Știu că unii dintre cititorii mei vor avea un „d-oh moment”, pentru că este un serial pe care-l știu mulți consumatori de sitcom-uri. Zic să le prezentăm celor mai puțin informați această ofertă și eventual să ne amintim și noi de el.
Este un serial de „geeks” pentru aceeași categorie de public. Cu niște personaje deștepte și totuși atât de împiedicate socialmente vorbind, cu situații comice și multe glume destul de greu de înțeles de admiratorii Vancanței Mari. Probabil de asta este serialul atât de gustat.
The Big Bang Theory ni-i aduce în atenție pe niște cercetători cu IQ mare și „social skills” la pământ. Unul este atât de asocial că nu se poate descurca singur, deși este cel mai deștept dintre toți, ajungând la facultate după terminarea clasei a V-a. Altul este mereu lipsit de noroc cu femeile, în timp ce unul dintre ei nici nu poate să le vorbească, atât de speriat devine. Al patrulea membru al grupului are pretenții de mare iubăreț, deși trece niscaiva timp până chiar aduce o femeie în casa pe care o ocupă cu mama lui.
Pentru că ăștia patru oricum nu prea funcționează într-o societate normală, avem și un membru feminin al grupului, o tipă ce a studiat la un „city college” (și nici măcar nu a terminat școala). Ea este tipică pentru milioane de femei tinere de prin toată America, venită în California să devină actriță. Pentru că actoria asta nu merge chiar pentru oricine, lucrează la „The Cheesecake Factory” și frecventează apartamentul ocupat de 2 dintre eroi, pentru că de acolo are mereu mâncare gratuită și o conexiue wi-fi pe care nu trebuie să o plătească.
Leonard Hofstadter, Ph.D. este mereu îndrăgostit de ospătărița de vis-a-vis. Lucrează la California Institute of Technology (Caltech) la departamentul de Fizică, este un tip deșept și totuși fără noroc în dragoste. Nu-l ajută nici faptul că este scund, ochelarist și „lactose intolerant”. Este partea echilibrată a „cuplului” de geeks și încearcă disperat să-l facă pe colegul de apartament să se comporte mai aproape de ceea ce societatea consideră normal.
Colegul în cauză, Sheldon Cooper (cu o lungă listă de titluri profesorale) este un geniu total în lumea lui. Și-a luat Ph.D-ul la 16 ani și este de așteptat că va primi și un Nobel pentru munca lui științifică. Este incredibil de deștept, dar totalmente pierdut, când e vorba de interacțiuni socio-umane. Culmea este că-și găsește și o prietenă, Amy Farrah Fowler, cu care are o relație absolut ciudată pentru orice om normal. Are multe fobii și probabil nu ar funcționa în societate, dacă nu ar fi Leonard să-l scoată din rahaturi.
Rajesh Koothrappali este colegul lor de muncă, venit din India. Provine dintr-o familie extrem de bogată, este la fel de „geek” ca și ceilalți dar, de parcă asta nu era suficient să-i facă viața amoroasă complicată, nu poate vorbi cu o femeie decât dacă a băut ceva sau a luat vreun medicament experimental de la Caltech (și ști cu toții cum e cu medicamentele astea experimentale).
Howard Wolowitz este singurul fără Ph.D și ținta multor comentarii malițioase din partea lui Sheldon. Mereu pune la cale metode de a cuceri femeile, are la dispoziție un arsenal bogat de replici de „agățat”, una mai idioată decât cealaltă, și este mereu refuzat de femei. Insistența lui dă roade până la urmă, fiind singurul din grup care chiar prinde o femeie „normală” dispusă chiar să se mărite cu el. Locuiește împreună cu mama lui supraponderală, cu care comunicarea se rezumă la răcnete dintr-o colț în altul al casei.
Penny este vecina de vis-a-vis, cea care vine mereu la ei pentru o mâncare gratis și o discuție. Este iubita lui Leonard o perioadă, apoi rămâne veriga „lipsă” a grupului și omul care le arată cum să se descurce într-o societate în care ei sunt ciudații. Nu este deșteaptă, are doar școala vieții, dar este o influență benefică pentru toți.
Când nu sunt la Caltech, la muncă, trupa de genii pierde timp și bani la magazinul de „comics”, participă la tot felul de evenimente cu costume, joacă pe net, consumă filme sci-fi și fantasy. Geeks, după cum spuneam.
Am reluat la vizionat o parte din serial și recunosc că mă umflă râsul destul de des. Toate personajele sunt atât de ciudate, încât este imposibil să nu intre în vreun bucluc. Recomand celor care nu l-au văzut și celor care nu s-ar supăra să-l revadă.
Incepand cu noul sezon au mai aparut doua personaje feminine zic eu destul de importante 🙂 Dar sa ii lasam pe cititori sa le descopere.
Oh… bun … tre’ si io sa le descopar, ca abia am terminat sezonul 5.
Dojo, Cotos se refera probabil la Amy si Bernadette (cu toate ca nu au aparut in ultimul sezon, ci mai devreme). Am vazut ca le-ai mentionat in acest post, chiar daca in treacat. Alte prezente feminine importante nu mai sunt in serial acum (daca nu o numeri pe Alex, asistenta lui Sheldon).
Aha, ele au aparut parca in sezonul al cincelea, deci is la curent cu ele.
Este unul dintre serialele mele favorite. Am vazut toate sezoanele de vreo 2 ori. 🙂 un asemenea serial nu trebuie ratat, mai ales daca glumele lor se regasesc intr-un fel sau altul in domeniul vostru de activitate. 🙂
Probabil de asta-mi place. Ca, desi is clei la chestii de fizica sau matematica din aia desteapta, tot gust multe dintre glumele lor. Pana la urma si eu sunt geek 😉
Haide măi Ramona… Glumele lor nu sunt chiar atât de deștepte sau diferite de orice alt serial de comedie mai de doamne-ajută.
Trebuie sa fii si tu un pic geek sa prinzi mesajul mai bine 🙂
Echipa perfecta :)) misto seriile de la the bb theory 😀
E genial serialul, l-am vazut, revazut si iar vazut. Acum stau sa apara cate un episod.
Am auzit de multe ori de acest serial, stiti cumva unde il pot gasi?
N-am ajuns inca la sezonul 5 , dar ma uit de fiecare data cand am ocazia. Mi l-a recomandat un prieten cu ceva timp in urma si mi-a placut mult.
[…] si filmele străine sunt dublate. Habar nu aveți cum e să-l auzi pe dr.Sheldon Cooper din The Big Bang Theory vorbind spaniolă. Nu am apucat să văd un episod cap coadă pentru că efectiv mă durea burta de […]
i-am vazut titlul, dar n-am avut curaj sa ma apuc de el. acum ca l-ai recomandat, trebuie incercat, multumesc 🙂