesc insa de aia care au caruciorul doar cu niste produse inca neplatite si-l cara dupa ei, de parca-s sfintele moaste.

    Zina – nasol de tot … chiar nu mi s-a intamplat inca sa-mi dispara lucruri din cos sau cosul in sine 🙁

    • Îl ţin după mine pentru că după aia nu-l mai găsesc. Am eu bafta asta: de două ori l-am lăsat, de fiecare dată a dispărut cu tot cu ce aveam prin el. Nu aveam chestii personale, dar e o adevărată plăcere să ieşi din supermarket, să cauţi alt cărucior, să te buzunăreşti după încă 50 de bani, să-l cari iară până-n magazin, să pui în el, din nou, cumpărăturile…

      Dau vina ori pe angajaţii mult prea zeloşi, ori pe rromânii care fac economie de 50 de bani şi vânează cărucioare deja “plătite”.

  4. Nu dispar daca nu au valoare … La “Cora” am vazut cosuri pline (decent, nu varf) de care nu se atingea nimeni – mi-au lasat impresia ca sunt umplute chiar de angajati, ca sa dea impresia de activitate in magazin, de lume care cumpara, ca “exemplu”. Poate este doar o impresie fiindca am stat si m-am uitat la unul timp de 10 minute si nu a venit nimeni sa il “plimbe”.

    Pe mine ma mira si alta atitudine – modul in care cumparatorii se “prabusesc” pe carut – de parca toti au lumbago – si isi taraie picioarele – de parca toti ar avea 80 de ani … 🙂 parca sunt acei oamweni care, din cauza unor probleme de sanatate sau din cvauza varstei inaintate, se spijina pe un cadru de metal cand merg.

    Iar chestia cea mai ciudata (pentru mine, cel putin) este nonsalanta cu care se indoapa cu tot felul – biscuiti (pachete mici), Cola la cutie, ciocolata, rulade mici, iaurturi mici, etc., etc. Este adevarat ca scrie foarte clar, in mai multe locuri, ca este interzisa consumarea de produse dar se pare ca gherţoilor trebuie sa li se deseneze … mai, cat de flamand sau insetat sa fii ca sa nu mai poti astepta pana la iesire ??

    • Ohoo, ultima chestie ma enerveaza si pe mine la culme. Si nu, nu exista scuze. Un om sanatos nu crapa daca nu baga in el pana la iesirea din magazin.

      Cel mai dragut e cand nici macar nu mai intentioneaza sa plateasca ce cumpara si le lasa acolo. Ceva de genul asta: poza 1, poza 2, poza 3, poza 4, poza 5. Sau mai sunt cei cu gherute curioase. La congelate, am vazut o dama care a desfacut cu ghearele o cutie de carton de snitele din alea gata facute, le-a studiat, a pus cutia la loc si a luat alta cutie. La strampi, o tipa a desfacut un pachet, a scos strampii, i-a intins, i-a ingramadit la loc si a aruncat pachetul inapoi pe raft. La raionul de cosmetice sunt mereu unele incepute (si nu dintre cele cu eticheta de tester). Mi s-a intamplat sa gasesc desfacute si pachete cu baterii. Ah, si la raionul de jucarii am dat peste plusuri patate cu diverse. Mi-a luat cateva luni pana sa gasesc un anumit model de tigrisor alb nepatat.

      Ah, si daca tot m-am pornit, mai e o chestie care ma enerveaza la culme: cand vad pe cate unul ca nu-si tine labele jegoase acasa la raionul de peste proaspat. Unii simt nevoia sa studieze pestele cu mainile. Sau la paine/ chifle/ briose/ etc. Exista manusi de plastic, exista dracie din aia cu care sa le apuci, exista panou la nivelul botului care iti spune sa nu pui mana. Dar nu, sa ne scufundam mainile pana la coate… I-am atras atentia unui individ mai in varsta si m-a repezit cu “n-am stiut!” (inseamna ca era ori analfabet, ori avea grave probleme cu vederea, ca era scris la 20 cm de ochii lui; plus ca e o chestie elementara de bun simt, nici eu n-am stat sa citesc vreun ghid de comportament in hipermarket). I-am zis “acum stiti” la care a inceput sa urle la mine “n-am stiut, n-auzi?!?” Si dupa aia a continuat sa caute printre chifle. Tot asa, direct cu mainile.

  5. Daca tu n-ai patit-o, nu inseamna ca altii n-ar fi patit-o niciodata. Eu nu iau niciodata carucior pentru ca nu cumpar niciodata de un carucior. Un cos imi ajunge mereu. E foarte neplacut sa-l lasi din mana, sa te deplasezi putin si la intoarcere sa constati ca nu mai e, mai ales in conditiile in care mori sa te cari odata acasa si nu mai ai chef sa dai o tura prin magazin.

  6. Parcat, pac la raft, luat produse, pac in carucior. Pac-pac si gata treaba. La ce sa ma foiesc cu el dupa mine?

    La fel de bine, daca-l lasi gol undeva … la revedere. Mi s-a intamplat mie acum vreo 2 luni. L-am lasat cum il las de obicei, cand m-am intors, ia-l de unde nu-i 🙂

    Cat despre cumparaturi la 18:00, si vineri pe deasupra: no way! Noi mergem dupa 22:00 – 23:00 in Real (e non-stop in Berceni 😉 ). Nu tu aglomeratie, nu tu scandal. Daca e sa mergem altundeva, mergem de regula in timpul saptamanii, pana in 15:00.

