Social Media Summit Timisoara: Bobby Voicu

‘Compania ta în Social Media’ – prezentarea lui Bobby.

Pentru companie este dificil să intre în SM, deşi este deja prezentă. Lumea vorbeşte de bine sau de rău. Primul lucru de făcut este să faceţi o ‘cercetare’. Sa vedeţi cum apăreţi în social media şi ce părere are lumea despre companie.

E bine să ştii unde vrei să intri: bloguri, forumuri, facebook, twitter etc.

Cauţi unde deja apari. Dacă s-a vorbit de rău despre voi în 2006, nu mai are rost să reacţionaţi. Găsiţi cele mai mari comunităţi în nişa respectivă. Ex. Vodafone, ce erau acum 3-4 ani pe forumuri, pentru că oamenii ce vorbeau despre brand-urile lor erau acolo.

După ce aţi făcut cercetarea, întrebaţi-vă dacă sunteţi pregătiţi să intraţi în SM. Dacă se întâmplă ceva, cel care se ocupă de asta trebuie să comunice mereu cu şeful de companie. Este fluxul de comunicare OK? Dacă se întâmplă ceva, trebuie să vorbeşti direct cu responsabilul. SM nu reacţionează în 3 zile. Atunci deja ai o criză.

Salariaţii trebuie să fie deschişi şi să poată gestiona o asemenea situaţie în Social Media.

Cel mai bun personaj să scrie este CEO. Acesta nu are timp, deci trebuie să ai pe altcineva care să preia reponsabilitatea.

Dacă este totul în ordine, trebuie să ai un scop.

Multe companii sunt pe SM aiurea, fără scop, că trebuie sau că au bani de spart. E important să ştii ce scop ai şi mai ales să MĂSORI rezultatele. Şi defineşte succesul. Iar asta nu la final. Doreai 500.000 like-uri? Le ai? Nu? atunci ştii că nu a mers sau dacă a meritat campania.

Stabileşte perioada. Te vei implica mereu, pentru că lumea nu vorbeşte despre tine doar cât este campania. Asumă-ţi implicarea asta şi mai ales păstraţi o constanţă.

Ai nevoie de oameni specializaţi. Băiatul de la calculatoare nu este bun. Nici măcar un student part-time. este nevoie de oameni dedicaţi pe salarii serioase, cu resurse bune. Ai nevoie de acces la informaţii şi echipa ce să gestioneze situaţia.

Nu merge pe comunicate de presă, trebuie comunicare reală şi pe înţelesul tuturor.

Dacă nu ai resurse, alege din canale unul pe care îl poţi folosi. Facebook sau blog sau twitter. În loc de toate canalele, mai bine unul bine folosit. Odată ce ai following pe unul, ai pe toate şi merge mai uşor.

IF YOU ENJOYED, PLEASE SHARE. THANK YOU IN ADVANCE.
Ramona Jar
Ramona Jar

I'm an SEO consultant, web designer and part-time tennis coach. Wife, mother, dog and cat owner (or owned). Romanian by birth, American by choice.

Articles: 1810