  7. Mie imi place sa tin carutul pe langa mine ca sa ma dau cu el prin magazin. Miscare e gen skateboard da ma sprijin in maini

  8. MI s-a furat caruciorul cu lucrarea de diploma in el (in draft). Mi s-a furat si cu mancare in el. Asa ca nu-l las…

  9. Ehhe, ce bine e sa traiesti int-un loc unde nu e aglomeratie in supermarket in mod normal ci numai in preajma srabatorilor.

  10. se face asa. se ia sotul de acasa, dupa ce in prealabil l-ai intrebat daca si-a updatat jocurile pe mobil, tu te duci la cumparaturi si el se joaca angry birds in preajma frigiderelor de inghetata (sa nu fie trafic mare) si tu iti faci cumparaturile. si da, se fura carucioare

  11. Da faza cu caruciorul e groaznica, o patesc zilnic in Kaufland aici in circumvalatiunii.. si mai ales batranii au prostul obicei sa se miste ca melcii pe mijlocul culoarului..

  12. Eu nu mai merg in Kaufland. In general cumpar un cos plin ca sa ne ajunga minim pe o saptamana, dar in Kaufland e plin de mosnegi care cumpara o paine si care s-au luat de mine de ce cumpar atat de multe ca ei trebuie sa stea la coada dupa mine. Nu o data. A doua oara era chiar managerul pe la casele de marcat si nu a reactionat in nici un fel ( de genul sa mai deschida o casa ). Asa ca la revedere, mai sunt si late locuri unde imi pot lasa banii.

  13. Stii cum ar fi fost bine sa scrii Dojo? Sa nu lasam caruciorul din mana in ROMANIA, cam asa e mai bine zis. Se intampla tot felul, nu mi s-a intamplat sincer, dar s-au spus atatea..

  14. Eu îmi plasez strategic căruciorul la jumatatea drumului dintre raioanele care urmez să le colind şi merg graţios fără nici o incurcătură la mână.

  15. dar daca … picture this: ai petrecut o ora jumate facind cumparaturile pe o saptamina pentru o familie de 4 persoane. Catre sfirsit te mai opresti si la raionul de sosete, asa, intr-o doara. Caruciorul … la distanta. Omu’ rau, care are de facut cumparaturi tot pentru 4 persoane se lipeste de el, dupa ce in prealabil a evaluat cam ce-i inauntru, se duce la o casa indepartata si, cu factorul de risc ce se impune, plateste tot continutul si salveaza o ora jumate. Hm? Ce parere ai? Io chiar ma gindesc sa fac asta odata … 🙂

  16. Mie mi-a dispărut căruciorul o dată în Kaufland. L-am parcat într-o zonă necirculată și m-am apucat să citesc etichetele de la orez (vroiam să fie ieftin, cu bobul lung, fără arome speciale, fără să fie pre-fiert, să aibă cel mai echilibrat raport între substanțele nutritive și numărul de kcal, etc), deci mi-a luat cam 10 minute până am luat la verificat fiecare sortiment. Când m-am întors după cărucior, ia-l de unde nu-i. Nici nu mai aveam chef să ies iar afară și să iau altul, așa că am cumpărat ce era de strictă necesitate și le-am cărat în brațe cum am putut până am ajuns la casă. De n-am înjurat în ziua aia… De-atunci îmi las o pereche de mănuși tricotate în cărucior, să nu credă angajații că e lăsat de izbeliște printre rafturi, că nu cred că s-ar fi aruncat cineva la ăia 50 de bani. Partea proastă e că în curând trece vremea mănușilor.

  17. Daca ti s-ar intampla sa iti fure caruciorul (cu produse neplatite in el) de cel putin 2 ori (din cate imi amintesc) nici tu nu l-ai mai lasa nesupravegheat (cred).

  18. eu uneori uit sa imi iau carucior si ma trezesc ca trebuie sa inghesuiesc tot soiul de chestii prin buzunare sau poseta, si daca am noroc, in vreo sacosa uitata prin geanta. Dar mi-ati dat o idee: de-acu incolo o sa fur un carucior lasat de izbeliste- dar o sa am grija sa nu aiba vreun copil in el, ca doi, cati am acasa, sunt de-ajuns:)!

  19. Mai carutu nu mi l-au luat ca-s fost luptator..dar…am patit in supermarket mi-am lasat intr-un dulap rosiile si castravetii si am ramas fara ei…am inceput sa rad….si am lat altii!!

  20. Eu am lasat de cateva ori caruciorul si de fiecare data a fost acolo un anagajat mai harnic si l-a cules crezand ca e parasit. Poate aceasta este explicatia, mai ales ca nimanui nu ii place sa o ia practic de la capat in goana printre rafturi mai ales daca este aglomerat. ::))

  21. Lumea este inebunita dupa cumparaturi atunci cand primesc banii. Sa-i cheltuie pe toti deodata. Incidente neprevazute nu am avut inca. eu nu prea imi las caruciorul pe la fiecare sector ci il iau cu mine. este mai sigur asa, chiar daca ii incomodez pe altii si ei pe mine.

Comments are closed.